Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602d21ef6b1a7

Van de gouden Douro naar de groene Minho

Dwars door het land van Port en Vinho Verde

9 Dagen - 8 Nachten

De noordelijke regio’s van Portugal zijn wereldvermaard om hun portwijnen en vinhos verdes. De streek is dan ook bezaaid met schitterende landschappen en duizenden wijngaarden, waartussen de Douro, de ‘gouden rivier’, zich kronkelend een weg baant.

De groene, vruchtbare Minhostreek is de wieg van Portugal. Braga, de hoofdstad van deze regio, wordt niet voor niets het ‘Portugese Rome’ genoemd. Hier kan je het absolute toppunt van Portugese barok bewonderen. En Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal, is nog altijd een van de aantrekkelijkste plaatsjes van Noord-Portugal én geklasseerd als werelderfgoed.

Nog meer topattracties tijdens deze beleefreis zijn het Palácio de Mateus, dat trouwens op het etiket van de bekende Mateus-wijn staat. Maar ook het Parque Natural do Alvão, een schitterend natuurgebied, of de onschatbare verzameling prehistorische vondsten en wandtekeningen in de Côa-vallei.

Trek tenslotte naar Porto, waar alle bezienswaardigheden op wandelafstand liggen. Verken het kloppend hart van het historisch centrum en steek de Douro over naar Vila Nova de Gaia, het centrum van de port.

Dag 1 : Brussel - Porto - Viana do Castelo (± 76km)

Afhalen van je huurauto en vertrek naar Viana do Castelo, waar je 2 nachten verblijft.

Dag 2 : Viana do Castelo

Deze belangrijke badplaats in de Minhostreek is charmant gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het centrum van Viana is de Praça da Republica, het centrale plein vol prachtige gebouwen, in Manuel- en renaissancestijl die de glorietijd van Viana optimaal weerspiegelen.

Dag 3 : Langs wijngaarden naar de Spaanse grens - Guimarães - Amarante (± 164/± 208km)

Via Vila Nova de Cerveira en Valença do Minho naar Monção, typisch Minhostadje en kuuroord, middenin een landschap van de beroemde alvarinho-wijngaarden. Verder via Ponte da Barca, vanwaar in de 15de eeuw pelgrims naar Santiago de Compostela voeren, naar Guimarães of Amarante. 2 overnachtingen in Guimarães of je rijdt verder naar Amarante waar je verblijft in het Monverde Wine Experience Hotel.

Dag 4 : Braga of het Nationaal Park Peneda-Gerês (± 100/± 260km H/T)

Bezoek aan Braga, hoofdstad van de Minhostreek. Het devote Braga ('Braga bidt, Coimbra zingt en Porto werkt') wordt ook het 'Portugese Rome' genoemd om zijn talloze kloosters en kerken. Het absolute toppunt van Portugese barok is de trap van Bom Jesus do Monte (± 3 km). Alternatief: de verkenning van het Nationaal Park van Peneda-Gerês. Zomaar even vier bergketens doorkruisen dit park: de Peneda, de Soajo, de Amarela en de Gerês.

Dag 5 : Guimarães en Amarante (± 90/± 182km)

Guimarães was de eerste hoofdstad van Portugal en is een van de aantrekkelijkste plaatsjes van Noord-Portugal: dankzij zijn grote architecturale homogeniteit werd het opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Verder naar Amarante, een pittoresk provincieplaatsje dat terrasvormig aanleunt tegen de oevers van de Tâmega-rivier. Een mooie rit langs de kronkelende Douro, met indrukwekkende landschappen en wijngaarden, brengt je naar je hotel waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6 : De 'Solar de Mateus' en het Parque Natural Alvão/Marão/Côa (± 260/± 393km H/T)

De topattractie van Vila Real is en blijft het Palácio de Mateus, gelegen op ± 3km van het centrum, een van de juweeltjes van de Portugese barok, omschreven als 'het meest fantastische landhuis van Portugal' én afgebeeld op het etiket van de gekende flessen Mateus rosé-wijn. Voor natuurschoon kan je terecht in het Parque Natural do Alvão, een schitterend natuurgebied van ± 7.220 ha of in de Serra do Marão. Een van de objectieven van dit natuurpark ligt in het behoud van de plaatselijke dorpsarchitectuur. Zo zijn de huizen van de dorpjes Olo, Dornelas, Anta en Ermelo met hun graniet- of schiststeen mooie voorbeelden van traditionele architectuur. Het park kent een enorme variatie aan planten en dieren, met heel wat beschermde soorten. OF je bezoekt vanuit Lamego/Cotas het archeologische park in de Côavallei, met het indrukwekkende Museum van Kunst en Archeologie, ontworpen door de bekende architecten Camilo Rebelo en Tiago Pimentel. Hier ontdek je niet alleen een onschatbare verzameling prehistorische vondsten en wandtekeningen in openlucht, maar kan je je ook verdiepen in het leven en de kunst van onze prehistorische voorouders. Ten noordoosten daarvan liggen de plateaus en bergketens van Trás-os-Montes, 'achter de bergen'...

Dag 7 : Douro vallei – Porto (± 80/± 126km)

Je verlaat de machtige Dourovallei richting Porto. Je overnacht 2 maal in een hotel naar keuze.

Dag 8 : Porto

Het historische centrum van Porto is vrij compact, wat het voordeel biedt dat je gemakkelijk alle grote bezienswaardigheden te voet kan bezoeken. Het beste begint je verkenning bij het stadhuis, vanwaar een paar stappen je naar het beroemde São Bento-treinstation brengen, met als grote blikvanger de indrukwekkende azulejos-taferelen. Maak van hieruit een wandeling in de Rua das Flores, een statige straat met tal van historische gebouwen uit verschillende stijlperiodes, waaronder de mooie Igreja da Misericórdia do Porto. Vlakbij het station, op de hoogste heuvel van de stad, troont de romaanse kathedraal Igreja da Sé, in de loop der eeuwen meerdere malen verbouwd tot een interessante mix van bouwstijlen. Een wandeling tot aan de Douro brengt je onvermijdelijk naar Ribeira, 'de oever', het kloppend hart van het historisch centrum. De Douro oversteken leidt onvermijdelijk naar Vila Nova de Gaia, het centrum van de port. Oorspronkelijk waren de porthuizen in de stad gevestigd, maar toen de bisschop van Porto ooit het monopolie op de opbrengsten eiste, vertrokken de handelaars naar de zuidoever van de rivier. Vandaar de talrijke nu nog steeds aanwezige wijnhuizen en opslagkelders, waaronder grote namen als Taylors, Sandeman en Ramos Pinto.

Dag 9 : Porto - Brussel

Inleveren van uw huurwagen op de luchthaven van Porto en terugvlucht naar Brussel.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden