Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602d2b6a42222

Het uiterste noorden van Portugal

Indrukwekkende wijndomeinen op glooiende bergflanken

9 Dagen - 8 Nachten

Maak kennis met de overweldigende en onherbergzame natuur van het noorden van Portugal. Hier, in het 'land achter de bergen', heerst een pure eenvoud en authenticiteit, die ook kenmerkend is voor de uitmuntende streekproducten. In het bijzonder de wijnen waarvan je hier kan genieten. De ruige natuurpracht maakt van het noorden een waar wandelparadijs. Laat je verleiden door het 'echte' Portugal!

Dag 1 : Vertrek naar Porto - Douro vallei

Je komt aan in Porto, hier haal je allereerst je huurwagen op. Een mooie rit langs de kronkelende Douro met indrukwekkende landschappen en wijngaarden, brengt je naar een Caractère hotel naar keuze, waar je twee nachten verblijft.

Dag 2 : Van de 'Solar de Mateus' naar Amarante

Vandaag bezoek je het beroemde wijnhuis 'Solar de Mateus' vlakbij Vila Real, een juweeltje van barok. Via Vila Real rijd je vervolgens naar Amarante, idyllisch gelegen aan de oevers van de Tâmega.

Dag 3 : Vale do Coâ - Bragança - Chaves - Vidago

Je verlaat de Douro streek richting Vale do Coâ, een belangrijke vindplaats van paleolithische graveerkunst in openlucht en het Parque Arqueológico do Côa met een indrukwekkend hedendaags museum. Hierna ga je verder naar Bragança, de stad met een roemrijk verleden die verwijst naar een van de meest vooraanstaande families. Vertrek vanuit Bragança richting Vidago via Chaves, gekend om zijn voortreffelijke gerookte ham ('presunto'), waar je twee nachten verblijft in een Caractère hotel.

Dag 4 : Pedras Salgadas - Vila Pouca de Aguiar

Een dagprogramma brengt je tot aan het Pedras Salgadas-park met z'n heilzame waterbronnen. Daarna ga je naar Vila Pouca de Aguiar, waar je het Castelo de Pena de Aguiar bezoekt, de restanten van een middeleeuwse burcht waarvan de oorsprong teruggaat tot de Romeinse overheersing.

Dag 5 : Bom Jesus - Braga - Telões (Amarante) - Viana do Castelo - Vila do Conde

Via het prachtige Parque Nacional do Peneda Gerês, met een oppervlakte van 72.000 hectare, of via Guimarães, de vroegere hoofdstad van Portugal zet je de reis verder richting Bom Jesus en Braga. Het wereldbefaamde Santuário de Bom Jesus do Monte en zijn indrukwekkende ‘Trap van de 5 Zintuigen’ is het absolute toppunt van Portugese barok. Braga is het belangrijkste religieuze centrum van het land. Het was hier dat Afonso Henriques zichzelf uitriep tot eerste koning van het land. Achteraf ga je naar Telões (Amarante) waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6 : Valença do Minho: flirten met de Spaanse grens

Het historische Valença do Minho is een aangenaam stadje dat hoog boven de Minho rivier troont, met tal van historische monumenten. Net over de Spaanse grens breng je een bezoek aan het charmante Baiona, een levendige badplaats met een lieflijke vissershaven.

Dag 7 : Viana do Castelo - Povoa de Varzim - Porto

Je dag begint met een bezoek aan Viana do Castelo, een charmante badplaats in de Minhostreek gelegen aan de Atlantische Oceaan, met talrijke huizen in Manuel- en renaissancestijl. Het centrum van Viana is de Praça da Republica, het centrale plein vol prachtige gebouwen die de glorietijd van Viana optimaal weerspiegelen. Hierna reis je via Povoa de Varzim door naar Porto waar je 2 nachten verblijft in een Caractère hotel naar keuze.

Dag 8 : Porto

Porto is naast zijn prachtige historische centrum ook bekend om zijn vele porthuizen die in de stad gevestigd zijn, met o.a. de grote namen Taylors, Sandeman en Ramos Pinto. Een degustatie is een 'must'!

Dag 9 : Terug naar huis

Op de negende dag van je reis lever je de huurwagen in en wacht je op de terugvlucht. Toch geen zin om al huiswaarts te keren? Wij regelen met plezier je verlenging in een van onze Caractère hotels naar jouw keuze.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden