Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
sierlijk salzburg hoofdbeeld

Sierlijk Salzburg

Genieten in en rond Salzburg

6 Dagen - 5 Nachten

Jouw rondreis start in de geboortestad van Mozart vol barokke gebouwen en befaamde koffiehuizen. Bezoek de grootste ijs grot ter wereld of ontdek het witte goud in de ondergrondse wereld van de zoutwinning. Verken het prachtige landschap van Salzkammergut en bezoek de parel Hallstatt en enkele pittoreske dorpjes terwijl je langs het meer van Fuschl en de Wolfgangsee rijdt.

Waaghalzen kunnen met een spectaculaire kabelbaan naar de top van de Unterberg voor een prachtig uitzicht over Salzburg. Op een warme zomerdag zoek je verkoeling aan de Fuschlsee. Tijdens deze reis beleef je alles in en rond Salzburg.

DAG 1 : Vertrek naar Salzburg

Je komt aan in Salzburg, parkeert de wagen en ontdekt meteen de charme van deze mooie stad.

DAG 2 : Werfen

De grootste ijsgrot ter wereld, de Eisriesenwelten in Werfen, bevindt zicht op korte rijafstand van Salzburg. De ijsgrot ligt in het Tennengebergte en heeft een lengte van maar liefst 40 kilometer. Je kan er een rondleiding krijgen, maar let op, een redelijke conditie is een vereiste. Zeker wanneer je weet dat je ongeveer 1.400 trappen moet overwinnen. Bezoeken kan van mei tot november, vergeet vooral geen warme kledij en stevige stapschoenen mee te nemen!

DAG 3 : Hallein

Zout werd en wordt in Salzburg ook wel het 'witte goud' genoemd. Aan het zout heeft Salzburg immers haar rijkdom te danken. Op meerdere plaatsen in de omgeving werd zout gewonnen, maar in de zoutmijn in Hallein gebeurde dit al in de tijd van de Kelten. Bisschop Wolf Dietrich von Reitenau heeft er een aartsbisschoppelijke mijn van gemaakt. In de berg van Bad Dürrnberg bij Hallein vind je deze bijzondere grotten. Via een steile weg (met de auto) kom je uit bij de ingang. Het is de oudste mijn ter wereld, die tot 240 meter diep gaat. 'Hall' is een oud woord uit de bronstijd voor zout, vandaar de naam Hallein. De mijn heeft sinds kort twee ingangen: een in Hallein (Oostenrijk) en de andere in Berchtesgaden (Duitsland).

DAG 4 : Salzkammergut

Ten oosten van de stad Salzburg ligt het bekende merengebied Salzkammergut. Je vindt er meren als de Fuschlsee, Mondsee, Wolfgangsee, Traunsee en Attersee. Er zijn er nog vele andere, maar dit zijn de bekendste. Je gaat mee op excursie vanuit Salzburg door het prachtige landschap van Salzkammergut. Je bezoekt Hallstatt, de parel van Salzkammergut en enkele pittoreske dorpjes en je rijdt langs het meer van Fuschl en de Wolfgangsee. Neem zeker zwemkledij mee, want bij warm weer is het er heerlijk zwemmen.

DAG 5 : Untersbergbahn

De Untersbergbahn is een kabelbaan die je naar de top van de Unterbergs brengt, ook wel de 'huisberg' van Salzburg genaamd. De uitzichten zijn er prachtig en de kabelbaan is spectaculair. Eenmaal boven kan je er wandelen, eten en drinken in de berghut, of gewoon genieten van het prachtige uitzicht. Vanaf 1776 meter hoogte zie je de stad Salzburg en de omliggende meren liggen. Ook tijdens bewolkte dagen is het boven heerlijk vertoeven. Beneden zie je het witte wolkendek, terwijl je zelf bij helderblauwe lucht boven op een terras kan zitten.

DAG 6 : Salzburg - Huiswaarts

Je check uit in het hotel en keert terug huiswaarts.

Ontdek gastronomisch Salzburg

 • Wandel door Salzburg en proef de lokale lekkernijen. (+-2u)
 • Degusteer Oostenrijkse wijnen en charcuterie onder leiding van een professionele sommelier. (+-2u)
 • Verfijn je kookkunsten en leer de enige echte Oostenrijkse apfelstrudel maken. Daarna geniet je van een welverdiende lunch in Salzburg (+-1u30)

Ontdek muzikaal Salzburg

 • Waan je Maria en beleef de Sound of Music helemaal opnieuw met de Sound of Music-tour met minibus. (+- 4 uur)
 • Laat je betoveren door Mozart met een concert en diner in de Barokzaal van de St. Pietersbasiliek. (+- 2u30)
 • Een gids neemt je mee tijdens een privéwandeling door Salzburg (+-2u)

Prijs vanaf bedraagt 1.200 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en transfers in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

 • Beste prijsgarantie
 • Caractère extra's
 • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
 • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
 • Elke maand nieuwe vondsten
 • 30 jaar specialist in Europa
 • Betaal veilig
 • Geen extra of verdoken kosten
 • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Foto's

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden