Maak kennis met onze hoteldieren.

geitjes

Hoteldieren zijn eigenlijk gewone huisdieren maar ze wonen in een heel groot huis. In onze boetiekhotels in Europa zijn er enkele speciale, soms wel verwende, exemplaren te vinden. 
Maak kennis met Colombo de schildpad die bananen een ware delicatesse vindt, Grand de hond die zijn rol als butler uiterst serieus neemt of  de katten 
Gregorio, Arcibaldo en Leopoldo die hun eigen suite hebben in de tuin van hotel Badia Di Pomaio. 

Gregorio, Arcibaldo en Leopoldo

Gregorio, Arcibaldo en Leopoldo, de drie katten van het hotel Badia Di Pomaio, wonen sinds de opening van het hotel in hun eigen suite in de tuin. 
En de dierenfamilie is sindsdien alleen maar uitgebreid. 
De biologische en duurzame boerderij van het hotel is ook de thuis geworden van drie geitjes: Bianca, Viola en Giuggiola, er wandelen zo’n vijftig kippen rond en op verschillende afgelegen plekken wonen er duizenden bijen in hun korven. 

De verse melk, scharreleieren en biologische honing smaken dan ook nergens lekkerder dan in Badio Di Pomaio.
Ze maken van jouw ontbijt een feestmaal. 
Altijd wel eens willen proeven van het boerenleven?
Ontmoet de dieren, help ze verzorgen en maak verse kaas van geitenmelk tijdens jouw verblijf in dit verbluffend mooie hotel. 


Ontdek Badia di Pomaio
kattenhuisje

Colombo

Maak kennis met Colombo, de oudste resident van Quinta Jardins do Lago. Hij reisde als mini-schildpad zo’n 61 jaar geleden mee met de zoon van de eerste eigenaar van de Galapagoseilanden naar Madeira. Daar is hij over de jaren heen uitgegroeid tot een reuzenschildpad. Colombo brengt zijn dagen door in de botanische tuin van het hotel en is helemaal zot van bananen en van mensen. Hij houdt zoveel van mensen dat hij, tijdens de coronacrisis toen het hotel gesloten was, in een depressie belandde. Alle medewerkers van het hotel hebben toen een beurtrol opgemaakt om Colombo een paar uurtjes per dag gezelschap te houden en zo kwam hij er weer bovenop. Colombo is nu terug de gelukkigste schildpad van het hele eiland. 
Ontdek Quinta Jardins do Lago
colombo official

Grand

In het huisdiervriendelijk boetiekhotel Grand House Algarve loopt er wel een heel speciale butler rond: de Junior Butler hond, Grand. Deze Portugese waterhond is niet alleen de ambassadeur van het hotel, ze is ook een integraal onderdeel van het team, namelijk als klantenservice medewerkster.
Haar aanhankelijke en sociale aard maken haar namelijk perfect voor de rol van Junior Butler!
Als Grand niet bezig is met het begroeten van gasten wandelen, luiert ze de hele namiddag in de lobby en wacht ze ongeduldig op knuffels van de gasten. Verleden jaar kreeg ze er nog een belangrijke taak bovenop want Grand werd mama van twee snoezige puppy’s.
De eerste puppy werd geboren in de auto van Luis, de conciërge en kreeg de klinkende en originele naam Mercedes. Ontdek Boutique hotel Grand House Algarve
grand

Fuly

Ook in Palazzo Castri 1874 loopt er een viervoeter rond, Fuly. Fylu is de hotelkat en fiere opvolger van Pino. 
Pino, geboren en getogen in het hotel, hield ervan om de gasten te vergezellen tijdens hun verblijf in het hotel.
Na een zalig en rustig leventje overleed Pino enkele jaren geleden en zowel de gasten als de eigenaars vonden het hotel zonder hotelkat erg leeg.
Toen Paola, de schoonmaakster van het hotel, Fuly vond aan de oevers van de Arno, adopteerden ze haar onmiddellijk.
Fuly slaapt graag in de zon, verkiest het comfort van de sofa’s in de tuin en laat geen kans onbenut om het gezelschap van de gasten op te zoeken en knuffels te vragen. 
Ze lijkt wel Pino's kleine zusje....
Ontdek Palazzo Castri
fuly official

Lusitano paarden

Edel, intelligent, vurig, veelzijdig, behendig en een onvermoeibare werker. Dit zijn slechts enkele van de kenmerken van de Lusitano van zuiver bloed, het oudste rijpaard ter wereld.
Stud Farm van Herdade da Malhadinha Nova Country House &Spa fokt deze prachtige dieren sinds 2008.
De droom van de familie Soares begon met 6 merries en 1 hengst en groeide uit tot de Stud Farm die het vandaag is.
32 paarden en een jong veulen maken de familie compleet. 
Graag eens paardrijden op deze prachtige dieren? Dat kan, de professionele ruiters van het hotel geven je met veel plezier rijles en verkennen op de rug van een paard samen met jou het prachtige, uitgestrekte domein van het hotel in de Portugese Alentejo. 

Ontdek Herdade da Malhadinha Nova Country House & Spa.
paard malhadinha nova
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden