ptrr0007 van fado tot porto 37

Van Fado tot Porto

Het beste van Portugal

12 Dagen - 11 Nachten

Portugal is een veelzijdig land vol contrasten. Van kosmopolitische metropool tot middeleeuwse dorpjes in ongerepte landschappen. Op zoek naar cultuur, gastronomie of indrukwekkend werelderfgoed? In Portugal vind je het in overvloed.

Je start jouw beleefreis in Lissabon, ongetwijfeld een van Europa’s mooiste steden. Je wordt ondergedompeld in een unieke sfeer en ontdekt de ongelofelijke veelzijdigheid van deze stad, gebouwd op maar liefst zeven heuvels. Via sprookjespaleizen, immense kloosters en schilderachtige dorpen beland je in Porto, een havenstad met een roemrijke verleden en spectaculaire architectuur. Verder richting het indrukwekkende landschap van de Douro-vallei, het oudste wijngebied ter wereld en de bakermat van de wereldberoemde port.

Tot slot proef je ook nog van een onschatbare verzameling prehistorische vondsten en rotstekeningen en het grootste beschermde natuurgebied van Portugal.

DAG 1 : VERTREK NAAR LISSABON

Je komt toe op de luchthaven van Lissabon en je neemt de taxi of openbaar vervoer naar je hotel. Je logeert twee nachten in één van onze hotels in Lissabon. Maak kennis met deze prachtige stad, wellicht een van de mooiste van Europa!

DAG 2 : LISSABON, DE HOOFDSTAD AAN DE TAAG

Ontdek verder de verschillende aspecten van deze bijzondere stad: de Praça do Comércio, de wijken Alfama, Chiado, Graça, enz., de beroemde monumenten in Belém – de Torre de Belém, het monument van de zeevaarders en het Mosteiro dos Jéronimos – alle getuigen van de wereldmacht Portugal, toen Portugese karvelen over de oceanen voeren op weg naar Indië. Niet alleen de ligging aan de rivier de Taag bepaalt de heel aparte sfeer van Lissabon, ook het feit dat deze stad op verschillende heuvels is gebouwd: van overal zie je prachtige panorama's en verrassende uitzichten op de Taag. Door stijgende en dalende straten, via talloze trappen en met de leuke trammetjes en liften wandel je van de ene wijk in de andere. Lissabon heeft misschien niet de grootste musea zoals Parijs en Londen, maar wel kunst en andere verzamelingen die je nergens anders vindt: het Fado-museum, het Berardo museum, het Museo Calouste Gulbenkian en het Museo Nacional de Azulejo.

DAG 3 : SINTRA, KONINKLIJKE LUISTER- EN SPROOKJESKASTELEN

Haal je huurwagen op en vertrek richting Sintra, gelegen in een bosrijke omgeving en ideaal om tijdens de zomer wat afkoeling te zoeken, net zoals vroeger koningen en rijke burgers deden. De oude quintas, paleizen – soms excentriek – en weelderige tuinen zijn hiervan de stille getuigen. Ga verder richting Obidos, een schilderachtig dorp beschermd door een 12de eeuws kasteel, dat later omgebouwd werd tot hotel.

DAG 4 : ALCOBAÇA, BATALHA EN TOMAR: CENTRA VAN GODSDIENST EN CULTUUR

Alcobaça, gekend voor zijn unieke kloosterkerk met o.a. de mooie graftomben van koning Pedro I en Ines de Castro. Batalha is met zijn immense dominicanenklooster, een meesterwerk van de Portugese late gotiek en Manuelijnse sierkunst. Een bezoek aan deze monumentale kloosters zijn een must en ze staan terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tomar is niet alleen bekend voor zijn Convento de Cristo, maar ook voor zijn "Festas das Tabuleiros", gesticht door de Tempeliers, waarbij meisjes torenhoge zware manden op hun hoofd dragen.

DAG 5 + 6 : BUCAÇO EN PORTO, NOSTALGIE AAN DE DOURO

Richting Porto, waarbij je onderweg halt kan houden in Bucaço, één van de grootste bossen van Portugal met het indrukwekkende hotel-Palacio Bucaço, een voormalig jachtpaviljoen in pure Manuelijnse stijl. Je verblijft twee nachten in Porto in een hotel naar keuze. Porto was al in de 14de eeuw een belangrijke haven- en handelsstad. Talloze historische monumenten – vooral kerken en kloosters – getuigen van een roemrijk verleden: de Dom Luis I-brug, de Torre dos Clérigos, het São Bento-treinstation,... Ribeira is het kloppende hart van het historische centrum met hellende straten en de oever aan de Douro waar zich niet alleen tal van restaurantjes en cafeetjes bevinden, maar ook de beroemde wijnkelders in de wijk Vila Nova de Gaia. Ook hedendaagse kunst en architectuur kregen hier een plaats: het spectaculaire Casa da Música bv. van Rem Koolhaas.

DAG 7 : BOM JESUS, DE MOOISTE TRAP EN GUIMARÃES, DE EERSTE HOOFDSTAD VAN PORTUGAL

Op een steenworp van Braga, de "hoofdstad van de Barok", kan je de bedevaartkerk Bom Jesus do Monte bezoeken met haar gigantische barokke trap. Verder naar Guimarães, een van de aantrekkelijkste plaatsjes van Noord-Portugal. Dankzij zijn grote architecturale homogeniteit werd het opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarna ga je richting de Douro-streek, het oudste wijngebied ter wereld, waar je twee nachten verblijft in een Caractère hotel dat jou het meeste aanspreekt.

DAG 8 : DE INDRUKWEKKENDE DOURO-VALLEI

De Douro, Portugees voor 'Gouden Rivier', behoort tot de grootste stroomgebieden van het Iberisch Schiereiland. Op haar bochtige weg baant de rivier zich een weg door bergen en diepe valleien naar de Atlantische kust. Mensenhanden bouwden mee aan dit indrukwekkende landschap en maakten van de Douro-oevers vruchtbare terrassen, vol wijngaarden die de beroemde port voortbrengen, maar ook andere heerlijke wijnen. De topattractie is het Palácio de Mateus, gelegen op ± 3km van het centrum van Vila Real en een van de juweeltjes van de Portugese barok. Het wordt omschreven als 'het meest fantastische landhuis van Portugal' én afgebeeld op het etiket van de gekende flessen Mateus rosé-wijn. Bezoek in de Douro-vallei zeker één van de prachtige wijndomeinen, een wine-tasting mag daarna niet ontbreken.

DAG 9 : VALE DO CÔA EN DE SERRA DA ESTRELA

Je verlaat de Douro-vallei via het Parque Arqueológico do Vale do Côa, een immense openluchtgalerij met prehistorische rotstekeningen. Het moderne Museo do Côa, ontworpen door de architecten Camilo Rebelo en Tiago Pimentel, is een must. Hier ontdek je niet alleen een onschatbare verzameling prehistorische vondsten en wandtekeningen, maar kan je je ook verdiepen in het leven en de kunst van onze prehistorische voorouders. Verder richting Manteigas, gelegen in de Serra da Estrela, waar je twee nachten slaapt in hotel Casas da Lapa.

DAG 10 : HET HART VAN DE SERRA DA ESTRELA

Ontdek het Parque Natural da Serra da Estrela, het grootste beschermde natuurgebied van Portugal. Het is een bergketen met weidse hoogvlaktes, grillige rotsformaties en diepe ravijnen: de ideale plek voor een prachtige wandeling. Bezoek zeker de Burel Factory in Manteigas, een 19de -eeuwse wolfabriek met een prachtige 'home'- en kledingcollectie in wol en vilt.

DAG 11 : COÏMBRA EN DE MOOIE WESTKUST

Je eerste halte wordt Coimbra, met de op één na oudste universiteit van Europa, met aanzien tot ver buiten de Portugese grenzen. Daarna is het heerlijk uitblazen aan de westkust. Je logeert één nacht in een hotel dat jij kiest in de buurt van de kust.

DAG 12 : TERUG NAAR HUIS

Je reis zit erop. Je vliegt vandaag terug naar huis. Maar wil je graag nog een beetje langer blijven of net iets korter? Geen probleem, geef het ons door en wij maken jouw reis op maat in dit prachtig stukje Zuid-Europa!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden