Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602d2e75dccb4

Het historische hart van Portugal

Een onweerstaanbare mix van oud en nieuw

8 Dagen - 7 Nachten

Het hart van Portugal loopt over van het historisch patrimonium. Deze beleefreis doet maar liefst vier plaatsen aan die geklasseerd zijn als werelderfgoed. Laat je charmeren door de onweerstaanbare mix van oud en nieuw.

Nergens is dat contrast zo voelbaar als in Lissabon, waar jouw reis start. In de volksbuurt Alfama, bijvoorbeeld, waar de stilte enkel verbroken wordt door nostalgische fadomuziek. Of in de Bairro Alto, een van de mooiste wijken van de stad.

Via Mafra, met zijn indrukwekkend paleis van Dom João V, trek je naar het historische hart van Portugal. In Alcobaça, Batalha, Coimbra en Tomar bezoek je monumentale kloosters en kathedralen, een middeleeuwse burcht en de op een na oudste universiteit van Europa.

Uitwaaien doe je tot slot in Peniche, een gezellige, traditionele vissershaven met uitstekende visrestaurantjes, kilometerslange zandstranden en een prachtig natuurreservaat.

Dag 1 : Vertrek naar Lissabon

Je voelt je helemaal klaar om aan deze prachtige trip te beginnen! Met een goed gevoel neem je de taxi of het openbaar vervoer naar je gekozen hotel in Lissabon, waar je twee nachten verblijft.

Dag 2 : Lissabon

Verken Lissabon op een actieve manier. Deze sfeervolle stad aan de Taag heeft verrassingen achter elke hoek: terwijl je door de wirwar van straatjes en trappen loopt en langs leuke pleintjes komt, ontdek je adembenemende panorama's op de Taag, prachtige botanische tuinen, unieke winkeltjes, indrukwekkende kunstgalerijen, gezellige cafeetjes en uitstekende restaurants. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Ontdek de volksbuurt Alfama, waar de fadomuziek de stilte doorbreekt, de neoclassicistische klasse van de Baixa (benedenstad) en de charmante wijk Bairro Alto, gelegen op een heuvel en een van de mooiste wijken van de stad. Breng ook een bezoek aan Belém, ten westen van het stadscentrum, waar je de Torre de Belém en het Padrão dos Descobrimentos kunt bewonderen, beide getuigen van de Portugese macht en rijkdom in het begin van de 16e eeuw, de Gouden Eeuw.

Dag 3 : Lissabon - Mafra - Alcobaça

Vervolg je bezoek aan Lissabon. Haal je huurauto op bij de luchthaven (of bij het stadskantoor) en vertrek naar het historische hart van Portugal via Mafra, met het indrukwekkende paleis van Dom João V. Je verblijft vijf nachten in een Caractère hotel naar keuze.

Dag 4 : Alcobaça – Nazaré

Bezoek het monumentale klooster van Alcobaça, een indrukwekkend hoogtepunt van gotische bouwkunst, met onder andere de prachtige graftomben van koning Pedro I en Ines de Castro. Dit complex, wiens geschiedenis nauw verbonden is met het Portugese koningshuis, is sinds 1930 opgenomen in het werelderfgoed van UNESCO. Geniet vervolgens van het prachtige strand van Nazaré, dat wordt omgeven door rotsen. Dit vissersdorp heeft veel van zijn traditionele karakter behouden.

Dag 5 : Batalha – Tomar

Bezoek het indrukwekkende klooster van Batalha, een meesterwerk van gotische architectuur dat is opgetrokken uit kalksteen en ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het klooster werd gebouwd ter herdenking van de Portugese overwinning bij Aljubarrota in 1385: João I had gezworen een prachtige kerk aan Maria te wijden als hij de slag tegen de Castilianen zou winnen. Ga daarna naar Tomar, een middeleeuwse stad die wordt gedomineerd door het imposante 12e-eeuwse kasteel van de Orde van de Tempeliers, met het Convento de Cristo, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Na een bezoek aan het kasteel, kun je ontspannen in de benedenstad, waar het gezellig vertoeven is.

Dag 6 : Coïmbra

Ontdek ook Coïmbra, de belangrijkste universiteitsstad van Portugal, met zijn rijke historische monumenten. Bij een bezoek aan het klooster en de kerk van Santa Cruz maak je kennis met een verscheidenheid aan architectuurstijlen, van manuelijns tot romaans tot renaissance. Verken ook de prachtige omgeving van Coïmbra, zoals het natuurpark Serra da Estrela.

Dag 7 : Obidos – Peniche

Geniet van de zeebries in Peniche. In deze authentieke vissershaven heerst een bruisende en gezellige drukte. Langs de Avenida do Mar vind je uitstekende visrestaurants en op korte afstand van de stad liggen kilometerslange schitterende zandstranden. Vanuit Peniche kun je ook excursies maken, zoals naar de Ilha da Berlenga, een natuurreservaat waar duizenden zeevogels hun habitat hebben. Maak ook een omweg naar Óbidos, bekend om zijn witgekalkte huisjes versierd met bloemen.

Dag 8 : Terug naar huis

Nu is het spijtig genoeg tijd om weer naar huis te gaan. Je levert je huurauto in en vliegt terug huiswaarts. Kijk je uit naar meer vakantie? We helpen je verder met een verlenging van je verblijf.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden