gezicht op wenen vanuit de sint stefanuskathedraal oostenrijk

Citytrip Wenen

Wals door deze cultuurstad

4 Dagen - 3 Nachten

Wenen, de stad van muziek en Wienerschnitzels, waar geschiedenis en innovatie samenkomen in een grootse Weense wals. Terwijl je door de elegante straten wandelt, word je betoverd door de echo's van Strauss, verblind door de weelderige paleizen en verleid door de geur van versgebakken Apfelstrudel. Wenen is niet alleen een wals naar het verleden met zijn vele musea en historische koffiehuizen, het is ook een levendige stad vol hedendaagse kunstenaars en hippe wijken. Wenen is een meesterwerk dat je ongetwijfeld zal charmeren.

Dag 1: Spittelberg en de Joodse Wijk

Bij aankomst check je in bij een Caractère hotel gelegen in de kunstenaarswijk Spittelberg. Je start met het verkennen van deze charmante wijk vol prachtige architectuur, ateliers en boetieks. Wandel door de geplaveide straatjes en laat je inspireren door lokale kunstenaars. Daarna kan je doorstappen naar de binnenstad waar je de Rooms-katholieke Stephansdom en de Joodse Wijk ontdekt.

Dag 2: Koffiehuizen en Schloss Schönbrunn

Koffieliefhebbers moeten de unieke ‘Kaffeehauskultur' ervaren in de vele Weense koffiehuizen. In de 19e en 20e eeuw werden de cafés de ontmoetingsplek voor kunstenaars en intellectuelen, waaronder Sigmund Freud. Enkele aanraders zijn Café Schopenhauer, Café Central of Café Landtmann. Vervolgens breng je samen met een gids een bezoek aan Schloss Schönbrunn, een paleis gelegen in de wijk Hietzing. Verlies jezelf in de rijkelijk versierde kamers met als hoogtepunt de Millionenzimmer. Daarna bewonder je in de prachtige tuinen van het Schlosspark.

Dag 3: Museumquartier en Donauinsel

Jouw dag start in het Museumquartier. Het is een gezellige ontmoetingsplaats waar het bruist van cultuur. Breng een bezoek aan een van de musea zoals het Kunsthistorisch Museum of Leopoldmuseum. Wie niet genoeg krijgt van de grote collecties kunst in deze stad, moet zeker het Belvedere museum bezoeken. In de namiddag ontsnap je even van het stadsleven en ga je naar Donauinsel, een kunstmatig aangelegd eiland dat werd gebouwd om Wenen te beschermen tegen overstromingen. Wandel door het Donaupark en aanschouw het mooiste uitzicht vanop het grootste gebouw van Oostenrijk, de Donauturm. Wie wil kan van vrijdag tot zondag een show bijwonen van de Spaanse Ruiterschool, één van ’s werelds oudste en bekendste paardrijscholen.

Dag 4: Nationale Oostenrijkse Bibliotheek en terugvlucht

Wie nog tijd heeft om de stad in te duiken alvorens huiswaarts te keren, kan zeker nog even halthouden bij de Nationale Oostenrijkse Bibliotheek. Hier ontdek je meer dan 7 miljoen boeken waaronder 200.000 historische boeken. De fresco’s in de grote hal van de bibliotheek zijn minstens even indrukwekkend. Het is een van de mooiste historische bibliotheekzalen ter wereld.

Prijs vanaf bedraagt 1.000 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en transfers in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Boutique Hotel Altstadt Vienna

Boutique Hotel Altstadt Vienna

Last minute
Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden