valletta

Citytrip Valletta

Een hoofdstad in zakdoekformaat

4 Dagen - 3 Nachten

Valletta, de kleinste hoofdstad van Europa met de meeste bezienswaardigheden per vierkante kilometer. Een zakdoek groot maar wat het in oppervlakte mist maakt het ruimschoots goed met zijn rijke geschiedenis, zijn waaier aan cultuur en zijn bruisend stadsleven! Wist je trouwens dat de volledige stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?

Dag 1: Valletta here we come!

Je vliegt rechtstreeks vanuit Brussel naar Malta. Alle vluchten vertrekken ’s avonds dus je komt vrij laat toe in Malta. Een taxi staat je op te wachten en brengt je tot aan je hotel in de stad waar de sleutel van je kamer al voor je klaarligt.

Dag 2: Eeuwenoude huizen en sfeervolle straatjes

Wakker worden te midden van het indrukwekkende Valletta, beter wordt het niet. Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de stad te verkennen. Tijdens een wandeling met privégids ontdek je de mooiste plekjes en kom je alles te weten over deze prachtige stad. De stad is een pareltje maar vergeet af en toe niet om omhoog te kijken want de meeste gebouwen hebben hier prachtige facades met unieke ornamenten. Breng in de namiddag een bezoek aan de Upper Barraka Gardens, In deze 16de eeuwse tuinen kan je even tot rust komen maar heb je ook een spectaculair zicht over the Grand Harbour en The three cities. Net onder de Upper Barraka Gardens ontdek je de saluting Battery, de kanonnen die elke dag om 12 uur en om 16 uur ceremoniële kanonschoten lossen. Indrukwekkend om te zien. In de vooravond scheep je in op een schoener, een soort zeilschip, want Valletta moet je ook gezien hebben vanop het water.

Dag 3: The three cities en de extravagante Saint John’s co-Cathedral

Na een verkwikkende nachtrust en uitgebreid ontbijt breng je de voormiddag door in the three cities. Per watertaxi steek je de Grand Harbour over tot in de drie steden. Per ‘rolling geek’ bezoek je de imposante three cities. Dat is een zelfrijdende elektrische auto, compleet met voorgeprogrammeerde GPS die je niet alleen meeneemt op de perfecte tour, maar ook uitlegt waar je naar kijkt. Van de beroemde Malta Film Studio’s tot imposante forten en kleine charmante straatjes, bij elke draai aan het stuur vertelt je pratende auto je over de bezienswaardigheden. Een bezoek aan Malta is niet compleet als je de Saint John’s Co-Cathedral niet vanbinnen hebt gezien. Het juweel van Valletta is een absolute must see. De kathedraal wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld en is een straf staaltje barok. Het wereldberoemde meesterwerk ‘de onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio aanschouw je er met je eigen ogen. Wil je nog meer over de ridders en de barok weten? Breng dan beslist ook een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters.

Dag 4: Op bezoek bij de adellijke familie de Piro en koffie bij Caffee Cordina.

Wil je wel eens iets anders zien dan ridders en grootmeesters, dan is een bezoek aan het 16de eeuwse paleis Casa Rocca Piccola een mooie afsluiter van je citytrip. Het paleis behoort toe aan de adelijke familie de Piro en een groot deel van de meer dan 50 kamers zijn tentoongesteld voor het publiek. In deze kamers staan enkele van de mooiste en oudste meubels, zilverwerk en schilderijen die de afgelopen 400 jaar bewaard zijn gebleven. Het adellijke huis had het geluk de zware bombardementen in WO II te overleven. Je kan er nog steeds het netwerk van ondergrondse tunnels en gangen bekijken die helemaal teruggaan tot de Tweede Wereldoorlog. En met een beetje geluk krijg je de rondleiding van de markies zelf. Voor het richting België gaat moet je beslist nog even stoppen bij Caffe Cordina voor een kopje koffie en een gebakje. De legendarische koffiezaak bestaat al sinds 1837 en heeft een prachtig historisch interieur.

Prijs vanaf bedraagt 2.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten, gids en activiteit rolling geeks in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden