Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
trastevere rome

Rome voor kenners

4 Dagen - 3 Nachten

Stap binnen in de eeuwige stad waar elk straatje en elke hoek je verrast. Rome is zoveel meer dan de klassieke bezienswaardigheden: het is een stad die leeft, ademt en zich voortdurend vernieuwt. Ga met ons mee op een buitengewone reis door de verborgen juweeltjes, creatieve uithoeken en bruisende wijken van deze levendige stad. Rome is klaar om je te inspireren, te verbazen en een onvergetelijke indruk achter te laten.

Dag 1: De locale sfeer snuiven

Je logeert in de volkswijk Trastevere, over de Tiber, met zijn smalle straatjes en middeleeuwse huizen. ’s Avonds is het hier gezellig druk dankzij de vele restaurantjes en terrassen. De Piazza di Santa Maria in Trastevere wordt dan dé ontmoetingsplaats voor locals in de schaduw van de basiliek, de oudste Mariakerk van Rome. De markt op de Piazza San Cosimato is een van de meest traditionele en authentieke markten van de stad. En, dan is er nog de Villa Farnesina van de steenrijke Agostino Chigi die Rafaël de opdracht gaf om zijn villa te decoreren met fresco’s. Maar de schilder was intussen zo verliefd geworden op de bakkersdochter Margherita, dat hij meer met haar dan met zijn opdracht bezig was. Chigi besloot dan maar om Margherita onderdak te verlenen in de villa zodat Rafaël kon verder werken.

Dag 2: De Via Appia en de catacomben

Vandaag word je opgehaald in jouw hotel voor een begeleide uitstap in kleine groep. Je vertrekt naar de San Clemente basiliek, waar je afdaalt onder de grond naar verschillende lagen van de geschiedenis, een ware openbaring! Via een panoramische route ga je langs het Circus Maximus en de Termen van Caracalla en vervolgens richting de Via Appia Antica, waar je een korte wandeling maakt. Dankzij deze belangrijke oude Romeinse weg konden soldaten snel van Rome naar het huidige Brindisi en keerden keizers en veldheren triomferend naar hun stad terug. De uitstap eindigt in de catacomben van San Sebastiano, een verborgen netwerk van ondergrondse begraafplaatsen en crypten. Hier kom je te weten hoe vroege christenen hun doden eerden, aanbaden en begroeven. Om van alle indrukken te bekomen, kan je uitrusten in de verkwikkende tuinen van Villa Borghese, tussen de locals. Doe gerust zoals hen en neem een hapje en een drankje mee voor een smakelijk picknick in de schaduw. Vanop het panoramische Terrazza del Pincio heb je een prachtig zicht op de Piazza del Popolo en op de stad.

Dag 3: begeleide ‘food tour’ in het centrum

Vandaag neemt een lokale ‘foodie’ je mee naar het hart van Rome. Je wandelt in kleine groep langs historische monumenten. Je komt op pittoreske markten, in typische restaurantjes en delicatessenwinkels en op geheime plekjes, ver van de platgetreden paden. Je bezoekt een van de oudste cafés van Rome voor een lekkere koffie, je proeft vers bereide pizza, authentieke cannoli en ambachtelijke gelato. Intussen kom je te weten wat de favoriete gerechten van de Romeinen waren en het verhaal achter de lekkernijen. Heb je nog tijd en hou je van vintage, handwerk, alternatieve modeboetieks, hippe cafés, wijnbars en street food van de beste kwaliteit, dan moet je beslist eens naar de Monti-wijk, vlakbij het Colosseum. Ooit was Monti een dichtbevolkte en arme volksbuurt in het Rome van de oudheid, vol met sjacheraars en prostituees. Nu bruist de buurt van creativiteit met kunstenaars, designers en schrijvers.

Dag 4: terug naar huis

Je geniet van je laatste ontbijt waarna je terugkeert met het vliegtuig naar huis. Blijf je liever iets langer of verleng je graag je reis in een andere Italiaanse regio? Onze reisspecialisten helpen je graag verder.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Foto's

Hotels

Hotel Vilòn

Hotel Vilòn

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden