6008096e60bd7

Van Athene naar Náfplio

Van de nieuwe naar de oude hoofdstad

9 Dagen - 8 Nachten

Het was de eerste koning van Griekenland, Otto I, die de hoofdstad verplaatste van Náfplio naar Athene, destijds niet meer dan een dorp waar herders hun schapen lieten grazen. Vandaag is Athene meer dan ooit het politieke, culturele, historische en economische centrum van het land. Welkom in twee heel verschillende werelden!

Het Parthenon, de Akropolis, het Nationaal Archeologisch Museum, het theater van Dionysos, de tempel van de Olympische Zeus... Je ontdekt alle hoogtepunten en must-sees van Athene. Langs het indrukwekkende Kanaal van Korinthe reis je naar Náfplio, Griekenlands eerste hoofdstad en nu een charmante kleine haven waar het heerlijk flaneren is door steegjes en langs promenades. Met zijn vele gezellige restaurants, cafeetjes, terrasjes en winkels is dit niet voor niets een van de favoriete weekendbestemmingen van de Atheners.

Jouw beleefreis eindigt op Hydra, het autovrije eiland dat sinds jaar en dag een inspiratiebron is voor schrijvers, dichters en schilders. Of zoals Leonard Cohen (die hier in 1960 een huis kocht) zo mooi schreef: “Greece is a good place to look at the moon, isn’t it?"

DAG 1: Vertrek naar Athene

Nadat je geland bent in Athene, kan het avontuur beginnen. Haal je huurwagen op en zet koers naar jouw hotel. In een van onze Caractère-hotels in Athene verblijf je vier nachten, we helpen je met plezier het geschikte hotel voor jou uit te zoeken.

​DAG 2: Athene

Vandaag heb je een hele dag om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, het Parthenon op de Akropolis, het Akropolismuseum, het prachtige Nationaal Archeologisch Museum, waar tal van archeologische vondsten uit heel Griekenland ondergebracht zijn, het theater van Dionyssos, de tempel van de Olympische Zeus, ... Vergeet ook niet gezellig te kuieren door de straatjes van de Plakawijk aan de voet van de Akropolis of op de brocante markt op Monastiraki. Tussen de terrasjes, winkeltjes en restaurants van Plaka zou je zo vergeten dat je in een miljoenenstad rondwandelt.

​DAG 3: Athene

Athene is natuurlijk veel meer dan de Akropolis alleen. De overblijfselen uit de klassieke periode zijn ontelbaar, maar je kan ook op zoek gaan naar het recentere verleden van de stad. De aflossing van de wacht door de Evzonen in typische klederdracht aan het parlement is een klassieker, maar er zijn ook de overdekte markten in de Athinastraat en het Panathinaikon Olympisch Stadion. Sluit je dag goed af met een mooie zonsondergang bij Kaap Sounion.

DAG 4: Athene

Vandaag kan je lekker op het gemak de prachtige stad Athene verder verkennen. Bezoek je nog een museum of twee, ga je wat shoppen of rustig iets drinken op een terrasje, de keuze is helemaal aan jou.

DAG 5: Athene – Náfplio

Jouw reis zet zich verder langs het indrukwekkende Kanaal van Korinthe naar de antieke stad Akrokorinthos, een van de meest bedrijvige handelssteden uit de oudheid. Trek vervolgens naar Náfplio, ook wel Nafplion genoemd, de eerste hoofdstad van Griekenland. Náfplio is een kleine haven met een oud stadsgedeelte dat veel charme en zelfs iets Italiaans uitstraalt. Om deze regio optimaal te verkennen, overnacht je vier maal in een Caractère-hotel in Náfplio.

DAG 6: Náfplio

Dit havenstadje is gezellig druk en je kan er heerlijk flaneren door de steegjes en langs de havenpromenade. Vanaf de promenade kijk je uit op het eiland Bourtzi met zijn versterkte burcht. In het centrum van Náfplio mag je zeker de Vouleftiko Tzamimoskee uit 1550 niet missen. Deze moskee werd enkele jaren geleden gerenoveerd, maar de functie van moskee heeft het gebouw verloren. Boven de stad pronkt de Palamidiburcht op een 216 meter hoge heuveltop. Hopelijk heb je deze ochtend je benen goed gestrekt want om de top bereiken, moet je eerst 857 treden trotseren. Eens je boven bent, word je beloond met een prachtig panorama op de stad en de omgeving. Maar Náfplio is vooral een stad van gezellige restaurants, cafeetjes, terrasjes en winkeltjes. Het is niet voor niets een van de favoriete weekendbestemmingen voor de Atheners.

​DAG 7: De sites van Argolída

Begin je dag met een bezoek aan Mykene, waar je een omwald paleis vindt. Mykene staat symbool voor het sombere aspect van de Griekse beschaving, dat van oorlogen en plunderingen en het bloed dat aan de Griekse geschiedenis kleeft. Hier werd de expeditie van Troje voorbereid en hier liet Clytaemnestra haar koninklijke echtgenoot ombrengen. Maar Mykene wordt ook verbonden aan Heinrich Schliemann, de Duitse archeoloog die meende in Mykene in de gouden ogen van Agamemnon te kijken, het wereldberoemde gouden masker. Via de tempel van Hera in Iréo ga je verder naar Árgos, een stad die een van de grootste theaters ter wereld bezit. Vervolgens ga je naar Tíryns, een burchtruïne met muren van zeven tot acht meter dik. Tot slot bezoek aan het beroemde theater van Epidauros met zijn perfecte akoestiek.

DAG 8: Hydra, in de voetsporen van Leonard Cohen

In Porto Heli kan je de ferry nemen naar Hydra. De boot brengt jou naar de gelijknamige hoofdplaats van het eiland waar geen auto's rijden. De idyllische haven met statige herenhuizen werd vaak gebruikt als decor voor opnames van Griekse films, waarvan 'Boy on a dolphin' met Sophia Loren de bekendste is. Hydra is door de jaren heen altijd een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars. Schrijvers, dichters en schilders zoals Henry Miller, Picasso en Leonard Cohen hebben op het eiland verbleven. Leonard Cohen kocht in 1960 op 26-jarige leeftijd een huis op Hydra, waar hij in volledige afzondering, te midden van de rust en de schoonheid van het eiland, inspiratie vond voor zijn werk. In Roloi Café gaf Cohen zijn eerste concert voor enkele vrienden. Greece is a good place to look at the moon, isn't it?

​DAG 9: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op, vandaag keer je terug naar Athene. Nadat je jouw huurwagen hebt ingeleverd, ben je klaar om op het vliegtuig naar huis te stappen. Zin om je vakantie wat te verlengen? Caractère regelt dat voor jou!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden