Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
60100b6e59913

Smullen van het andere Catalonië

De geuren en kleuren van bergen en zee

7 Dagen - 6 Nachten

‘Zarzuela de mariscos’, ‘allioli’, ‘crema catalana’… Loopt het water je al in de mond? Dan zal je ongetwijfeld smullen van deze culinaire ontdekkingstocht langs de geuren en kleuren van de Pyreneeën en de Middellandse Zee.

Van het belastingvrije winkelparadijs Andorra tot de prachtige Pyreneeënlandschappen, bezaaid met middeleeuwse dorpjes en ingeslapen vulkanen. Het ‘andere’ Catalonië heeft heel wat lekkers op het menu staan. Wist je dat de provincie Gerona, het gastronomische centrum van Catalonië, een van de hoogste concentraties Michelinrestaurants van Europa heeft?

Maar je proeft tijdens deze beleefreis ook volop van cultuur. Bezoek het Dalí-museum in Figueras, de villa waar de kunstenaar woonde in Port Lligat en indrukwekkende ruïnes van een klooster en kasteel in het natuurpark Cap de Creus. En bij zoveel moois hoort natuurlijk een lekker glas lokale cava. Buen provecho!

Wil je graag nog wat langer genieten van Catalonië? Verleng je verblijf dan met enkele dagen in Barcelona.

Dag 1 : Vertrek naar Barcelona / La Seu d'Urgell

Je rijdt met je huurwagen van de luchthaven van Barcelona doorheen de Pyreneeën tot La Seu d'Urgell.

Dag 2 : La Seu d’Urgell, Bellver de Cerdanya en Andorra

La Seu d'Urgell met zijn olympisch Segre-park, en Bellver de Cerdanya met zijn romaanse kerk, zijn zeker een bezoek waard. Slechts ± 50km verder kom je in Andorra, een befaamd belastingsvrij winkelparadijs.

Dag 3 : Vall d'Aran en Vall de Boí

Bezoek aan dit prachtige Pyreneeënlandschap, met schitterende romaanse kerkjes in typische dorpjes als Salardú, Arties, Betrén, Bòssost en Taüll.

Dag 4 : La Seu d’Urgell – Pals

Via Olot, hoofdstad van het land van de ingeslapen vulkanen, en Besalú verlaat je de groene Pyreneeën en trek je naar het Catalaanse hinterland van de mooie Empordà, waar je 3 nachten logeert in hotel Camiral in Caldès de Malavella.

Dag 5 : Pau – Gerona

De provincie Gerona is een van de belangrijkste gastronomische centra van Catalonië, met een van de hoogste concentraties Michelinrestaurants van Europa. Gerona zelf is een gezellig stadje, met kleurrijke huizen aan de Onyarrivier en talloze bruggen, zoals die van Gustave Eiffel. Of bezoek het hinterland van de Costa Brava, met middeleeuwse dorpjes als Peratallada, Monells en Pals, bekend om zijn rijst.

Dag 6 : Figueras – Cadaqués – Cap de Creus

Bezoek het Dalí museum in Figueras, het charmante vissersdorpje Cadaqués, het huis waar Dalí jarenlang woonde in Port Lligat, en het natuurpark Cap de Creus, het meest oostelijke punt van het Spaanse vasteland, met zijn indrukwekkende overblijfselen van het benedictijnenklooster Sant Pere de Rodes en de ruïnes van het kasteel van Sant de Verdera. Keer terug via het middeleeuwse dorp Peralada, gekend om zijn kasteel en heerlijke cava.

Dag 7 : Pau – Barcelona

Een laatste tussenstop in het charmante Sant Feliu de Guíxols waarna je je huurwagen inlevert in Barcelona en terug richting thuis vliegt. Nog een beetje vakantie over? Verleng je reis in Barcelona, en ontdek van de modernistische en surrealistische stad van Antoni Gaudí en Joan Miró.

Prijs vanaf bedraagt 3.400 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden