6037744d28872

Sicilië in al zijn glorie

Het eiland dat Amerika kleur gaf

13 Dagen - 12 Nachten

3.000 Jaar geleden zetten de Grieken voet aan wal op Sicilië. Door de enorme welvaart die zij er opbouwden, konden zij er imposantere steden, tempels, theaters en thermen optrekken dan in hun moederland. Deze rijkdom trok ook Romeinen, Noormannen en Saracenen aan.

In Palermo vind je nog Moorse koepels en Normandische paleizen, weelderige barok en mooie renaissancebouwwerken naast middeleeuwse marktplaatsen en nostalgische kloosters. Deze reis neemt je ook mee naar Griekse tempels en Romeinse amfitheaters, gelegen in prachtige landschappen.

Door het economische verval emigreerden de Sicilianen in de 19de eeuw massaal naar ‘het beloofde land’ Amerika en namen hun pizza’s, exuberante modeontwerpers en peetvaders (godfathers) mee.

Dag 1 en 2 : Vertrek naar Palermo

Van de luchthaven van Palermo neem je een taxi of het openbaar vervoer naar een hotel in het centrum of net buiten de stad. Palermo is een levendige stad met een bijzondere zuiderse flair. In haar nauwe straten met Moorse koepels en Normandische paleizen vind je weelderige barok en mooie renaissancebouwwerken naast middeleeuwse marktplaatsen en nostalgische kloosters. Bovenop de talrijke bouwwerken en de rijke geschiedenis, zorgen de Palermitanen zelf voor een unieke sfeer in deze kleurrijke stad. Net buiten Palermo, boven de 'Conca d'Oro', loont Monreale met haar indrukwekkende kathedraal en schitterende mozaïeken beslist de moeite.

Dag 3 en 4 : Palermo - Segesta - Marsala of Menfi

Je haalt je huurwagen op in het centrum van Palermo of aan de luchthaven. Je rijdt via Segesta, met zijn statige Dorische tempel omringd door kleurrijke velden, naar jouw volgende hotel. Ontdek de ‘Via del Sale’, zoutheuvels met kanalen en windmolens, en de pittoreske middeleeuwse stad Erice. Verblijf je in de buurt van Menfi, bezoek dan zeker ook het kuststadje Mazara del Vallo en het mysterieuze binnenland van Sicilië, met prachtig gelegen typische dorpjes zoals Caltabellotta en Prizzi.

Dag 5 en 6 : Selinunte - Sciacca - Agrigento

Vandaag bezoek je Selinunte, met zijn sierlijke Griekse tempels, en Sciacca, een kleurrijke, zuiderse vissershaven, eveneens bekend voor zijn carnaval. Agrigento staat bekend om haar ongeëvenaarde tempelvallei: de meest fascinerende verzameling Griekse tempels buiten Griekenland, omringd door heerlijk geurende amandelbomen. De elegante 'Tempio della Concordia', een van de best bewaard gebleven tempels, getuigt van de enorme architecturale doordachtheid van de bouwmeesters uit de Oudheid. Wie dit wenst, kan ook de indrukwekkende witte kalkrots 'Scala dei Turchi' bezoeken of een uitstap maken naar Piazza Armerina voor de imposante Romeinse 'Villa del Casale' met schitterende mozaïeken.

Dag 7: Agrigento - Ragusa - Noto of Syracuse

Je doorkruist het ruigere Siciliaanse landschap richting het barokke zuidoosten van Sicilië. Onderweg bezoek je het historische centrum van Ragusa Ibla. Je verblijft in kleinschalige charmehotels in de buurt van Noto, Syracusa of ragusa.

Dag 8 en 9 : Modica - Noto - Syracuse

Twee dagen in het teken van de barok. Je bezoekt het mooie Modica en het pittoreske barokstadje Noto, met zijn prachtige kathedraal, zijn oergezellige pleintjes en zijn weelderig versierde balkons. Verder naar Syracuse, ooit één van de mooiste en rijkste steden van het Griekse rijk, gelegen in een wondermooie baai. Je neemt een duik in haar boeiende geschiedenis tijdens een bezoek aan de indrukwekkende archeologische site met het grote Grieks theater, het Romeinse amfitheater en het mysterieuze 'Oor van Dionysos' in de indrukwekkende 'latomie'. Op het wondermooie schiereilandje Ortigia doorkruisen charmante, kleine steegjes met bloemrijke balkons en boordevol sfeer het oude hart van de stad. Elegante bouwwerken in de typische witte tufsteen omarmen de schitterende 'Piazza Duomo' en fonkelen plechtig in de stralende middagzon.

Dag 10, 11 en 12 : Noto of Syracuse - Taormina (± 145km à 120km)

Op naar Taormina, waar je kan uitrusten of genieten van het toeristische plaatsje. Wat is het heerlijk flaneren langs de mooie boetiekjes en leuke bars in de Corso Umberto, terwijl de wirwar van straatjes aan weerszijden van deze hoofdstraat uitnodigen om gezellig te verdwalen. Vanuit het gekende Griekse theater heb je een adembenemend zicht op de kustlijn én op Europa’s grootste actieve vulkaan: de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag en vaak met sierlijke witte rookpluim. Deze legendarische, zwarte berg en trots van menig Siciliaan is zonder enige twijfel de meest spectaculaire attractie op Sicilië. De panorama's vanop de top zijn duizelingwekkend, het natuurspektakel overweldigend. Eeuwenoude amandel- en citrusbomen, sierlijke wijnranken en smaakvolle pistachenoten aan de voet van de vulkaan geven aan dat het bijzonder aangenaam leven is onder de wakende gestalte van deze berg.

Dag 13 : Terug naar huis

Je rijdt terug naar de luchthaven waar je het vliegtuig terug naar huis neemt en nageniet van alle goede reisherinneringen.

Prijs vanaf bedraagt 6.000 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden