Venetië in de winter

venetie sneeuw 2

Venetië wordt niet beter dan op een zonnige winterdag. Het aantal toeristen is afgenomen en de Venetianen eisen hun geplaveide straten terug op. Verlies jezelf in de gezellige straten van Venetië wanneer de winter zijn intrede doet. De stad van kanalen en bruggen transformeert in deze tijd van het jaar in een buitengewone plek.

Buon Natale!

In december baadt de stad in het licht dankzij de stijlvolle en subtiele kerstverlichting. De Campo Santo Stefano wordt dan omgetoverd in een kerstdorp met houten kraampjes, live-muziek, koffiebars en winterterrassen. Verken met livemuziek op de achtergrond de verschillende kerstmarkten om allerlei artisanale producten te leren kennen, van de meesterlijke glaswaren van Murano tot smakelijke delicatessen. 

venice italy cityscape over canals at twilight with christmas lights 2

La Befana

Venetië organiseert tijdens de winter meerdere traditionele evenementen zoals de Regata Delle Befane op 6 januari. Tijdens deze bootrace verkleden de deelnemers zich als “La Befana”, een lieve oude grootmoeder die op haar bezemsteel de sokken van Italiaanse kinderen vult met snoepgoed. Deze kerstheks is een geliefde folklorefiguur die al meegaat sinds de 13e eeuw. De Regata Delle Befane gaat door op de Canal Grande waar 50 leden van de oudste roeiclub van Venetië van San Tomà tot de Rialto Brug varen. 

la befana

Venetiaans Carnaval

Een van de hoogtepunten van het winterseizoen is voor de bewoners van Venetië het Carnevale di Venezia. Het twaalfdaagse carnaval in februari staat in teken van extravagante en kleurrijke kostuums, met als hoogtepunt hun stijlvolle maskers. Deze waren origineel bedoeld om iemands sociale status te verbergen, maar is nu het boegbeeld van dit feest. Vergeet ook zeker niet om frittelle te proeven, deze zoete gefrituurde deegballetjes worden exclusief geserveerd tijdens de Carnavalsperiode

venetie carnaval

Een streling voor het oor

Venetië heeft al eeuwenlang de reputatie van muziekstad en dat is niet moeilijk om te begrijpen. Rond 1700 was Venetië een belangrijk muziekcentrum in Europa. Een van de genres die daar tot bloei kwamen, was de kamermuziek. De stad was de werkplek van vele componisten die tal van sonates schreven. De bekendste is zonder twijfel Antonio Vivaldi, geboren en getogen in de stad op het water. Laat de frisse winterlucht achter en stap binnen in een van de gezellige operazalen om zijn muziek, waaronder “Le Quattro Stagioni”, te beluisteren. 

venetie opera 2

Wil jij graag op vakantie naar Venetië in de winter? Onze experten Italië helpen je graag verder!
Bel naar +32 53 60 56 89 of e-mail ons via info@caractere.be

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden