esrr0006 oost andalusie 20

Immens en indrukwekkend Oost-Andalusië

IN HET SPOOR VAN DE MOORSE KALIEFEN

10 Dagen - 9 Nachten

Het eerste wat in Oost-Andalusië in het oog springt, zijn de indrukwekkende landschappen met uitgestrekte olijfgaarden. De adembenemende natuurpracht en authentieke dorpjes. Een echte tijdreis door een ongerept stukje Zuid-Spanje.

Jouw beleefreis start in Antequera en het Nationaal Park van El Torcal, dat ongetwijfeld één van de opmerkelijkste landschappen van Zuid-Spanje herbergt. Je verkent ook Córdoba, met zijn wereldberoemde Mezquita en sfeervolle smalle straatjes. Het prachtige historische centrum van Baeza en het charmante Úbeda, één groot renaissance-openluchtmuseum!

Via Spanjes belangrijkste olijfcentrum reis je tot slot naar de levendige universiteitsstad Granada. Je bezoekt het wereldberoemde Alhambra en verkent de prachtige omgeving, vol natuurschoon en spectaculair gelegen dorpjes. Krijg je maar niet genoeg van dit zuidelijkste deel van Spanje? Verleng je reis dan met een bezoek aan West-Andalusië.

DAG 1 : Vertrek naar MÁLAGA / ANTEQUERA

Eindelijk, je gaat op reis! Eerst vlieg je naar Málaga en nadat je je huurwagen hebt opgehaald rij je naar Antequera.

DAG 2 : ANTEQUERA EN HET NATIONAAL PARK VAN EL TORCAL

Antequera is lang van strategische betekenis geweest, en het is nog steeds een harmonieuze stad, met zijn Alcazaba (de eerste door de christenen heroverde burcht), talloze kerken, kloosters en paleizen. El Torcal is een 12ha-groot natuurpark met bizarre kalksteenformaties: een van de meest opmerkelijke landschappen van Spanje.

DAG 3 : ANTEQUERA - CÓRDOBA

Via het Nationaal park La Subbétuca met indrukwekkende landschappen en ongerepte dorpen zoals Iznájar, zet je je reis verder richting Córdoba, en maak je kennis met een van de mooiste Andalusische steden, waar je twee nachten slaapt in het uitstekende Palacio del Bailío.

DAG 4 : CÓRDOBA

Bezoek het historische centrum, met onder andere de 'Mezquita', de 'Judería', de Puente Romano, het Alcázar... en snuif de Spaanse sfeer op.

DAG 5 : CÓRDOBA - ÚBEDA

Vanuit Cordoba rij je naar Andújar, belangrijk voor de olijfteelt en met een aantrekkelijk centrum, en dan verder richting Baeza.

DAG 6 : ÚBEDA EN BAEZA

Vandaag is de ideale dag voor een bezoekje aan het charmante Baeza, met zijn prachtige historische centrum en Úbeda: één groot renaissance-openluchtmuseum!

DAG 7 : JAÉN - GRANADA

Je rijdt naar Jaén, Spanjes belangrijkste olijfcentrum, met zijn imposante Moorse burcht en na een verkwikkende lunch zet je je tocht verder richting Granada, waar je drie nachten overnacht in een hotel naar keuze.

DAG 8 : GRANADA

Bezoek deze levendige universiteitsstad, met het Alhambra en de tuinen van het Generalife, de vroegere zigeunerwijk Albaicín, de kathedraal en de koninklijke kapel. Laat ons weten als je het Alhambra wil bezoeken, dan reserveren wij alvast jouw plek!

DAG 9 : VERKENNING VAN DE OMGEVING VAN GRANADA

Keuze genoeg vandaag! Ga je voor een bezoek aan Fuente Vaqueros, het geboortedorp van Federico García Lorca, of voor de typische dorpjes op de Ruta del Califato: Víznar, Alfacar, Cogollas Vega, Güevéjar; of, voor wie van indrukwekkend natuurschoon houdt, voor Las Alpujarras, met tal van spectaculair gelegen dorpjes, waar de Moren, toen zij werden verdreven uit Granada, zich schuilhielden.

Nog niet voldoende genoten? Keer terug via Guadix, befaamd om zijn grotwoningen.

Ga je liever de gastronomische toer op? We nemen je graag mee naar een olijfgaard en olieslagerij uit het begin van de 20ste eeuw waar je alles te weten komt over de “aceituna”, vanaf de boom tot het persen en hoe ze langzaam transformeert in één van de meest gezonde, natuurlijke en smaakvolle voedingsmiddelen in de hedendaagse keuken. Als kers – of liever – olijf op de taart, leer je hoe olijfolie te proeven en de verschillende types olijfolie te herkennen. Van eenvoud gaat het naar luxe. In de heldere wateren van Riofrio kweken ze al meer dan 50 jaar forel en steur. Tijdens een rondleiding met degustatie word je ondergedompeld in de wondere wereld van de kaviaar en ontdek je waarom deze kleine eitjes zo kostbaar en exclusief zijn.

DAG 10 : Terug naar huis

Aan alles komt een einde, ook aan deze fantastische vakantie. Je rijdt helemaal voldaan terug naar Malaga waar je je huurwagen inlevert en uitgerust terug naar huis vliegt.

Nog een paar dagen vakantie over? Geniet nog enkele dagen van de mooie Costa del Sol. Wij maken graag een reis op maat voor jou!

Prijs vanaf bedraagt 3.726 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden