Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
5ffec3b047b3c

Machtig mooi Montenegro

Bedolven onder natuurpracht

12 Dagen - 11 Nachten

Waar je ook gaat, in Montenegro (‘Zwarte Berg’) ben je altijd in het gezelschap van de bergen. Hier heeft de wilde, prachtige natuur het voor het zeggen. Maar dit fascinerende Balkanland heeft nog veel meer in zijn mars. Van zonnige stranden en zwoele zomeravonden tot de overblijfselen van duizenden jaren oude beschavingen.

Montenegro is zo compact, dat je er heel makkelijk doorheen trekt. Deze beleefreis voert je van blauwgroene bergmeren en natuurparken naar Venetiaanse stadjes, spectaculair gelegen kloosters en prestigieuze jachthavens. Onderweg ontdek je een van de laatste regenwouden en het grootste vogelreservaat van Europa, en de tweede diepste canyon ter wereld.

Eindigen doe je op een absoluut hoogtepunt: in Kotor, een van de 10 mooiste baaien ter wereld en Unesco-werelderfgoed.

Dag 1: Vertrek naar Tivat of Dubrovnik

Jouw reis begint in Montenegro of Kroatië, afhangend van waar je land. Gelukkig zijn beide landen een mooi begin van je reis. Nadat je je huurwagen afgehaald hebt, zet je koers naar een van onze Caractère-hotels, waar je vier nachten zal verblijven.

Dag 2: Herceg Novi

Dit pittoreske en oude stadje vormt al eeuwenlang de 'Poort van de Baai van Kotor'. Spendeer je dag al wandelend door de gezellige steegjes, bewonder de rijk versierde kerken en bezoek het centrale plein met zijn mooie klokkentoren. In een van de vier forten van de oude stad kan je tijdens de zomermaanden genieten van theatervoorstellingen, concerten en festivals. En als je dan toch in de buurt bent, kan je meteen ook een bezoek brengen aan Savina Monastry, waar je van fantastische streekwijnen kan proeven.

Dag 3: Prevoj Orjen Sedlo

Natuur- en wandelliefhebbers mogen Prevoj Orjen Sedlo zeker niet missen. Het is de hoogste berpas van Montenegro, de ideale plek voor wandelingen en fietstochten. De vele paden die zelden gebruikt worden door automobilisten, lopen dwars door de natuur en langs prachtige bergtoppen en helderblauwe meren.

Dag 4: Kabao - kloosterwandelroutes

Hopelijk heb je geen spierpijn van gisteren want vandaag trek je opnieuw je wandelschoenen aan om de Montenegrijnse bergen te trotsen. Vandaag op de planning: het Kabao gebergte. Doorheen dit gebergte vind je meerdere wandelroutes waarbij je talloze kloosters kan bezichtigen en bezoeken. Wij helpen je met plezier de perfecte voor jou uit te stippelen. Neem ook zeker een pauze bij Kamenski Kabao, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de zee. Zin in een tweede avontuur vandaag? Dan kan je nog een bezoekje brengen aan Dubrovnik, vanuit Herceg Novi is het slechts een uurtje rijden.

Dag 5: De Tarakloof en het Durmitor Nationaal Park

Vanuit Herceg Novi zet je je reis verder naar het prachtige Durmitor Nationaal Park. Diepe rivierkloven zoals die van de Piva stromen uit de bergen. Het meest spectaculaire is die van de woeste Tara, de tweede diepste canyon ter wereld. Hier maak je een raftingtocht als nooit tevoren. Na een vermoeiende dag, logeer je drie nachten in Zabljak.

Dag 6: Het Durmitor Nationaal Park, Werelderfgoed Unesco

Het 39.000 hectare grote spectaculaire Nationaal Park Durmitor bestaat uit indrukwekkende bergketens met wel 60 bergpieken boven 2000 meter. Rond de kristalheldere bergmeren geniet je van de uitzonderlijke rijke fauna en flora. Je spot hier onder andere herten, reeën, bruine beren, wolven en lynxen, kortom een paradijs voor dierenliefhebbers.

Dag 7: Het hangklooster van Ostrog

Op dag 7 kom je via een bergweg aan bij het spectaculair gelegen klooster Ostrog, de heiligste plaats van Montenegro. Het klooster lijkt wel in de rotsen te zijn ingepland. Na je bezoek aan deze indrukwekkende plek keer je nog één keer terug naar je hotel in Zabljak. Je geniet er voor de laatste keer van een heerlijk diner en deugddoende nachtrust vooraleer je terug zuidwaarts trekt richting kust.

Dag 8: Het Skadarmeer en Bar

Via Cetinje en Rijeka Crnojevića bereik je het Meer van Skadar, het grootste vogelreservaat in Europa. Dit is de laatste habitat van de pelikaan op het oude continent. Maak zeker een boottocht, of bezoek een van de talrijke klooster, kerken of forten in dit gebied. Later die dag neem je je intrek in een van onze Caractère hotels, waar je vier nachten zal verblijven aan de Montenegrijnse Rivièra.

Dag 9: Cetinje en het Nationaal Park van Lovćen

Cetinje is de oude hoofdstad van Montenegro. Honderd jaar geleden kon je hier talrijke nobele ambassades en het paleis van koning Nikola Petrovic bewonderen. Nu is het echter een museum dat zeker de moeite waard is. Rondom de stad ligt het Nationaal Park van Lovćen dat één van de belangrijkste monumenten, het mausoleum van Njegoš, herbergt en prachtige panoramas biedt.

Dag 10: Sveti Stefan en de Baai van Kotor, werelderfgoed

De baai van Kotor is één van de 10 mooiste baaien ter wereld. Kotor ademt met zijn Venetiaanse campaniles en paleizen en zijn tavernes en terrassen een bijzondere zachtheid uit. Een bezoek aan Perast en zijn twee kleine eilandjes vormen het hoogtepunt van deze reis. Een wandeling langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan is zeker de moeite waard.

Dag 11: Podgorica

Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, ligt in een wijnbouwgebied en gaat prat op het bezit van de bekendste wijnhuizen. Het is een hoofdstad die reizigers vaak links laten liggen, maar de stad is levendiger dan je denkt! Hier zie je hoe de echte Montenegrijnen leven, mensen die houden van uitgaan, kunst en koffie. In Podgorica vind je ook een mengelmoes van historische gebouwen en moderne architectuur, en natuurlijk ook heerlijke streekwijnen die zeker eens moet proeven.

Dag 12: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op en nadat je je huurwagen inleverde, vlieg je met een koffer vol heerlijke herinneringen terug naar huis.

Prijs vanaf bedraagt 5.900 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden