Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
5ff5df4364e39

Romantisch Normandië

Pittoreske parel van het Noorden

6 Dagen - 5 Nachten

Normandië is eigenzinnig. Deze regio in het noorden van Frankrijk prikkelt hartstochtelijk de verbeelding met gastronomische lekkernijen en ruwe, adembenemende landschappen. Geen wonder dat het een magneet was voor enkele van ’s werelds groot-ste kunstenaars.

Deze beleefreis brengt je van schilderachtige havens en vissersdorpjes met hun beroemde ‘falaises’ over een van Europa’s grootste hangbruggen naar heerlijk mondaine badplaatsen. Onderweg geniet je van de befaamde kazen en calvados, en van ongeëven-aarde ‘plateaux de fruits de mer’.

Maar Normandië staat ook synoniem voor weelderige en romantische tuinen, indrukwekkende middeleeuwse kastelen, gotische kathedralen en abdijen. Kortom, pure verwennerij voor jouw ogen én smaakpapillen. Verken het fabelachtige land van de Noormannen, om het nooit meer te vergeten, vanuit jouw charmant Caractèrehotel.

Dag 1: Vertrek naar Surville

Vandaag gaat jouw reis naar romantisch Normandië van start, alle gordels vast en rijden maar! Onderweg houd je zeker halt in de hoofdstad van de Haute-Normandie en stad van Jeanne d'Arc, Rouen, met een prachtig historisch centrum en één van de indrukwekkendste gotische kathedralen van Frankrijk, vereeuwigd door Claude Monet. De schitterende vakwerkhuizen, smalle kronkelstraatjes, talloze klokkentorens en uitstekende musea maken van Rouen een parel van onschatbare waarde. Je verblijft twee nachten in Surville.

Dag 2: Giverny en de tuinen van Monet

Je rijdt via de bekende, op brugpeilers gebouwde watermolen over de Seine in Vernon naar Giverny voor een bezoek aan het huis en de tuinen van Claude Monet. Deze Franse schilder en het impressionisme zijn onlosmakelijk verbonden met Normandië. Hier kan je een bezoek brengen aan het huis van de kunstenaar die hier 43 jaar lang woonde. Met een beetje geluk staan de beroemde waterlelies in de grote watertuin in bloei. Hierna ga je verder naar Evreux, de hoofdstad van de Eure en voormalig Gallisch-Romeinse stad en bisschopsstad aan de oevers van de Iton met zijn rijk architecturaal en artistiek erfgoed.

Dag 3: Langs de oevers van de Seine naar de kust

Na een eventuele stop in een van de drie 'kastelen van God' net voorbij Rouen, de indrukwekkende abdijen St-Martin-de-Boscherville, Jumièges en St Wandrille, zet je jouw reis verder naar het mooi gelegen Villequier, met zijn Musée Victor Hugo. Vervolgens rijd je over de Pont de Normandie, één van de grootste hangbruggen van Europa met schitterend zicht op de monding van de Seine, naar het schilderachtige Honfleur. De volgende drie nachten van deze onvergetelijke reis, overnacht je in een van onze tophotels in Honfleur of Deauville.

Dag 4: La Corniche Normande

Vandaag passeer je langs boomgaarden, hagen, weilanden om naar de mondaine badplaatsen Deauville of Trouville te gaan, met hun prachtige strandvilla's. Ga verder naar het pittoreske Honfleur, vaste stek van Boudin en Monet, met zijn ‘bassin’ en smalle straatjes met prachtige vakwerkhuizen die voor een speciale sfeer zorgen. Elke dag brengt een vloot vissersboten vis en schaaldieren naar de haven, ideaal om van een heerlijke ‘plateau fruits de mer’ te smullen.

Dag 5: Le pays d'Auge of Caen, de favoriete stad van Willem de Veroveraar

Vandaag staat alles in het teken van kazen en calvados: Pont-l'Evèque, Le Breuil-en-Auge, Livarot en Vimoutiers met zijn Musée du Camembert. Onderweg kan je Lisieux bezoeken, bekend bedevaartsoord van de Heilige Theresia. Later keer je terug via de middeleeuwse site Crèvecoeur-en-Auge, een van de oudste en best bewaarde kastelen van Normandië. Wie interesse heeft in het oorlogsverleden, raden we aan een bezoek te brengen aan Caen, de favoriete stad van Willem de Veroveraar. De geest van deze duizendjarige stad nestelt zich vooral in de oudste wijken waar Willem de Veroveraar een kasteel en twee abdijen liet bouwen. De stad kreeg het in de Tweede Wereldoorlog hard te verduren maar werd volledig heropgebouwd en gerestaureerd. Vandaag is Caen een levendige, moderne stad met interessante bezienswaardigheden en charmante plekjes die zeker een bezoek waard zijn. Keer terug via Ouistreham met de befaamde 'Pegasus Bridge', de gezellige badplaats Cabourg, geliefd door Marcel Proust en inspiratiebron voor zijn werken, en het charmante stadje Houlgate met talloze villa's en chalets die getuigen van de badstadarchitectuur op het einde van de 19e eeuw.

Dag 6: Terug naar huis

Aan alle mooie liedjes komt een einde en aan jouw heerlijke escape jammer genoeg ook, vandaag zet je koers terug naar huis. Als je nood hebt aan een langere vakantie, regelen wij met plezier een verlenging van je verblijf in een van onze Caractèrehotels naar jouw keuze.

Prijs vanaf bedraagt 1.905 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden