camino de santiago spain

Wandelvakantie Galicië

5 Dagen - 4 Nachten

Contacteer Ilse

Stap in het adembenemende Galicië, waar de groene heuvels, ruige kustlijnen en eeuwenoude pelgrimspaden wachten om ontdekt te worden. Een wandelvakantie in deze regio van Noordwest-Spanje is een reis door de tijd en de natuur. Galicië, doordrenkt van geschiedenis en mysterie, is niet alleen de bestemming van de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, maar ook een schatkamer van ongerepte landschappen en charmante dorpjes. Laat je leiden door kronkelende paden, geniet van de rust van de uitgestrekte bossen en laat je verbazen door de adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan. Deze wandelvakantie in Galicië belooft een avontuur vol ontdekkingen te zijn, waar de natuur je inspireert en de cultuur je in haar greep houdt. Trek je wandelschoenen aan en laat jezelf onderdompelen in de pracht van Galicië, een bestemming die je hart zal veroveren bij elke stap die je zet.

Dag 1: Santiago de Compostela

Je komt toe in je hotel net buiten Santiago de Compostela. Daar maak je rustig kennis met het hotel en geniet je in de spa. Heb je zin om de omgeving te verkennen? Dan kan je al een bezoekje brengen aan Santiago de Compostela, de hoofdstad van Galicië. Dit is de meest bekende bedevaartsplek in Spanje en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geniet van het autovrije historische centrum en slenter door de straten om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Monasterio de San Martiño Pinario en de kathedraal.

Dag 2: Fragas do Eume en A Coruña

Vandaag zoek je de natuur op in het Natuurpark Fragas do Eume. Het is een van de best bewaarde Atlantische bossen. De vegetatie is enorm en laat soms weinig licht door, maar het schaduwrijke en mysterieuze bos is enorm vrijgevig als het aankomt op watervallen, bronnen en landschappen. Verborgen in het hart van het bos, ontdek je het klooster van Caaveiro. De beste manier om het park te verkennen is te voet of voor de avontuurliefhebbers met een kajak op de rivier die erdoor stroomt. Op de terugweg kan je stoppen in A Coruña waar je geniet van de echte Galicische keuken in de vele restaurants.

Dag 3: Kaap Finisterre

Jouw eerste stop is aan de Cascada de Ezaro in Dumbría, een van de mooiste watervallen in Spanje. Hierna rijd je verder naar de ruige kust in Finisterre, ook wel gekend als het einde van de wereld. Het is een mythische plaats aan de Costa da Morte. Deze zogenaamde ‘dodenkust’ heeft zijn naam te danken aan de vele scheepswrakken die ontstaan zijn door storm op zee of doordat ze tegen de rotsen van de kust gebotst zijn. Het is één van de drie grootste kustplaatsen in Galicië en kenmerkt zich door rotsen, puntige kapen, gezellige vissersdorpen, vuurtorens en een wilde oceaan. Je bezoekt het dorp Finisterre, met zijn smalle straatjes, leuke barretjes en lekkere visrestaurants. Vanaf het dorp maak je een wandeling richting de kust waar een echte Santiago-pelgrim zijn schoenen verbrandt.

Dag 4: Lugo

Vandaag staat er een stadswandeling in Lugo op het programma. Het historische centrum dat volledig omringd is door Romeinse stadswallen met toegangspoorten en torens, maakt deze stad uniek. Wandel eerst op de stadsmuren rond de stad en ga daarna verder richting het centrum. Wandel langs de hoogtepunten van Lugo zoals de kathedraal, Romeinse brug en Romeinse baden en dompel je volledig onder in de Romeinse geschiedenis van de stad. Achteraf rust je uit op een gezellig terrasje.

Dag 5: Terug naar huis

Je wandelavonturen in Galicië zitten erop. Wil je graag langer verblijven in deze regio? Dan stippelen we jouw vakantie met plezier verder uit.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden