Zo pak je je koffer in: 7 essentiële inpaktips

koffer inpakken

Het is bijna zover, jouw langverwachte vakantie komt dichterbij! Maar zullen je favoriete outfits allemaal in je reiskoffer passen? Inpakken voor een vakantie kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je wat langer op reis gaat. Met deze tips wordt inpakken voortaan kinderspel!    

Maak een inpaklijstje

Tandenborstel? Check. Teenslippers? Check. Zonnecrème? Oei, geen idee waar die tube gebleven is! Om met een gerust hart op reis te vertrekken, maak je best op voorhand een inpaklijstje van alles wat je moet meenemen. Schrijf zeker de essentiële zaken op zoals je paspoort, eventuele vliegtickets en geld. Zorg ook dat je gerief meeneemt dat je nodig hebt voor een bepaalde bestemming of activiteit. Om outfitblunders te voorkomen, check je best ook eens wat voor weer er voorspeld wordt op je bestemming. Nadat je lijstje compleet is, kijk je het met een kritische blik nog eens na en schrap je wat je niet nodig hebt, zo voorkom je een zware koffer en zeul je niets mee wat eigenlijk thuis mocht blijven.

Rol je kleren op

Deze tip heeft alleen maar voordelen! Je kleren oprollen in plaats van ze op te vouwen gaat veel sneller dus je bespaart er een hoop tijd mee. Daarnaast bespaar je er niet alleen tijd mee, maar ook ruimte. Door je kleding op te rollen, neemt alles minder plaats in, bovendien is het makkelijker om gaatjes te vullen met een opgerolde T-shirt dan met een opgevouwen T-shirt. En dat is nog niet alles, je voorkomt ook nog eens kreukels wanneer je je kleren oprolt. Ten slotte is het handig om ook je sokken op te rollen en ze in je schoenen te stoppen, dan benut je ook die ruimte, én blijven je schoenen in de juiste vorm!

Pak licht en slim in

Probeer zo licht mogelijk in te pakken om extra bagagekosten te vermijden. Laat alles wat je niet nodig hebt gewoon thuis, daarbij heeft het inpaklijstje al wat geholpen normaal gezien. Maar als je bepaalde zaken toch nodig hebt, opteer dan voor een lichter alternatief, indien dat bestaat natuurlijk. Denk maar aan boeken, vakantie is het ideale moment om op je gemak wat boeken te lezen op het strand of ergens in de natuur. Toch nemen ze veel ruimte in en zijn ze bovendien heel zwaar. Kies dan eerder voor een paperback versie in plaats van hardcovers, of nog beter, neem een e-reader mee, dan lees je zoveel boeken als je wil zonder dat je valies vol boeken zit. Een extra tip is om veelzijdige kleding mee te nemen. Kies voor kledingstukken die je kan mixen en matchen, zo maak je met minder spullen verschillende outfits.

Neem reisverpakkingen mee

Grote flessen shampoo, zeep, zonnecrème, … laat ze maar thuis! Allereerst zijn ze veel te zwaar, ze nemen veel plaats in beslag en daarbovenop heb je helemaal geen volledige flessen nodig op vakantie. Daarom is het handig om deze producten in een reisformaat te kopen, je vindt ze bij elke drogisterij. Je kan ook zelf kleine flesjes kopen en ze simpelweg opvullen met jouw favoriete producten, deze kan je dan hergebruiken bij je volgende reis. Om lekken te voorkomen raden we je ook aan om vershoudfolie tussen de opening en de dop te stoppen, zo kan er niets gebeuren. Ook handig: je toiletgerief in een plastic zakje steken, zo blijft alles bij elkaar en zijn je spullen extra beschermd mocht er toch iets uitlopen.

Vermijd vlekken

Stel je voor: je komt aan in je hotel, je opent je koffer en je favoriete topje heeft opeens een vuile vlek. Dat is niet fijn, maar het zal je nooit nog overkomen. Vlekken vermijden op je kleding kan namelijk op verschillende manieren. Ten eerste pak je je kleren binnenstebuiten in, zo bescherm je de buitenkant tegen plekken. Een tweede tip is om je schoenen te verpakken in een plastic zak, zo maken ze je schone kleren niet vuil. En wist je dat de geur van je schoenen in je kleren kan kruipen? Door een plastic zakje te gebruiken, vermijd je dit ook.

Waar naartoe met je vuile was?

Last but not least, moeten je vuile kleren natuurlijk ook mee terug naar huis. Daarvoor komt een lege zak of een waszak van pas. Je vuile of gedragen kleren stop je simpelweg in de waszak en op die manier komen je vuile kleren niet in contact met je propere kleren. Zo lopen ze geen vlekken of vieze geurtjes op. Ook wanneer je terug thuis bent is het makkelijker om je vuile was al bij elkaar te hebben.

Laat ruimte over voor souvenirs

Ben je wel op vakantie geweest als je geen souvenir kocht? Ik dacht het niet, daarom is het handig als je wat ruimte in je reiskoffer over laat om souvenirs of cadeautjes mee te brengen naar huis. Of laat wat extra plaats voor nieuwe kleren, indien je van plan bent om te shoppen tijdens je reis. 

Ontdek onze leuke hotelwinkels
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden