600ec0c387111

Ontdekkingstocht van Zagreb tot Split

In het spoor van legendes

10 Dagen - 9 Nachten

Het is niet moeilijk om je in dit deel van Kroatië in de voetsporen te wanen van de beroemde generaal Josef Radetzky en zijn geliefde Lipizzanerhengst. Met de wereldberoemde Radetzky-mars van Johan Strauss als soundtrack van een unieke beleefreis...

Je start jouw ontdekkingstocht in Zagreb, een levendige universiteitsstad op mensenmaat. Alles is hier perfect te voet te bezoeken. Slenter door de steegjes en kronkelende trappen van de barokke bovenstad, en flaneer langs de art-nouveaugebouwen, musea en parken van de benedenstad. En vergeet vooral niet te genieten op een van de talrijke terrasjes of in een van de vele uitstekende restaurants.

Maar er staat nog veel meer op het programma. Wat dacht je van een wandeling door een uniek nationaal park (Unesco-werelderfgoed) met 16 meren en watervallen? Een rondleiding door middeleeuwse dorpen en steden, of een boottocht naar een uniek archipel van 152 eilanden? En niet te vergeten een bezoek aan Split, het knapste stadscentrum van Kroatië.

Dag 1: Vertrek naar Zagreb

Deze rondreis begint in Zagreb, waar je allereerst je huurwagen gaat ophalen. In deze levendige universiteitsstad verblijf je twee nachten in een Caractère-hotel.

Dag 2: Zagreb

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, kent zijn ontstaan in 2 middeleeuwse nederzettingen Kaptol en Gradec, beide gelegen op een andere heuvel. Vandaag is Zagreb een levendige universiteitsstad, een stad op mensenmaat. Wandelen is de manier bij uitstek om de schoonheid ervan te ontdekken, want alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Je kan naar de barokke bovenstad trekken, Gornji Grad, met haar steegjes en trappen die kronkelen langs paleizen en kerken, maar je kan ook flaneren langs Art Nouveau-gebouwen, de boeiende musea en de magnifieke parken van de benedenstad, Donji Grad. Zagreb staat ook voor 'genieten', op één van de talrijke terrasjes of in één van de excellente restaurants.

Dag 3: De Meren van Plitvice

Dit uniek Nationaal Park, wat Unesco-Werelderfgoed is, met 16 meren die elkaar via een reeks van watervallen trapsgewijs voeden, is gelegen in een bosrijk berglandschap. Je ontdekt dit met uitgestippelde wandelingen van 2 uur tot 8 uur. Je reis zet zich verder naar Zadar, waar je 5 nachten kan uitrusten in een van onze hotels.

Dag 4: Het eiland Pag en de omgeving van Zadar

Vandaag breng je een bezoek aan het piepkleine middeleeuwse dorpje Nin, waar je een verrukkelijk vroegchristelijk kerkje uit de 9e eeuw vindt, het oudste van Kroatië. Vervolgens ga je verder naar het eiland Pag, met zijn indrukwekkende 'maanlandschappen'.

Dag 5: Zadar, de meest noordelijke van de versterkte Dalmatische steden en vroegere hoofdstad van Dalmatië

Zadar was altijd al een belangrijke stad. Drieduizend jaar geleden werd ze gesticht, bewoond door Liburnische stammen en geregeerd door Romeinse keizers, om uit te groeien tot een aanzienlijk Byzantijns centrum en later een geliefkoosd oord voor de Venetianen. In de 7de eeuw al werd de stad de hoofdstad van Dalmatië, een eer die ze zou behouden tot in 1918. Zadar verkennen doe je best te voet. Op een vrij beperkte oppervlakte word je overspoeld met zowel historische als culturele hoogstandjes zoals het Forum Romanum. Vier eeuwen Venetiaanse overheersing hebben hier hun sporen nagelaten, maar het is vooral de St.-Donatiuskerk die het symbool van de stad geworden is. Bij zonsondergang is het aangenaam flaneren langs de 'Riva' en het 'zeeorgel', een enig concept van 35 buizen onder speciaal aangelegde trappen, die dankzij het samengaan van water en wind een harmonieus geluid voortbrengen.

Dag 6: De verblindend mooie Kornati-eilanden

Deze unieke archipel van 152 eilanden met niet meer dan 2 permanente bewoners, tussen Zadar en Šibenik, biedt abstracte kale landschappen en kan alleen bezocht worden met een boot met een speciale vergunning of met een georganiseerde excursie, omdat het een beschermd natuurgebied is.

Dag 7: Het Nationaal Park Paklenica

Jouw reis gaat verder naar het Nationaal Park Paklenica.Dit Nationaal Park ligt in het hart van het Velebit-gebergte en is befaamd om zijn indrukwekkende bergkammen en duizelingwekkende canyons.

Dag 8: Sibenik of Trogir

Šibenik werd in de 9e eeuw gebouwd op een heuvel die boven de rest oprijst. Het was een stad van vissers en piraten en het toneel van de honderdjarige strijd tussen Venetië en Byzantium. Door de strategische ligging van de stad werd Šibenik voortdurend bedreigd en zorgde daarom voor een goede verdediging: de twee torens aan de haven, de oude wallen en de 3 forten. Šibenik pronkt graag met zijn mooie middeleeuwse stadskern met de beroemde St. Jacobskathedraal een waar meesterwerk. De geplaveide steegjes en de wirwar van trappen verlenen het stadje een Italiaanse charme waar het aangenaam vertoeven is. Trogir ligt op een klein eiland, dat met een brug verbonden is met het vasteland. Hier zijn zo veel pareltjes van architectuur terug te vinden uit de Griekse, Romeinse, Middeleeuwse en Venetiaanse geschiedenis, in torens, kerken en paleizen, die bovendien uitstekend bewaard zijn. Op het einde van de dag reis je verder naar jouw volgende Caractère-hotel waar je twee nachten verblijft.

Dag 9: Het historische Split

Split is vandaag het meest verbazingwekkende stadscentrum van Kroatië, de stad is gebouwd rond het meer dan 1700 jaar oude paleis van keizer Diocletianus, een waar labyrint van straatjes en gebouwen, Korintische zuilen, romaanse en barokke woningen, Romeinse bas-reliëfs, gotische-renaissancistische gevels, dit in combinatie met talrijke winkeltjes, bars en terrasjes. Breng een bezoek aan dit indrukwekkende paleis van Diocletianus, het plein van de republiek, de aangename Riva of zeeboulevard, het Archeologisch museum, de Galerija Mestrovič ...

Dag 10: Terug naar huis

Aan alle mooie liedjes komt een einde, en aan jouw reis helaas ook. Nadat je huurwagen inleverde, ben je klaar om terug naar huis te gaan. Kies je toch nog voor een paar extra dagen vakantie? Caractère regelt dat voor jou.

Prijs vanaf bedraagt 5.900 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Designhotel D-Resort

Designhotel D-Resort

Exclusieve aanbieding
Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden