Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
618292191a98c

Vurige Vulkanen

Op ontdekking in, op en achter de vulkanen

10 Dagen - 9 Nachten

Alle eilanden van de Azoren rijzen steil op uit zee. Ze liggen bovenop maar liefst 1.766 vulkanen, waarvan er nu nog steeds negen actief zijn. Miljoenen jaren geleden werden ze gevormd doordat stukken aardkost krachtig tegen elkaar aan bewogen. Tegenwoordig is overal in het landschap deze vulkanische oorsprong goed zichtbaar.

Op de Azoren wisselen charmante kuststeden, indrukwekkende landschappen en uitgedoofde vulkanen elkaar af. Ontdek de kracht van de natuur en laat je verrassen door het spectaculaire landschap van de verschillende eilanden.

Deze 10-daagse beleefreis is een regelrechte droom als je houdt van bergachtige landschappen, warmwaterbronnen, steile rotswanden, ruige kliffen, talloze watervallen, kraters, vulkaanmeren, bossen en indrukwekkende valleien.

Dag 1: São Miguel

Eindelijk is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie! Je vertrekt met je huurwagen naar São Miguel, het mooiste eiland van de Azoren, waar je drie nachten verblijft in een Caractèrehotel naar keuze.

Dag 2: São Miguel

Verkenning van het Westen van het eiland. Bezoek het Sete Cidades massief dat je een adembenemend zicht geeft over de bergen, de zoetwatermeren met twee verschillende kleuren en de zee (het mooiste uitzicht van São Miguel). Je kan kayakken op of wandelen rond de meren. Verder naar Ponta da Ferraria, het meest westelijke punt van São Miguel en één van de meest opmerkelijke plekken ter wereld. In de frisse zee kan je tegelijk van een golfslagbad en warmwaterbron genieten. Het natuurlijke zwembad ligt in een inham tussen zwartgrijs vulkanisch gesteente. Hier zie je niet alleen sporen van vulkanische activiteit, je voelt het ook. Uit de spleten in de rotsen ontsnapt nog steeds hitte uit de aarde. Gruta do Carvão is de langste lavatunnel op het eiland São Miguel die zich uitstrekt over 2km. De grot is tussen de 5000 en 12000 jaar oud en is geklasseerd als natuurmonument. Je ziet er nog steeds de overblijfselen van de verschillende lavastromen die door de grot hebben gevloeid. Transfer: Ponta Delgada – Sete Cidades. Verblijf op São Miguel.

Dag 3: São Miguel

Verkenning van het Oosten van het eiland: Lagoa - Furnas – Lagoa do Fogo – Caldera Velha. Bezoek aan het stadje Lagoa dat is ontstaan aan de rand van een lagune. Rond het vruchtbare Lagoa liggen verschillende ananas en bananenplantages maar ook theeplantages. Breng een bezoek aan de theeplantage van Gorreana, de oudste theeplantage in heel Europa. Verder naar Furnas, een pittoreske stad met een bijzondere ligging. Het plaatsje ligt namelijk bovenop een actieve vulkaan. Het vulkanische Furnas is ook gekend om zijn vele warmwaterbronnen. Vooral in het centrum vind je nog verschillende plaatsen waar de aarde borrelt. Hier geniet je van thermale baden met verschillende temperaturen, middenin een tropische tuin. Lagoa das Furnas is het gebied rond de Furnas vulkaan en is prachtig groen. Ga hiken door de bossen, wandel over de kraterrand of daal af naar het meer zelf. Bezoek tijdens het wandelen de uitzichtpunten Miradouro da Barrossa en Miradouro da Lagoa do Fogo, hiervandaan heb je een adembenemende uitzicht over het Lagoa do Fogo meer. Daarna naar natuurreservaat Caldera Velha, waar je kan zwemmen naar een warme waterval via een bassin dat is gevuld met water uit een natuurlijke warmwaterbron.

Dag 4: São Miguel – Terceira

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Ponta Delgada en vlucht van São Miguel naar Terceira, waar je twee nachten verblijft. Terceira is het goed bewaarde geheim van de Azoren. Vierhonderd vierkante kilometer ongerepte natuur, afgewisseld met een prachtige historische hoofdstad en lieflijke boerendorpjes. Je vindt er niet alleen een enorme hoeveelheid natuurschoon, er is ook veel bewaard gebleven op cultureel vlak. Breng een bezoek aan de hoofdstad Angra do Héroismo die uitgeroepen werd tot UNESCO werelderfgoed. Met zijn imposante herenhuizen, geplaveide straatjes en elegante witte facades met kleurrijke balkonnetjes komt dit stadje precies uit een prentenboek. Breng ook een bezoek aan Monte Brasil, een uitgedoofde vulkaan die zich bij de stad Angro do Heroismo heeft gevoegd en nu een beschermd natuurpark is.

Dag 5 : Terceira

Caldeira Guilherme Moniz is de grootste krater van de Azoren en ligt in het midden van het eiland Terceira. De krater heeft een diameter van 15 kilometer en is begroeid met prachtige vegetatie wat voor een uniek panoramisch uitzicht zorgt. Binnenin bevindt zich Algar do Carvão, een ondergronds grottenstelsel op bijna 100 meter diepte. Een reis naar het middelpunt van de aarde. Andere mooie plaatsen voor vulkaanliefhebbers zijn Furnas do Enxofre, Furna d'Água en Furna do Cabrito en de grotten Gruta dos Balcões, Gruta das Agulhas en Gruta do Natal. In het kustplaatsje Biscoitos, op Terceira, zijn tussen de lavarotsen verschillende natuurlijke zwembaden ontstaan. Afgeschermd van de branding warmt de zon er de zwarte rotsen en het ijzerrijke water op. Of ga in de zomermaanden naar Porto Martins. Dat is een charmant boerendorp waar wijn en olijven worden verbouwd. Ook hier kun je zwemmen in een natuurbad met kraakhelder water. Als je in het westelijk deel van het eiland bent, kun je er niet omheen. Overal zie je de Serra de Santa Bárbara er bovenuit torenen. Dat is namelijk het hoogste punt van Terceira, op 1.021 meter. Op deze inactieve vulkaanpiek word je op een schilderachtig uitzicht getrakteerd.

Dag 6: : Terceira – Pico

Je levert je huurwagen af, neemt een vlucht van Terceira naar Pico en haalt je nieuwe huurwagen op. Je rijdt richting Pico, waar je twee nachten verblijft. Geologisch gezien is Pico het jongste eiland en zijn actieve vulkaan met zijn steile hellingen is met zijn 2351m het hoogste punt van de Azoren en van Portugal. Pico is de beste plek om walvissen te spotten. Het dorpje Lajes do Pico, aan de voet van de Pico vulkaan is uitgeroepen tot één van de 10 beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen in het wild te zien.

Dag 7: Pico

De langste lavatunnel op de Azoren is de 5.150m lange Gruta das torres bij Criacao Velha. Deze tunnel en andere tunnels waar vroeger gloeiende lava doorheen stroomde zitten vol met stalactieten, stalagmieten, lavabollen en lange diepe gangen. Je kan onder begeleiding ongeveer 450 meter de Gruta das Torres in lopen. Een bijzondere ervaring. De kratermeren Lagoa do Capitano en Lagoa do Paul zijn ook zeker een bezoekje waard. Rijd langs Criação Velha en Santa Luzia voor een indrukwekkend uitzicht over een uitgestrekt gebied met een opmerkelijk patroon van lineaire muren, "currais" genaamd, die met de hand zijn gebouwd met vulkanisch gesteente om de duizenden wijngaarden te beschermen tegen de wind en het zeewater.

Dag 8: Pico – Faial

Inleveren van je huurwagen in Pico en met de boot naar Faial, het ‘blauwe eiland’ van de Azoren. Ophalen huurwagen op Faial. De vulkaankraters, lavarotsen en natuurbaden maken het landschap uniek en indrukwekkend. In de oceaan kun je walvissen en dolfijnen spotten. De hoogste berg van Faial is de Cabeço Gordo (1043 meter). Het hart van het eiland is de enorme krater Caldeira. Deze krater is twee kilometer breed en 500 meter diep en is uitgeroepen tot een natuurreservaat. In dit fraaie natuurgebied komen zeer zeldzame bloemen en planten voor. Een ideale locatie voor spectaculaire wandelingen.

Dag 9: Faial

De vulkaan 'Vulcão dos Capelinhos' ligt in het westen van het eiland en is een prachtige omgeving om te wandelen langs de kammen of naar de rand van de krater, die 2.000m breed en 500m diep is. Beklim de vuurtoren Farol da Punta dos Capelinhos en geniet erna van een wijds uitzicht op het imposante landschap. Ook op Faial zijn verschillende natuurbaden. Eentje kom je tegen als je vanaf de Vulcão dos Capelinhos verder rijdt via de westkust in zuidelijke richting: Varadoura. Tussen de zwarte basalt- en lavarotsen zijn hier (zwem)baden, waar het oceaanwater in- en uitstroomt. Varadoura is één van de bekendere plekken van het eiland. Warme bronnen verwarmen hier het oceaanwater. Een bezoek aan de jachthaven Marina da Horta op Faial is een must vanwege de vrolijke jachten die hier aanleggen en de grote openluchtexpositie van tekeningen, gemaakt door alle zeelui die haar bezochten.

Dag 10: Terug naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van de adembenemende Azoren. Je levert je huurwagen in op de luchthaven van Faial, je vliegt naar São Miguel en neemt een aansluitende vlucht naar huis. Goesting naar meer? Verleng je verblijf door met ons contact op te nemen.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden