5 Tips voor stressvrij reizen met kinderen

reizen met kinderen blog

Reizen met kinderen kan een lastige opdracht zijn, maar met een beetje planning en voorbereiding wordt het een leuke en memorabele ervaring voor het hele gezin. Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Slim voorbereiden

Jouw hele reis valt of staat met de voorbereidingen die je treft. Neem voor elk kind hun favoriete bezigheden mee, zo hebben ze onderweg iets te doen en vervelen ze zich niet. Ga je op vliegreis? Bereid je kind goed voor. Bekijk bijvoorbeeld de vliegtuigen op voorhand en normaliseer de ervaring zoveel mogelijk. Haal zeker een boekje in huis waarin een vliegreis een rol speelt, zo kan je je kind al voorbereiden. 

blog tip 2 inpakken

Vliegreis met kinderen

Een vliegtuig is een plek waar iedereen rustig moet blijven zitten. Zorg er daarom voor dat je kinderen op de luchthaven nog wat kunnen rondlopen en energie kwijt geraken. In Brussels Airport is er in Gates A een Kidscorner voorzien. In de speelzone amuseren kinderen zich met verschillende spelletjes en spelcomputers. Op het vliegtuig zelf kan je je kind bezighouden op verschillende manieren. Neem zeker enkele stickervellen en een bijhorend boekje mee, plezier gegarandeerd! Daarnaast kan je ook enkele snacks meenemen om ze te belonen als ze flink zijn. Tot slot hou je je gsm of iPad bij de hand met enkele opgeslagen kinderfilms, op vakantie mag je wat minder streng zijn over de schermtijd. Alles voor een rustige reis, niet?

kinderen op het vliegtuig

Autoreis met kinderen

Eerst en vooral: muziek in de auto werkt altijd. Download enkele leuke muzieklijsten op Spotify en zingen maar! Leest je kind graag? Neem dan zeker een paar leesboekjes mee. Verras je kind met een rugzakje vol speelgoed een gezonde snacks voor tijdens de autoreis. Als je kind graag tekent, is dat niet altijd gemakkelijk in de auto. Neem daarom een magnetisch tekenbord mee. Een leuk spelletje om kinderen bezig te houden, is autobingo. Maak een kaart met dingen die je tegenkomt op vakantie (zoals een rode auto, een tankstation, verkeersbord …), wie het eerst alles gezien heeft, wint!

autovakantie met kinderen

Wees flexibel en plan pauzes in

Reizen met kinderen kan soms onvoorspelbaar zijn, het is dus belangrijk om flexibel met je schema en planning om te gaan. Zet je kinderen niet onder druk om door te gaan met een activiteit als ze moe of chagrijnig zijn. Spreek bijvoorbeeld met je kinderen af dat je in de ochtend eerst een uitstapje maakt zodat er in de namiddag tijd is om in het zwembad of op het strand te spelen. Tijdens je uitstap maak je af en toe een pauze zodat de kids even kunnen spelen of rondlopen.

kind speelt op strand

Betrek je kinderen bij de vakantie

Betrek je kinderen bij het planningsproces en laat ze helpen bij het uitkiezen van activiteiten en uitstapjes. Zo voelen ze zich betrokken bij de reis en zullen ze des te enthousiaster zijn! En om van je reis een onvergetelijke vakantie te maken, kan je je kinderen aanmoedigen om zelf foto’s te maken met een wegwerpcamera of polaroid. Deze vormen achteraf een leuk reisverslag om in de toekomst met een gelukzalig gevoel op terug te kijken.

kinderen op vakantie

Zo, nu ben je helemaal klaar om met je kids op reis te vertrekken, en wij stippelen die reis met plezier voor je uit!

Stuur een mailtje naar info@caractere.be of bel naar +32 (0)53 63 00 77 en wij zoeken graag voor jou de ideale bestemming voor je volgende familievakantie.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden