uitizcht lissabon

Citytrip Lissabon voor beginners

4 Dagen - 3 Nachten

Lissabon is met zijn drie miljoen inwoners niet enkel de hoofdstad maar ook de grootste stad van Portugal. De stad is bovendien gebouwd op zeven heuvels en opgedeeld in verschillende wijken die allemaal hun eigen bezienswaardigheden, eigen karakter en uitstraling hebben. Dat Lissabon te groot is om op vier dagen te ontdekken is bij deze waarschijnlijk wel duidelijk. Tijdens deze eerste kennismaking met Lissabon ontdek je de belangrijkste wijken in het centrum van de stad, proef je van de Portugese keuken en voel je de gastvrijheid van de Portugezen. En het gaat je vooral veel zin doen krijgen om nog eens terug te keren.

Dag 1: Baixa en Rossio

Na een korte vlucht van ongeveer 3 uur sta je in Lissabon. Verblijven doe je in één van onze Caractère hotels in het centrum. Je start in het hart van Lissabon, in de wijken Baixa en Rossio. Deze twee wijken noemen ze ook wel de benedenstad, aangezien ze direct aan de rivier de Taag liggen. Dit deel van de stad wordt gekenmerkt door zijn brede straten, ruime pleinen en tal van historische gebouwen. De meeste bezienswaardigheden in Lissabon zijn relatief nieuw aangezien het grootste deel van de stad werd verwoest tijdens de grote aardbeving van 1755. Breng zeker een bezoek aan de beroemde ijzeren lift Elevador de Santa Justa, maak een ritje in de kabeltrein of tram 28 en bezoek het Paraca do Comercio plein met zijn uitnodigende terrassen en grote stadspoorten. De benedenstad telt bovendien tal van kleine restaurantjes waar je ’s avonds gezellig dineert.

Dag 2: Alfama

Vandaag staat de oudste en tevens mooiste wijk op het programma, Alfama. Alfama is de oude visserswijk van Lissabon en heeft de aardbeving redelijk goed overleefd. Hier kuier je uren door de kleine, smalle straatjes die met elkaar verbonden zijn door trappen. Smeer je kuiten in want vandaag zijn er redelijk wat hoogteverschillen. Helemaal bovenaan de heuvel ligt het Castelo de Sao Jorge, een mooi gerenoveerd kasteel vanwaar je een prachtig zicht hebt over de stad. Breng ook een bezoek aan de imposante kathedraal Sé, het panteao Nacional en het mosteiro de Sao Vincente de Fora. Een prachtig uitzicht heb je vanaf Miradouro Portas do Sol. In de avond gaan de fadohuizen in de wijk open en kan je tijdens het eten luisteren naar fadomuziek, zalig.

Dag 3: Belém

De voorstad van Lissabon, Belém staat vandaag op het programma. Met tram 15 sta je er zo. Vanuit Belém vertrokken vroeger de Portugese schepen over de wereldzeeën. Nu staat Belém vooral gekend om zijn 16de eeuwse Jeronimos klooster. Dit voormalige klooster werd gebouwd met de opbrengst van de specerijen die de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama meebracht uit India. Andere must-sees zijn de verdedigingstoren Torre de Belém, het monument van de ontdekkingen dat vaak gebruikt wordt als icoon voor Lissabon, het Belém paleis en de Santa Maria kerk waar de sarcofaag van Vasco da Gama staat. Mocht je ondertussen Pasteis de Belém nog niet geproefd hebben, doe het dan zeker hier. Het roomgebakje is gemaakt volgens een geheim recept dat slechts enkele mensen kennen, waaronder de banketbakker Antiga Confeiteria de Belém. Enkel hier proef je de echte Pasteis de Belém. De wachtrij voor de bakkerij neem je er met plezier bij.

Dag 4: Bairro Alto

Voor je terug naar België vliegt, breng je nog een bezoek aan de wijk Bairro Alto. Wat vroeger een arbeiderswijk met een volks karakter was, is nu een bonte mix van hippe barretjes en kleine restaurantjes. De wijk ligt op één van de zeven heuvels, maar met de elevador de gloria sta je er binnen een aantal minuten. Vanop het miradoura de Sao Pedro heb je alvast een prachtig uitzicht over de onderliggende wijken. Breng een bezoek aan de kerk Igreja de Sao Roque, die aan de buitenkant heel sober is maar je van je sokken blaast door zijn indrukwekkend interieur. Lunch nog een laatste keer op het Praca de Luis de Camoes en plan alvast je volgende trip naar Lissabon.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden