62f5fbeeb48d5

In de voetsporen van Aphrodite

Op ontdekkingstocht doorheen Cyprus

8 Dagen - 7 Nachten

Volgens de Griekse mythologie werd Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid, geboren uit het zilveren schuim van de zee en kwam ze aan land voor de kust van Paphos. Dat het eiland werd gezegend met glinsterende kusten, glooiende bergen, pittoreske vissershavens en schilderachtige bergdorpen hebben ze misschien wel aan haar te danken. Deze beleefreis neemt je mee op een ontdekkingstocht doorheen het traditionele en moderne Cyprus en laat je kennismaken met een schat aan cultuur en een overweldigende natuurpracht.

Dag 1: Vertrek naar Paphos - Limasol

Afhankelijk van je vluchtkeuze start je vakantie in Larnaca of Paphos. Van hieruit ga je richting Limassol waar je twee nachten verblijft in één van onze Caractère hotels. Limasol wordt al sinds de oudheid ‘stad van de feesten’ genoemd en is nog steeds een bruisende stad die zowel het oude als het moderne belichaamt. De maritieme hoofdstad van het eiland heeft een prachtige jachthaven en een gezellig oud centrum waar het heerlijk kuieren is. Geniet van je eerste ‘mezze’ op een gezellig terrasje.

Dag 2: Limasol – Kourion – Amathous - Akrotiri

Limasol ligt tussen twee belangrijke archeologische vindplaatsen, de oude stadskoninkrijken Amathous en Kourion. Prachtige mozaïeken, eeuwenoude villa’s en een indrukwekkend amfitheater sieren de Kourion ruïnes terwijl je op de site van Amathous overblijfselen van de tempel van Aphrodite bewondert. Even uitblazen doe je op het Akrotiri-schiereiland. Aan het Akrotiri zoutmeer observeer je tal van roofvogels, flamingo’s en kraanvogels die het meer gebruiken als tussenstop op hun tocht van Afrika naar Europa. De regio rond Limasol is kenmerkend voor de wijnindustrie in Cyprus. De hellingen van het Troodosgebergte vormen de groene achtergrond van de stad. De heuveldorpen staan bekend als ‘Kraaochoria’ of wijndorpen. Ze houden de tradities van wijnbouw in ere en tot op vandaag produceren ze de beste wijnen van het eiland. Sluit je dag af met de zoete dessertwijn van Commandaria, één van de oudste wijnen ter wereld.

Dag 3: Limasol – Nicosia - Troödosgebergte

Van Limasol ga je richting hoofdstad Nicosia. Deze kosmopolitische stad is een gezellige mix van oud en nieuw. Naast een traditioneel oud centrum met kronkelende straatjes dat je terugvoert naar de middeleeuwen heb je ook een volledig nieuw gedeelte met tal van interessante musea, galerijen, trendy bars en restaurants. Via het platteland en tal van bergdorpjes rijd je tot in het Troödosgebergte. Hier zet je letterlijk een stap terug in de tijd. In het groene hart van het eiland geniet je van eindeloze vergezichten, bossen en valleien. Breng een bezoek aan traditionele dorpjes en wijnbouwgemeenschappen en observeer hun unieke traditionele gebruiken. Hier verblijf je twee nachten.

Dag 4: Troödosgebergte

Vandaag geniet je van de stilte en de natuur. Trek je wandelschoenen aan en probeer één van de talloze wandelroutes. De ene is al spectaculairder dan de andere. Breng een bezoek aan Mount Olympus - niet te verwarren met Mount Olympus in Griekenland - en aan de tientallen Byzantijnse kerken en kloosters waar je de meest kostbare fresco’s te zien krijgt. ’s Avonds geniet je van traditionele Cypriotische gerechten.

Dag 5: Troodosgebergte - Paphos Forest – Cedar Valley

Je verlaat het Troödosgebergte en rijdt door naar Paphos Forest. Hier maak je een tussenstop in het prachtige bergdorp Cedar Valley en breng een bezoek aan het bekende Kykkos klooster. Je verblijft drie nachten in Paphos.

Dag 6: Akamas schiereiland

Tussen de sinaasappelvelden door rijd je naar het schiereiland Akamas, dat één groot natuurgebied vormt. Hier vind je nog talrijke ongerepte stranden waar zeeschilpadden broeden. Snorkel in het kristalhelder water en maak een wandeling in de overweldigende natuur. Als je het iets intensiever wil dan kan je ook een wandeling maken door de Avakaskloof, één van de mooiste van Cyprus. Breng ook zeker een bezoek aan de baden van Aphrodite.

Dag 7: Paphos

Paphos bestaat uit een oude en nieuwe stad waarvan de haven en het middeleeuwse kasteel het middelpunt vormen. Wandel door de gezellige straatjes en beschouw tal van historische monumenten in de wijk Kato Paphos. Stap in de voetsporen van Aphrodite of geniet van een dagje strand.

Dag 8: Terug naar huis

Vanuit Paphos of Larnaca keer je terug naar huis. Heb je toch nood aan extra vakantiedagen? Dan kan je eventueel verlengen in één van onze Caractère hotels naar keuze.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden