Koken met traditie: hoe maak je authentieke pesto alla genovese?

blog pesto header

Er gaat niets boven een zelfgemaakte Italiaanse maaltijd met authentieke ingrediënten en smaken. Een klassieker is pesto alla genovese, een eenvoudige maar heerlijke saus op basis van verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie. Deze traditionele pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Ligurië en is al eeuwenlang niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je authentieke pesto alla genovese maakt. Pak je vijzel en stamper en laten we beginnen!

blog pesto 1
blog pesto 6
blog pesto 5
blog pesto 2
blog pesto 4

Dit is ook interessant voor jou

Voorbij de klassiekers: de unieke wijnen van Europa

Voorbij de klassiekers: de unieke wijnen van Europa

Als het om wijn gaat, blijven velen van ons bij de klassiekers – een Franse Merlot, Italiaanse Barolo of een Spaanse Rioja. Maar hoe zit het met de minder bekende regio’s die even heerlijke en unie...
8 unieke ervaringen in Lapland

8 unieke ervaringen in Lapland

Met zijn ongerepte natuur, lange winters en groene lichtjes die aan de hemel dansen, is Lapland een van de meest intrigerende en fascinerende plaatsen in Europa. In dit blogbericht lees je de leuks...
Absolute luxe op Madeira

Absolute luxe op Madeira

Madeira ontvangt al eeuwenlang bezoekers van heinde en verre en doet dat met zorg en vrijgevigheid. Het eiland heeft naam gemaakt met de kwaliteit van de dienstverlening en de aandacht voor detail,...
Caractère NV Korte Keppestraat 19
B-9320 Erembodegem, Aalst
053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod Login B2B
Copyright © 2025 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden