calla mitjana spain

Meesterlijk Menorca

Menorca Puur Natuur

8 Dagen - 7 Nachten

Menorca  wordt door de Spanjaarden “la isla verde y azul” genoemd en is volgens hen het meest groene en authentieke eiland van de Balearen. Hoewel het niet zo populair is als zijn buren Ibiza en Mallorca, heeft het eiland veel te bieden op vlak van natuur en cultuur. Paradijselijke verborgen strandjes, dennenbossen, spectaculaire kliffen, historische stadjes en authentieke dorpjes, Menorca heeft het allemaal.

Jouw beleefreis start met de verkenning van de sfeervolle hoofdstad Mahón met zijn grote haven en het impossante Fortalesa de Mola. Van hieruit trek je naar het mooiste natuurgebied van Menorca met grote moerassen en meren. Verder bezoek je ook het authentieke dorp in Es Mercadal met zijn schilderachtige straatjes en de historische stad Ciutadella de Menorca.

Wat je ook zeker niet mag missen tijdens deze rondreis is het prachtige natuurgebied Barranco d’Algendar, de bijzondere Cales Coves met zijn uitgehouwen woningen en grafkamers, en natuurlijk ontspannen op een van de vele verborgen stranden van het eiland.

DAG 1: VERTREK NAAR MAHÓN

Je vliegt rechtstreeks naar Mahón, de bruisende hoofdstad van Menorca. Eens aangekomen, haal je jouw huurwagen op en kan je koers zetten naar het hotel, gelegen in het zuiden van het eiland, waar je zeven nachten verblijft.

DAG 2: MAÓ-MAHÓN

Begin je avontuur met een bezoek aan de sfeervolle hoofdstad Mahón, of zoals de locals het noemen, Maó-Mahón. De stad heeft een grote natuurlijke haven, met het imposante Fortalesa de Mola om de haven te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Verdwaal door de stad en laat je verrassen door het mooie Mahón waar je een aaneenschakeling van historische gebouwen en monumenten kan bewonderen en dagelijks een marktje kan meepikken.

DAG 3: S’ALBUFERA D’ES GRAU – FORNELLS

Geniet van de fauna en flora in het mooiste en belangrijkste natuurgebied van Menorca, S’Albufera d’Es Grau. Dit natuurpark kan je herkennen aan zijn moerassen, grote meren, de grillige kustlijn en meer dan 200 vogelsoorten. Vervolgens kan je de Torre de Fornells bezoeken, één van de ruim 160 verdedigingstorens die het Britse rijk gebouwd heeft in het westelijke Middellandse Zeegebied. In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken en wanneer je een hongertje voelt opkomen kan je kiezen uit enkele heerlijke visrestaurants.

DAG 4: ES MERCADAL – MONTE TORO

Het avontuur wordt verdergezet in Es Mercadal, één van de mooiste dorpjes van Menorca, dat aan de voet van de Monte Toro ligt. Deze 358 meter hoge heuvel is het hoogste punt van het eiland waar je een schitterend uitzicht over het eiland hebt. Hierna ga je verder naar de twee grootste en best bewaarde Talayotische archeologische sites op het eiland.

DAG 5: CIUTADELLA DE MENORCA

Dag vijf start je met een bezoek aan de tweede grootste stad van Menorca, Ciutadella de Menorca. Deze stad bestaat uit een wirwar van kleine geplaveide straatjes, pleintjes, trappen en steile lanen. Tijdens jouw stadwandeling bezichtig je onder andere het opvallende Can Saura of de Catedral de Santa Maria de Ciutadella. In de namiddag kom je tot rust op een afgelegen fijn zandstrand waarna je de dag afsluit met een prachtige zonsondergang nabij een vuurtoren.

DAG 6: BARRANCO D’ALGENDAR – CALES COVES

Ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden van Menorca is Barranco d’Algendar. Het is een kloof die ongeveer 7 kilometer lang is en waar je via kronkelende wandelpaden doorheen kan wandelen. Als je geluk hebt, spot je er adelaars en gieren! Verder wandel je naar een indrukwekkende grot op een verborgen plek en ontdek je een van de langste stranden van Menorca. Afsluiten doe je met de bijzondere Cales Coves, grotten die in de kliffen rond de baai liggen waarin vele woningen en grafkamers uitgehouwen zijn. De grotten werden ook een lange tijd bewoond door hippies uit heel Europa, en zelfs vandaag leven er nog steeds mensen in sommige van de woningen.

DAG 7: Camí de Cavalls

Vandaag heb je de keuze tussen een stevige wandeltocht of een ontspannende boottocht. Of beide voor wie houdt van een goed gevulde dag. Langs de volledige kust van Menorca loopt het Camí de Cavalls pad waar je prachtige wandelingen kan maken. Het pad is in totaal 180 kilometer lang en is opgedeeld in 20 etappes. Mountainbikers kunnen deze route ook volgen. Vanuit verschillende havens kan je een boottocht doen en ontdek je hemelse witte zandstranden, steile kliffen en indrukwekkende kloven. Sluit jouw laatste avond af op een van de meest spectaculaire plaatsen in Menorca om de zonsondergang te aanschouwen.

DAG 8: TERUG NAAR HUIS

Jammer genoeg zit jouw vakantie er al op en is het tijd om huiswaarts te keren, je vliegt met pijn in het hart, maar een koffer vol herinneringen terug naar huis. Toch zin om nog enkele dagen langer te blijven? Geen probleem, Caractère regelt dat voor jou!

Prijs vanaf bedraagt 5.276 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Barceló Nura

Barceló Nura

Exclusieve aanbieding
Menorca Experimental

Menorca Experimental

Online boekbaar
Vestige Son Vell hotel

Vestige Son Vell hotel

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden