grrr0005  chalkidiki 10

Het schilderachtige Halkidikí

Verborgen parel van de Egeïsche Zee

8 Dagen - 7 Nachten

‘Schilderachtig’ is ongetwijfeld het eerste wat je te binnen schiet als je Halkidikí voor het eerst ziet. Op dit prachtige schiereiland “met de drie vingers” lopen het blauw van de zee en het groen van het land naadloos in elkaar over. De perfecte mix van mooie stranden, idyllische dorpen en verborgen archeologische schatten.

Jouw beleefreis start in het bruisende, kosmopolitische Thessaloniki met zijn rijke cultuur en schitterende Byzantijnse kerken. Van hieruit trek je naar de drie schiereilanden van Halkidikí. Een ontdekkingstocht vol tempels, ruïnes, wijngaarden, stille baaien en verlaten stranden.

Maak een boottocht rond de heilige Áthosberg, geniet van spectaculaire panorama’s en relax ’s avonds met een heerlijk glas lokale wijn aan het zwembad van jouw hotel. Je zou voor minder een ‘bon vivant’ worden.

Dag 1: Vertrek naar Thessaloniki

Eens je aangekomen bent in Thessaloniki, kan jouw reis beginnen. Nadat je je huurwagen hebt opgehaald in de luchthaven, kan je een eerste keer kennismaken met Thessaloniki. Hier verblijf je twee nachten in een van onze hotels.

​Dag 2: Het hippe Thessaloníki

Vandaag heb je een hele dag om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, de Witte Toren, het Archeologisch Museum, de Turkse bazaar, de Agios Dimitrioskerk, ...

Dag 3: Naar de mooie kusten van Halkidikí

Vandaag zet je koers naar de mooie kusten van Halkidikí. Je gaat richting Kassandra, Sithonia of Athos, de 3 schiereilanden van Halkidikí. Hier verblijf je vijf nachten in een van onze Caractère-hotels, wij helpen je met plezier om het geschikte hotel voor je uit te kiezen.

Dag 4: Het schiereiland Kassandra

Op dag 4 staat de verkenning van Kassandra op de planning, je gaat via Néa Fókea, met zijn Byzantijnse toren, naar de tempels van Amon Zeus in Kalithéa. Vervolgens trek je naar de antieke vissershaven van Mendi bij Kalándra. De Poseidontempel en de vuurtoren van Possidi leiden je naar het strand van Síviri onder de rotsklippen.

Dag 5: Het schiereiland Sithonía

Stille baaien en verlaten stranden tekenen Sithonía, de landtong met de mooiste vegetatie van Halkidikí. Via het vissersdorpje Pórto Koufó zet je jouw reis verder naar de mooie stranden van Armenistís en Platanítsi. Breng zeker een bezoek aan de antieke en Byzantijnse ruïnes van Toróni en de wijngaarden en jachthaven van Pórto Carrás. Sluit je dag mooi af met een boottocht rondom de schitterende Diaporoseilanden.

Dag 6: Het schiereiland Áthos

Last, but certainly not least: Áthos. Via het 14de-eeuwse klooster van Ágios Nikólaos Chrissokámaros ga je naar de ongeschonden dorpjes Arnéa, Megáli Panayía en Gomáti. Het avontuur gaat verder naar Ouranoúpoli, de poort tot de de mystieke Áthosberg waar enkel mannen toegelaten zijn, en vanwaar je een boottocht kan maken rond de 'heilige' berg.

Dag 7: Adembenemend uitzicht of relaxen aan het strand

Start dag 7 op een goede manier, namelijk met een prachtig uitzicht. Daarvoor zit je goed op de Profítis Ilíasberg, deze biedt een adembenemend uitzicht over de drie landtongen van Halkidikí. Na een bezoekje aan de zesde-eeuwse basiliek met unieke mozaïeken in het schilderachtige Nikíti, keer je voldaan terug naar jouw Caractère-hotel.

Dag 8: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op, vandaag keer je terug naar Athene. Nadat je jouw huurwagen hebt ingeleverd, ben je klaar om op het vliegtuig naar huis te stappen. Zin om je vakantie wat te verlengen? Caractère regelt dat voor jou!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden