parc de la ciutadella

Citytrip Barcelona voor kenners

4 Dagen - 3 Nachten

Tijdens deze citytrip onthullen we Barcelona haar geheimen die verder kijken dan de bekende paden. Van een gigantisch doolhof tot waanzinnige uitzichten over de stad, je ontdekt het allemaal. Waag je buiten de stadsgrenzen voor een daguitstap naar Montserrat en sluit jouw citytrip af met een fietstocht langs onbekende parels in de stad. Deze stad moedigt je aan om keer op keer terug te komen.

Dag 1: Horta-labyrint en Carmel Bunkers

Heb je ooit al eens willen verdwalen in een gigantische doolhof? Dat kan in het Horta-labyrint gelegen aan de rand van Barcelona. Joan Antoni Desvalls van d’Ardena bouwde een labyrint van 820 meter en maakte zo zijn eigen droom waar. Voor één van de beste uitzichten ga je naar de Carmel Bunkers. Het zijn voormalige oorlogsbunkers die aan de rand van de stad liggen. Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van het mooie uitzicht.

Dag 2: Daguitstap naar Montserrat

Wie geniet van de natuur en de rust, kan zijn hart ophalen in Montserrat. Deze kloostergemeenschap ligt verscholen in de bergen van Catalonië. Het is een belangrijke religieuze plek in Spanje. Je kan je hier verwachten aan prachtige uitzichten en een magnifieke natuur. Daarnaast is het mogelijk om de basiliek van Montserrat te bezichtigen en het Montserrat Museum dat een grote collectie artefacten uit de klassieke tijd bevat. Wie optimaal wil genieten van de natuur, kan hier een wandeling maken over de berg. Zo maak je er een volledige daguitstap van.

Dag 3: Camp Nou of Parc de la Ciutadella

Fans van FC Barcelona zullen zeker en vast het Camp Nou stadion willen bezoeken. Je kan hier rondleidingen volgen om een kijkje achter de schermen te nemen. In het station is er ook een museum dat je meeneemt door de geschiedenis van de club. Geen voetballiefhebber? Maak dan een stadswandeling en ontdek de onbekende hoekjes en pleintjes van Barcelona. Neem een pauze in de groene long van de stad, Parc de la Ciutadella, ideaal voor een lekkere picknick. In het midden van het park staat een grote fontein, ontworpen door Antoni Gaudí.

Dag 4: terug naar huis

Je citytrip zit erop. Heb je toch wat meer tijd? Dan kan je per fiets de verborgen pareltjes in het centrum ontdekken. Een Nederlandstalige gids neemt je met veel plezier mee om de geheimen van de stad te ontdekken. Zo keer je met een goedgevulde rugzak vol herinneringen terug naar huis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Serras Barcelona

Serras Barcelona

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden