Ontdek de parel aan de Kust van de Goden

banner blog

Als een god in Frankrijk? Eerder als een god in Tropea! Het Italiaanse stadje ligt aan een deel van de Calabrische kust dat ‘La Costa degli Dei’ heet, de Kust van de Goden. Een oude legende vertelt dat Hercules de stad stichtte. Hij stond bij zijn terugkeer uit Spanje op de Godenkust en noemde Tropea als een van zijn havens. Daarnaast is Tropea ook beroemd om zijn schoonheid, dramatische klif en zijn adembenemende zonsondergangen. Wij tonen je alvast enkele plekjes die je niet mag missen in Tropea.

Bezoek het heiligdom van Santa Maria dell’Isola

Wat zeker en vast als eerste op jouw lijstje moet staan is het heiligdom van Santa Maria dell’Isola. Deze middeleeuwse kloosterkerk uit de 7e eeuw is dé nummer één fotoplek in Tropea. De bijzondere combinatie van het heldere water, het witte zand en het prachtige kerkje op zijn rotsachtige voet is onweerstaanbaar. Ook het verhaal van dit heiligdom is opmerkelijk. Hoewel er geen schriftelijke verslagen bestaan over de eerste bouw van deze kerk, vult een legende over de Heilige Madonna het verhaal aan. In een tijd waarin religieuze symbolen vernietigd werden, spoelde een houten beeld van de Heilige Madonna aan op de kust van Tropea. De bisschop en burgemeester van de stad waren van plan om haar op te stellen in een natuurlijke grot in de rots. Maar omdat ze te groot was, zouden ze haar benen afzagen. Op het moment dat de zaag aan het hout werd gezet, raakten de armen van de timmerman verlamd en werden de bisschop en de burgemeester doodgeslagen. Sindsdien verrichte de Heilige Madonna wonderen voor de zieken die haar kwamen bezoeken.

Tropea Santa Maria dell’Isola

Verken een wirwar van straatjes in het oude centrum

Begin die beenspieren maar al te trainen, want om het oude centrum van Tropea te bereiken moet je eerst enkele steile trappen beklimmen. Het oude centrum is een puzzel van straatjes en steegjes die uitmonden op levendige pleintjes, waar de locals gezellig samenkomen voor een babbeltje. Tijdens je wandeling doorheen het historisch centrum kan je fraaie binnenplaatsen bewonderen, de overblijfselen van de eeuwenoude wallen bezichtigen of een bezoekje brengen aan de prachtige Cattedrale di Maria Santissima di Romania. Eén ding is zeker: wanneer je door Tropea struint, zal je fotocamera geen rust kennen. 

blog

Zonnebaden op de stranden van Tropea

De stranden van Tropea zijn een echte droom voor iedereen die graag de dag al zonnebadend op het strand doorbrengt. De stranden strekken zich uit in een lange lijn langs de Tyrreense kust en worden onderbroken door spectaculaire kliffen. Dit alles wordt omgeven door een glasheldere zee die jou uitnodigt om een verfrissende duik te nemen. Bij laag water kan je om de indrukwekkende kaap Isola di Tropea peddelen om een kijkje te nemen in de natuurlijke grotten.

david alfons itfp7stqsu0 unsplash

Eilandhoppen op de Eolische Eilanden

Om deze eilanden te bezoeken zal je Tropea even moeten verlaten en op een boot stappen, maar we beloven je dat ze de moeite waard zijn! De Eolische Eilanden zijn genoemd naar Aiolos, de Griekse god van de wind, heel passend aan de Kust van de Goden. De zeven eilanden zijn allemaal heel verschillend, toch hebben ze een ding gemeen: hun vulkanische oorsprong. De eilanden zijn een echt paradijs voor liefhebbers van enerzijds natuur en toffe activiteiten en anderzijds van rust en een vreedzame sfeer. 

tropea eolische eilanden

Zin om naar Tropea te vertrekken? Onze specialist Italië helpt je met plezier verder!

Stuur een mailtje naar info@caractere.be of bel naar +32 (0)53 63 00 77.

Ontdek hier meer over Calabrië: www.caractere.be/Calabrië

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden