Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602a98cf4b2ba

Rondreis langs Spaans werelderfgoed

Het kloppende hart van Spanje

9 Dagen - 8 Nachten

Dertien Spaanse steden die door de Unesco als werelderfgoed zijn erkend, hebben hun krachten gebundeld om hun kostbaar cultureel erfgoed springlevend te houden. En dat resulteert in een rondreis waar je van de ene verbazing in de andere valt. Welkom in het kloppende hart van Spanje!

Je trekt van dorp naar stad door indrukwekkende landschappen en je ontdekt meesterwerken uit de schilderkunst, middeleeuwse stadsomwallingen, indrukwekkende kloosters en kathedralen, spectaculair gelegen kastelen en ondergrondse bodega’s…

Een overdonderende hoeveelheid bezienswaardigheden, maar ’s avonds kom je heerlijk tot rust in een van de prachtige hotels die we voor jou selecteerden.

Dag 1 : Vertrek naar Madrid

Je vliegt naar Madrid waar je huurwagen op je wacht. Afhankelijk van je vluchtuur, kan je onderweg een bezoek brengen aan Chinchón, met zijn mooie Plaza Mayor (waar in de zomer nog steeds stierenrennen plaatsvinden) en Aranjuez, wereldberoemd door zijn 'concerto' van Joaquín Rodrigo.

Dag 2 : Toledo

Schitterend gelegen stad op een heuvel en voor driekwart omringd door de Taag. El Greco, de schilder, verloor hier zijn hart en liet er zijn artistiek talent de vrije loop. Zijn meesterwerk ‘De begrafenis van de Graaf Orgaz’ is te bewonderen in de kerk van Santo Tomé.

Dag 3 : Ávila-Salamanca

Via de Sierra de Gredos, rijd je tot Ávila met zijn indrukwekkende middeleeuwse stadsomwallingen. In het historische centrum kan je een bezoek brengen aan de kathedraal, de Basiliek van San Vicente en het Monasterio van Santo Tomás. Daarna ga je naar Salamanca, waar je nachten slaapt in het Palacio de San Esteban.

Dag 4 : Salamanca

Niet te missen in deze gezellige universiteitsstad zijn de Plaza Mayor, het Convento de las Agustinas, La Casa de las Conchas, de kathedraal, de universiteitsbibliotheek, het klooster van Las Dueñas en het klooster van San Esteban.

Dag 5 : Zamora - Toro - Tordesillas

Via het Romeinse Zamora, met zijn indrukwekkende kathedraal rijd je naar Toro, befaamd voor zijn kwaliteitsvolle wijnen. Daarna zet je je tocht v erder tot Tordesillas, waar het verdrag werd getekend dat de Nieuwe Wereld verdeelde onder Spanje en Portugal. Hier werd ook Juana la Loca opgesloten, nadat zij krankzinnig werd verklaard.

Dag 6 : Valladolid - Medina del Campo - Peñafiel

Keuze uit een bezoek aan Valladolid, een bezoek aan het indrukwekkende kasteel Castillo de la Mota of het kasteel van Peñafiel, het meest spectaculaire door de ligging op een smalle bergkam.

Dag 7 : Aranda de Duero - Pedraza - Segovia

Via Aranda de Duero, gekend om zijn vele ondergrondse bodegas, en het middeleeuwse Pedraza, een bijzonder charmant middeleeuws dorp met slechts 1 toegangspoort, bereik je Segovia, één van de mooiste steden van Spanje. De stad ademt geschiedenis, indrukwekkende gebouwen, een Romeins viaduct, kloosters, middeleeuwste straten en stadsomwallingen. Er is zoveel te zien dat je niet weet waar je het eerste naar moet gaan kijken.

Dag 8 : Segovia - El Escorial

Gelukkig is er nog een dag, verken deze bijzondere vestingstad rustig verder of maak een uitstap naar het indrukwekkende El Escorial: het kasteel, de abdij en mausoleum van Filips II van Spanje.

Dag 9 : Terug naar huis

Je reis zit erop. Je vliegt terug naar huis. Behalve als je nog een beetje vakantie over hebt, dan regelen wij graag nog een paar dagen Madrid voor je. Een levendige stad vol cultuur, gastronomie en hippe plekjes.

Prijs vanaf bedraagt 3.290 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden