Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
londen overzicht

Citytrip Londen voor beginners

4 Dagen - 3 Nachten

Kom je voor de eerste keer in Londen? Dan kan het best zijn dat je overweldigd wordt. Overweldigd door de uitgestrektheid van deze stad, dat zeker. Maar ook door haar schoonheid en elegantie, door haar ongeëvenaarde aanbod aan cultuur en amusement, door haar talloze bezienswaardigheden en ontelbare paleizen. Want hoe begin je in hemelsnaam aan al dat moois? Geen nood, met deze tips ontdek je het beste van Londen in een notendop. En het goede nieuws: je kan Londen nooit in één keer zien, dus je komt zeker nog eens terug!

Dag 1: Westminster

Laat ons eerlijk zijn: op je eerste dag in Londen wil je al die wereldberoemde bezienswaardigheden zien die je kent uit films en series. Dan kan je je bucket list alvast updaten. Spoor met de underground naar Saint James’ Park of neem een Londense cab en laat je tocht beginnen. Wandel tot aan Buckingham Palace en waan je even een royal. Vervolg je tocht vervolgens door het gezellige Saint James’ Park naar Westminster – het kloppende politieke en toeristische hart van het Verenigd Koninkrijk. Ontdek de pracht en praal van Westminster Abbey, waar de Britse koningen gekroond worden, en stop even aan Whitehall voor de ‘Changing of the Guard’. Nog een tip: hou je klok in de gaten en neem plaats aan de overkant van de Theems met zicht op de Big Ben en de Houses of Parliament. Het moment waarop de klok om het uur slaat is zonder meer indrukwekkend.

Dag 2: Covent Garden, Soho en Mayfair

Laat je niet misleiden, Covent Garden is géén ‘tourist trap’. Het is het gezellige en bruisende hart van Soho, met winkels, restaurants en gezellige bars in overvloed. Ontdek de sfeervolle marktplaats en ga even luisteren naar de straatartiesten die er steeds van de partij zijn. Je ontdekt er vaak opkomend talent, dus wie weet zie je wel een wereldster in wording aan het werk. In de straatjes rond Seven Dials vind je hippe en gemoedelijke boetieks en restaurantjes. Voor een meer exclusief aanbod kan je terecht in Mayfair. Wanneer de avond valt, gaat dit deel van de stad zowaar nog meer bruisen: je bevindt je namelijk in één van dé beroemdste entertainmentbuurten ter wereld! Of je nu houdt van musicals, theater, opera of Ballet: the choice is yours.

Dag 3: British Museum, Saint Paul’s Cathedral en de Tower of London

Op dag 3 is het tijd voor een verplichte dosis cultuur! Londen heeft immers enkele van de meest prestigieuze musea ter wereld. Kiezen is moeilijk, zo niet onmogelijk, maar het British Museum is een echte must. Hier tref je de beroemde Steen van Rosetta, de Elgin Marbles en nog zoveel meer. Zo veel zelfs dat je hier gemakkelijk een hele dag zoet bent. Wil je dat niet, plan je bezoek dan goed op voorhand en neem een gids. O ja, en het beste: al die pracht en praal is gratis te bezoeken, net zoals de meeste van Londens beroemdste musea. In de namiddag heb je tijd om Saint Paul’s Cathedral te bezoeken, pal in het midden van de Londense City. Heb je later nog tijd over? Bezoek dan zeker de Tower of London, waar je de Britse kroonjuwelen kan bewonderen. Je ogen gaan ongetwijfeld fonkelen bij de aanblik van al dat moois.

Dag 4: Terug naar huis

Je verblijf in deze fantastische stad zit er helaas op. Na je laatste ontbijt in je hotel, is het tijd om uit te checken. Keer je terug naar huis met de Eurostar en heb je nog wat vrije tijd over? Verken dan het bruisende Camden Town vlakbij het Saint Pancras Station; een eclectische mix van kleurrijke winkels en marktjes. Ga zeker ook op zoek naar het standbeeld van Amy Winehouse, Camden’s beroemdste inwoner.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden