Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
5ff5866ced1c5

Dwars door la douce France

Van de Méditerranée tot de Atlantische Oceaan

10 Dagen - 9 Nachten

Het idee dateert al uit de tijd van de Romeinen en Leonardo Da Vinci. Maar het was wachten tot de 17de eeuw voor het Canal de Garonne werkelijkheid werd. En nu kan je dit stukje Unesco-werelderfgoed met eigen ogen bewonderen, met Caractère!

Het kanaal tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan is een echt huzarenstukje. En niet alleen op bouwkundig vlak. Op jouw ontdekkingsreis van de ‘Middellandse’ Hérault naar de ‘Atlantische’ Gironde word je getrakteerd op een ware schat aan landschaps- en stadspatrimonium.

Van pittoreske vissershavens en immense stranden tot uitgestrekte wijngaarden en woeste kalksteenplateaus. Onderweg verken je ook een van de indrukwekkendste vestingste-den van Europa en… het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld. Kortom, het mooiste wat ‘La Douce France’ te bieden heeft.

Dag 1: Vertrek naar Nîmes

Vandaag kan het avontuur van start gaan, je vertrekt naar Nîmes, het startpunt van je reis. Je verblijft drie nachten in een Caractèrehotel in de buurt van Nîmes.

Dag 2: Sète en het Bassin de Thau

Je rijdt naar de pittoreske vissershaven Sète, thuisland van Georges Brassens, ook het Venetië van de Middellandse Zee genoemd, met le Mont-Saint Clair als panorama. De achterliggende binnenzee van het Bassin de Thau is één grote oesterkweekplaats. In Bouzigues, hét centrum van de oester- en mosselteelt, kan je naar het oestermuseum gaan om de smaak te vergelijken met de Atlantische. De vissersplaatsjes Mèze en Marseillan brengen je langs de kust naar Cap d’ Agde en de zonnige katharenstad Béziers waar je onder de platanen kan flaneren op de beroemde boulevard Paul-Riquet. In deze omgeving moet je zeker de typische 'Minervois' proeven.

Dag 3: De Camargue

Vandaag op de planning: la petite Camargue, met Palavas-les-Flots, Carnon, en het futuristische La Grande-Motte. Nadien, via vogelreservaten en duinen, kom je in Aigues-Mortes, waar ooit de kruisvaarders vertrokken. Nu is het de poort tot het immense natuurgebied van de Camargue met zijn stieren, flamingo's en witte paarden. De immense stranden bij het bedevaarts-, vissers- en badplaatsje Les Saintes-Maries-de-la-Mer mag je zeker niet overslaan.

Dag 4: Het indrukwekkende Carcassonne

Via de uitgestrekte wijngaarden van Corbières en Minervois ga je naar Carcassonne, één van de meest indrukwekkende vestingsteden van Europa. De stad ademt de middeleeuwen, alleen al de dubbele ringmuur bewandelen met in totaal 52 torens is een bijzondere ervaring. Je verblijft drie nachten in Carcassonne.

Dag 5: Albi en Cordes-sur-Ciel

Je volgt de kronkelende Tarn naar Albi, de meest levendige stad aan haar oever. Albi gaf haar naam aan de 'Albigenzen', geduchte 'Katharenketters' wier geloof de katholieke kerk uitdaagde in woelige tijden. Albi is ook de stad van Toulouse-Lautrec, zijn museum mag je niet overslaan. Wandelen in Albi is puur genieten. Via de duizendjarige Pont Vieux bereik je de middeleeuwse cité rond de reusachtige kathedraal van Sainte-Cécile en het indrukwekkende bisschoppelijk paleis. Na je bezoek rijd je noordwaarts naar le Pays des Bastides Albigeoises, alle bolwerken uit de 13e eeuw die hun middeleeuwse karakter wonderwel bewaard hebben. Cordes-sur-Ciel is één van de mooiste en ligt bovendien in een subliem landschap.

Dag 6: Toulouse en het Canal du Midi

De 'roze' universiteitsstad met zijn oude bruggen over de Garonne is echt de moeite waard, je vindt er onder andere de mooiste Romaanse kerk van Zuid-Frankrijk, de basiliek St. Sernin. Ook leuk zijn ook de platanenlanen langs het Canal du Midi, een oase in de stad. Bij Seuil de Naurouze leer je hoe de waterscheiding, destijds een onoverkomelijk geachte hindernis, vernuftig met het Canal du Midi is overwonnen door 17e-eeuwse kanaalingenieurs.

Dag 7: Naar de Atlantische Oceaan

Via de woeste kalksteenplateaus van het regionaal natuurpark Grands Causses met diep uitgesleten rivierdalen of gorges, volg je grosso modo de loop van de Garonne tot Bordeaux. Je overnacht drie keer rond Bordeaux in een van onze charmante hotels.

Dag 8: Bordeaux, Saint-Emilion en de Médoc

In Bordeaux zal je het middeleeuwse centrum, met haar gezellige pleintjes en kades met verbouwde pakhuizen, met plezier ontdekken. De driehoek boven Bordeaux tussen het estuarium van de Gironde en de Atlantische Oceaan vormt het gebied van de Médoc, het beroemde schiereiland van de wijn. Dit is het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld. Tijdens jouw verkenning rijd je langs de meest beroemde châteaux rond Saint Estèphe, Pauillac, Saint Julien, Moulis en Margaux. Voor een mooi panorama aan de oevers van de Gironde moet je naar Fort Médoc. Bij de retour naar Bordeaux is de oversteek van de Garonne en de Dordogne naar de Libournais een leuke afwisseling. Naast de vele wijndomeinen is een bezoek aan het schitterende Saint Emilion zeker een aanrader: een middeleeuws wijndorp dat samen met de gehele wijnstreek errond, als eerste op de Unesco werelderfgoedlijst kwam te staan.

Dag 9: De oceaan en de Baai van Arcachon

Arcachon, gelegen aan een weidse baai langs de Atlantische kust, is wereldberoemd om zijn oesterkweek van een uitzonderlijke kwaliteit. In het Aquarium leer je alles over wat er nog in de baai zwemt. Dat Arcachon al sinds lang de geprefereerde badstad was van 'les Bordelais', daarover getuigen de aantrekkelijke villawijken. Het is een zeer aantrekkelijke bestemming met als décor de Dune de Pilat, de hoogste duin van Europa, het natuurreservaat Banc d’Arguin en het ornitologische park Le Teich. Het loont ook de moeite om zuidelijker, richting de Landes, enkele andere badstadjes zoals Biscarosse te gaan ontdekken.

Dag 10: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op, vandaag keer je terug naar huis. Als je nog zin en tijd hebt om wat langer van je vakantie te genieten, raden we jou een tussenstop aan in een van onze hotels in de Loirevallei.

Prijs vanaf bedraagt 3.095 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden