8 unieke ervaringen in Lapland

cover 8 unieke ervaringen in lapland

Met zijn ongerepte natuur, lange winters en groene lichtjes die aan de hemel dansen, is Lapland een van de meest intrigerende en fascinerende plaatsen in Europa. In dit blogbericht lees je de leukste dingen die je in de winter in Lapland kan beleven. Bereid je voor op onvergetelijke ervaringen en levenslange herinneringen!

Slapen in een glazen iglo

Als er één plek is waar je wilt zijn, dan is het wel in een iglo met een glazen dak tijdens het noorderlichtseizoen. Er is geen betere uitkijkplaats van waaruit je het wervelende, magische licht kan aanschouwen, dan in één van deze gezellige iglo’s.

section 8 unieke ervaringen in lapland 0

Op bezoek bij de Sami en hun rendieren

De Sami zijn inheemse bewoners die in Lapland leven. Het volk leefde oorspronkelijk als nomaden die de rendieren volgden tijdens hun trektocht. Zo konden ze zichzelf van voedsel voorzien. Een bezoek aan een rendierboerderij brengt je dichter bij de oude cultuur en tradities van de Sami. Je kan er ook meer te weten komen over de rendieren en hun voederen of aaien.

section 8 unieke ervaringen in lapland 1

Sneeuwschoenwandelen in de wildernis

De beste manier om de ongerepte natuur van Lapland te ontdekken is met sneeuwschoenen. Lapland ligt tijdens de winter vol meters diepe sneeuw. Je hebt er geen normale wandelpaden waardoor wandelen moeilijk is. Dankzij sneeuwschoenen kan je buitengewone locaties verkennen die anders onbereikbaar zijn. Samen met een gids wandel je naar de beste ongekende plekjes in de regio.

section 8 unieke ervaringen in lapland 2

Workshop ijssculpturen maken

Ben je benieuwd hoe een ijssculptuur gemaakt wordt? Samen met een professionele ijskunstenaar kan je een workshop volgen om dit te leren. Tijdens deze workshop krijg je de nodige informatie en kan je zelf aan de slag om van ijs je eigen kunstwerk te maken. Plezier gegarandeerd!

section 8 unieke ervaringen in lapland 3

Huskytocht

Een huskytocht in Lapland mag zeker niet ontbreken tijdens jouw reis. Er is iets magisch aan het zitten in een slee die getrokken wordt door deze enthousiaste dieren. Ze zijn geboren voor dit soort activiteiten en ze houden van lage temperaturen. Een tocht met husky’s is een geweldige activiteit voor zowel kinderen als volwassenen: vermakelijk en ontspannend tegelijk.

section 8 unieke ervaringen in lapland 4

Bezoek of overnacht in een ijshotel

Heb jij er altijd al van gedroomd om te overnachten in een ijshotel? Dat kan in Lapland! Je slaapt er in een slaapkamer die volledig van ijs gemaakt is. Toch iets te uitdagend voor jou? Je kan er ook voor kiezen om de ijssculpturen in het hotel te bewonderen samen met een glaasje wijn en een heerlijke maaltijd.

section 8 unieke ervaringen in lapland 5

Noorderlicht spotten

Een van de grootste redenen om naar Lapland te reizen, is om het Noorderlicht te bewonderen. Het Noorderlicht wordt ook wel Aurora Borealis genoemd. De lucht wordt dan beschilderd met magische kleuren en de sneeuw glinstert in het licht. Je hebt het meeste kans om dit uniek natuurfenomeen te spotten tijdens de wintermaanden.

section 8 unieke ervaringen in lapland 6

Wil jij deze unieke ervaringen beleven in Lapland?

Contacteer onze specialist via info@caractere.be of +32 (0)53/60 56 91

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden