1 stockholm oude binnenstad gamla stan stadsgezicht vanaf de top van het stadhuis zweden

Citytrip Stockholm

4 Dagen - 3 Nachten

De Zweedse hoofdstad Stockholm staat bekend als het “Venetië van het Noorden” vanwege de prachtige waterwegen en pittoreske eilanden, en wordt geroemd om zijn natuurlijke schoonheid en aparte archipellandschap. De stad is gebouwd op 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen en veerboten en biedt adembenemende uitzichten en eindeloze mogelijkheden.

Dag 1: Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Stockholm, Arlanda, ontmoet je je plaatselijke gids en chauffeur en volgt de transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken in je hotel, geniet je van een vrije avond.

Dag 2: Stockholm

Je start de dag met een stadswandeling langs het iconische stadhuis, de schilderachtige oude binnenstad Gamla Stan en stop je in een charmante café voor een traditionele Zweedse fika. Daarna rijd je naar Djurgården, een groen eiland in het hart van Stockholm. Hier bezoek je het Vasamuseum. Dit is het meest bezochte museum van Scandinavië vanwege de maritieme geschiedenis en het onderkomen van het Vasa oorlogsschip, het grootste en meest ambitieuze schip dat ooit in Zweden is gebouwd. Later bezoek je Paleis Drottningholm, gelegen aan zee en omringd door prachtige baroktuinen.

Dag 3: Birka

Vandaag neemt je gids je mee naar Birka, de oudste stad van Zweden. Het was de belangrijke handelspost van de Vikingen en werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Je geraakt hier met de boot en de gids vertelt je alles over het Vikingtijdperk. Er is ook een museum dat een kijkje geeft in het leven ten tijde van de Vikingen. Je krijgt ook de gelegenheid om in een Vikingboot te varen, kleding te passen en deel te nemen aan enkele Vikingactiviteiten.

Dag 4: Terug naar huis

Na het ontbijt is het tijd om huiswaarts te keren. Blijf je liever iets langer? Dat is ook mogelijk, vraag het ons gerust.

Prijs vanaf bedraagt 5.925 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten, vermelde activiteiten, privévervoer en gids in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden