greenwich lodnen

Citytrip Londen voor kenners

Laat je (opnieuw) verbazen

4 Dagen - 3 Nachten

‘You’ve never done London.’ Zeg tegen een Londenaar dat je zijn stad nu stilaan wel gezien hebt en dit is waarschijnlijk het antwoord dat je krijgt. Terecht ook, want de Britse hoofdstad is een metropool die constant in beweging is. Of het nu je eerste of je tiende bezoek is: Londen verrast je keer op keer weer met hippe nieuwe restaurants, musea van wereldklasse en exclusieve boetieks.

Dag 1: de spectaculaire skyline en Greenwich

De beste manier om een stad te verkennen, is vanop het water. Langsheen de oevers van de Theems kan je heel makkelijk een watertaxi nemen die je laat genieten van ronduit spectaculaire panorama’s. Stap op aan de kaaien van Embankment en vaar mee tot in het gezellige Greenwich. Onderweg passeer je enkele van Londens beroemdste landmarks, zoals The Shard, de Tower of London en de London Bridge. Struin vervolgens door de gezellige straatjes van Greenwich, bezoek de Greenwich Market en ga op ontdekking in een van de vele (meestal gratis!) musea. Sluit deze geslaagde dag zeker af aan het Royal Observatory, waar je onder andere de nulmeridiaan vindt, en geniet van het meest adembenemende uitzicht op de stad.

Dag 2: de South Bank

De kades langs de South Bank, de zuidelijke oever van de Theems, waren vroeger een verloederde en eerder onveilige buurt. Daar is vandaag de dag echter niets meer van te merken: je vindt er fijne terrasjes, kleine winkeltjes en een ontzettend gezellige sfeer. Onderweg wandel je voorbij Tate Modern, een van de grootste musea voor hedendaagse kunst in de wereld. Toegang is gratis, op de bovenste verdieping kan je een snelle hap eten met panoramisch uitzicht op de stad. Zet je wandeling vervolgens verder tot Borough Market, een indrukwekkende food hall met een ongeziene verzameling aan gerechtjes uit alle windstreken. Zin om de avond cultureel door te brengen? Stop dan even aan het National Theatre en kijk welke stukken ze spelen. En ook nog leuk om te weten: de Theems is een rivier met getijden, wat wil zeggen dat er op bepaalde momenten kleine strandjes ontstaan waar je even kan uitrusten. Uniek!

Dag 3: met de fiets door de stad en Sky Garden

Na al die lekkernijen van gisteravond, is het vandaag tijd voor wat beweging. Londen staat dan wel bekend om zijn ‘underground’ en zijn taxi’s, maar het is ook een heuse fietsstad aan het worden. Niets zo fijn dus om de stad op deze actieve manier te doorkruisen. Fiets zeker door het schitterende Hyde Park en Kensington Gardens, waar je even halt moet houden bij Kensington Palace. Maak ook nog even een omwegje naar de Royal Albert Hall en het monument ter ere van de gelijknamige Prins Albert, de man van de illustere Queen Victoria. ’s Avonds trek je weer oostwaarts en bezoek je de Sky Garden: een binnentuin op de bovenste verdieping van het iconische ‘Walkie Talkie’ gebouw. De toegang is gratis en de Londense City oogt zo mogelijk nog magischer wanneer alle lichtjes gaan branden.

Dag 4: Battersea Power Station

Vandaag keer je terug naar huis, maar het zou zonde zijn om Londen te verlaten zonder er duchtig geshopt te hebben. Battersea Power Station is een gloednieuw, luxueus winkelcentrum in een voormalige elektriciteitscentrale. Alles is schitterend gerenoveerd, met oog voor detail en authentieke elementen. Naast winkels, zijn er ook tal van restaurants en bars in overvloed. Er zijn zelfs bioscopen, een theater en een VR-room aanwezig. Kortom: je bent hier wel even zoet vooraleer je terug huiswaarts keert.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden