ribera markt in de spaanse stad bilbao

Citytrip Bilbao

4 Dagen - 3 Nachten

Deze ooit industriële stad is nu een van de stijlvolste steden van Noord-Spanje. In de afgelopen jaren is Bilbao in Spanje uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor kunst, architectuur en design en het is de thuisbasis van vele musea, galerieën en opmerkelijke bouwwerken. Op culinair gebied is Bilbao een ware ontdekkingstocht, waar de traditionele Baskische keuken met haar innovatieve pintxos en verfijnde gerechten elke fijnproever weet te bekoren. Kortom, tijdens deze citytrip naar Bilbao word je vanuit alle hoeken verrast.

Dag 1: Aankomst in Bilbao

Je komt aan in Bilbao en gaat met een transfer naar je hotel. Onderweg steek je de Puente de Vizcaya over, de oudste hangbrug ter wereld die nog in gebruik is. Via een zweefconstructie kunnen zowel voertuigen als passagiers door tussen Portugalete en Getxo, zonder hinder voor de scheepvaart. Vanop de brug, bereikbaar via de lift, heb je een prachtig uitzicht. Na jouw check-in geniet je van een namiddag zonnen of van een sportieve activiteit zoals een zeiltrip, kanotocht of ga surfen. De opties zijn eindeloos aan de kust.

Dag 2: Het historische centrum en het Guggenheim Museum

De oorspronkelijk stad werd gevormd door de zeven straten die het centrum van de oude wijk vormen. Aan de rechteroever van de rivier de Nervión ontdek je het historische centrum vol mooie gebouwen en monumenten. Jouw volgende stop is de grootste overdekte markt van Spanje, La Ribera. Met zijn drie verdiepingen is het zelfs de grootste overdekte markt van Europa. Het is de perfecte plaats om verse producten zoals vlees, vis, groenten en fruit te kopen. Na de lunch staat het bekendste museum van Bilbao op de planning, het Guggenheim Museum. Het is een museum voor moderne en experimentele kunst en is dé publiekstrekker in Bilbao. Het gebouw is een kunstwerk op zich, maar ook een bezoek aan de kunstcollectie binnenin is zeker de moeite waard.

Dag 3: Ensanche, Rivier Nervion en Pintxos

De wijk Ensanche in Bilbao is het financiële en commerciële centrum geworden en vormt het meest kosmopolitische deel van de stad. De hoofdstraat, Gran Vía, vind je winkels, banken en statige huizen. Kuier hier een ochtend rond om enkele van de mooie gebouwen te bezichtigen en te shoppen. In Bilbao ben je nooit ver van het water. Langs de rivier de Nervion wandel je langs enkele rustigste plaatsen en geniet je van de mooie omgeving.

Je kan niet naar het Baskenland gaan zonder de beroemde Pintxos te proberen. Het is de Baskische versie van tapas, kleine hapjes die in de tavernes of bars worden geserveerd. Elke bar heeft zo zijn eigen specialiteiten, het is dus de moeite waard om van bar naar bar te gaan en in elke bar enkele Pintxos te proberen. Een gids neemt je mee langs de beste adresjes!

Dag 4: Terug naar huis

Je citytrip zit erop. Vandaag keer je vol mooie herinneringen terug huiswaarts.

Prijs vanaf bedraagt 2.704 euro. Dit is een prijsindicatie voor 2 personen inclusief vluchten, hotel met ontbijt, tickets voor het Guggenheim Museum en Pintxos Tour in Bilbao.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Foto's

Hotels

Palacio Arriluce Hotel

Palacio Arriluce Hotel

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden