vaticaanstad in hartje rome

Citytrip Rome voor beginners

Het Eeuwige Rome

4 Dagen - 3 Nachten

Volgens de legende werd Rome in 753 v.C gesticht door de tweeling Romulus en Remus, die in een mandje op de Tiber werden gevonden en die werden grootgebracht door een wolvin. De voormalige hoofdstad van het Romeinse Rijk bezoeken, is terugkeren naar de ‘roots’ van onze moderne beschaving. De eeuwige stad is dan ook een van de meest bezochte steden ter wereld. Dat heeft Rome niet alleen te danken aan zijn rijk cultureel patrimonium, maar ook aan de dwergstaat Vaticaanstad, die elk jaar duizenden gelovigen aantrekt.

Dag 1: Snuif de sfeer en verken het hart van de stad.

Vandaag verken je het hart van de stad op jouw tempo. Je start aan de Piazza del Popolo, een 19de-eeuws plein met twee identieke kerken en een Egyptische obelisk. Via de elegante winkelstraat Via del Babuino bereik je de Piazza di Spagna, dé ontmoetingsplek bij uitstek en beter bekend als de Spaanse trappen. Via de Trevifontein, die wereldberoemd is én de grootste van Rome, ga je verder naar het Pantheon. Dit gebouw was oorspronkelijk een tempel voor alle goden, later een kerk, en vandaag één van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld! Op een boogscheut ligt de Piazza Navona, een van de mooiste pleinen van de stad. De langgerekte piazza werd in 86 n.C. gebouwd door keizer Domitianus als stadion voor atletiekwedstrijden met tribunes voor 20.000 toeschouwers. Wie wenst kan ook nog even de Tiber over naar Castel Sant’Angelo. Deze imposante Engelenburcht werd gebouwd in de 2de eeuw als mausoleum voor keizer Hardrianus.

DAG 2: het Colosseum en het Forum Romanum

Jouw dag start met het verkennen van het Colosseum, het grootste amfitheater uit de Romeinse geschiedenis en een van de 7 wereldwonderen. Je bezoekt het Forum Romanum, dat het politieke, juridische en commerciële centrum van de stad was in de glorietijd van het Romeinse Rijk. Een gepassioneerde Nederlandstalige gids neemt je mee in een kleine groep en zo vermijd je ellenlange wachtrijen. Hij vertelt de verhalen achter de feiten, brengt de ruïnes tot leven en toont je dingen die je op eigen houtje zou missen. Hoe leefden de Romeinen, wat aten ze, hoe zag een doordeweekse dag eruit? Of, hoe zat dat met de dappere gladiatoren, de leeuwengevechten, de zeeslagen en de executies? Je komt het allemaal te weten.

DAG 3: De Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek

Vandaag neemt onze Nederlandstalige gids je mee naar de Vaticaanse Musea, met o.a. de koetsengalerij, waar de pausmobiel staat, de Trap van Momo, de Laocoongroep en het Bad van Nero. Het hoogtepunt is de Sixtijnse Kapel waar je het adembenemende Scheppingsverhaal en Het Laatste Oordeel van Michelangelo zal bewonderen. Dankzij de gids, die elk geheim van de kapel kent, zal je Michelangelo leren kennen alsof je er zelf bij was. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein met een woordje uitleg over de basiliek die je vrij kan bezoeken. Genoeg cultuur gehad? Dan kan je een terrasje doen of gaan shoppen in een van de vele winkelstraten. Ga beslist eens binnen in La Rinascente in de Via del Tritone. Dit iconische shopping center verkoopt sinds 1865 luxe goederen, mode en accessoires. Op verdieping -1 kan je overblijfselen zien van een Aquaduct uit 19 v.C. en boven in het Maio Restaurant & Rooftop heb je een betoverend uitzicht over de skyline van de stad.

Dag 4: Terug naar huis

Helaas zit jouw citytrip erop. Blijf je liever nog enkele nachten langer? Of wil je deze citytrip combineren met een andere Italiaanse regio? Wij helpen je graag verder.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Hotel Vilòn

Hotel Vilòn

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden