1 helsinki cityscape and helsinki cathedral at sunset finland

Citytrip Helsinki

4 Dagen - 3 Nachten

Helsinki is een stad met een aparte en charmante sfeer waardoor het als geen andere plaats op aarde lijkt. Van wereldklasse musea tot gezellige cafés en hippe boetieks, er is altijd iets te beleven in deze dynamische stad. Helsinki is verweven met de baaien, inhammen en eilanden van de Baltische Zee en de boulevards en straatjes lopen over van de prachtige architectuur. Tijdens deze citytrip leer je Helsinki kennen, geniet je van prachtige uitzichten en breng je een bezoek aan de middeleeuwe stad Porvoo.

Dag 1: Aankomst in Helsinki

Je vertrekt met het vliegtuig naar Helsinki. Eenmaal aangekomen word je verwelkomd door je chauffeur en gids en ga je verder naar je hotel in het centrum van Helsinki. Je checkt in en geniet van je eerste vrije avond in de stad.

Dag 2: Begeleid stadsbezoek

Geniet van een heerlijk ontbijt in het hotel om de dag goed te starten. Samen met je gids vertrek je met privévervoer door de stad. Je ontdekt onder andere het Sibelius Monument, het Olympisch Stadion, de prachtige kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein en de Temppeliaukio kerk. Geniet later van een ritje in de VIP-cabine van het Finnair reuzenrad waardoor je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Onderweg proef je ook de Finse kaviaar. Na een dag de stad te verkennen met je gids ben je ’s avonds vrij om stad op eigen houtje te verkennen.

Dag 3: Porvoo tour

Vandaag ga je samen met je gids via een privéboot door de schilderachtige binnenarchipel van Helsinki verder naar Porvoo. Porvoo ligt ongeveer 48 km ten oosten van Helinski en is een van de zes middeleeuwse steden in Finland. Tijdens de reis zal de kapitein je veel verbazingwekkende verhalen vertellen over het leven in de archipel. In Porvoo begin je met een ontspannen wandeling. De hele stad ademt geschiedenis, want Porvoo is de op een na oudste stad van Finland. Ontdek de middeleeuwse en wandel door de schilderachtige geplaveide straatjes met felrood geschilderde houten gebouwen. Stop bij de Oude Brug van Porvoo, die de rivier de Porvoo overspant, voor een prachtig uitzicht over de oude stad. De tour omvat verder een rondleiding en toegang tot het voormalige huis van de beroemde dichter Johan Ludvig Runeberg en een bezoek aan een charmante bakkerij waar je proeft van de beroemde Runeberg taart. Daarna heb je wat tijd voor jezelf waarbij je de indrukwekkende tuinen kan bewonderen of kan rondsnuffelen door ambachtelijke winkeltjes en antiekwinkeltjes. Na een tussenstop in Haikko Manor word je terug afgezet aan je hotel in Helsinki.

Dag 4: Terug naar huis

Na je ontbijt vertrek je richting de luchthaven voor je terugvlucht. Blijf je liever nog wat langer? Laat het ons weten en we regelen dat graag voor je.

Prijs vanaf bedraagt 7.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten, vermelde activiteiten, privévervoer en gids in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden