itrr0002 verrukkelijk veneto 25

Verrukkelijk Veneto

Het land van palladio, grappa en prosecco

9 Dagen - 8 Nachten

De dogen hebben in de Veneto niet alleen ontelbare bezienswaardigheden nagelaten, maar ook een verfijnde gastronomie. Het is onmogelijk om de Veneto te bezoeken zonder jezelf tegoed te doen aan lokale delicatessen: asperges, kastanjes, truffels, cichorei-sla en overheerlijke kazen.

Bij eten hoort natuurlijk ook drinken. Deze beleefreis neemt jou mee langs de ‘Strada del Prosecco’, Italiaanse bubbels op hun best, en laat je proeven van ontelbare soorten likeur en ‘grappa’, de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd.

Tussen het smullen door heb je de tijd om rond te kuieren in tal van historische steden en pittoreske dorpen in de streek: Asolo, Conegliano, Treviso, Padua, Vicenza, Verona – en als klap op de vuurpijl, het romantische Venetië.

Dag 1 : Vertrek naar Venetië

Je reis start op het vliegtuig richting Venetië. Bij aankomst haal je je huurwagen op en rijd je (60 km) naar Tarzo. Hier logeer je in een kleinschalige relais met prachtige ligging in de prosecco-wijngaarden.

Dag 2 : Maser - Asolo - Bassano del Grappa

De prachtige 'Strada del Prosecco' brengt je naar de Villa Barbaro in Maser, een meesterwerk van Andrea Palladio, de meest invloedrijke architect uit de 16de eeuw. Verder ga je naar het ommuurde Asolo en naar Bassano del Grappa, bekend om zijn geglazuurd aardewerk en zijn 'grappa'.

Dag 3 : Conegliano – Treviso

Via het kleine stadje Conegliano, de 'Parel van de Veneto', ga je naar Treviso met zijn middeleeuws centrum, zijn mooie 'Piazza dei Signori' en zijn kanalen.

Dag 4 : Padua

Onderweg verken je Padua met zijn middeleeuwse 'Piazza delle Erbe', zijn doopkapel en de 'Cappella degli Scrovegni' met schitterende fresco's van Giotto. Je logeert in een historisch hotel nabij Vicenza of in een kleinschalig en charmant hotel in de wijngaarden nabij Verona.

Dag 5 : Vicenza

Je bezoekt Vicenza, met zijn middeleeuwse omwalling, zijn prachtige 'Piazza dei Signori' en zijn 'Teatro Olimpico'. Net buiten deze stad van Palladio ligt Villa Rotonda, een van de beroemdste meesterwerken van de architect.

Dag 6 : Verona

Welkom in de aangename stad van Romeo en Juliet, met haar imposante 'arena' en met de 'Piazza delle Erbe', een prachtig plein met een gezellige markt.

Dag 7 en 8 : Venetië

Je levert je huurauto in en neemt de boot naar het centrum. Venetië, dat is het 'Canal Grande' met zijn gondels, de 'Basilica di San Marco', het 'Palazzo Ducale' en meer dan 50 kerken, maar ook de stad van carnaval en regatta’s. Verken ook typische wijken van de stad, o.a. San Polo en de joodse wijk. Je logeert in een nieuw en hedendaags ingericht hotel in de authentieke Castello-wijk of in een resort op een eilandje net buiten Venetië en met een gratis shuttleservice naar het centrum.

Dag 9 : Terug naar huis

Na een fijne reis neem je de boot terug naar de luchthaven vanwaar je terugkeert naar huis.

Prijs vanaf bedraagt 3.600 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden