5ff5b1f590fcf

Het hart van de Provence

In geuren en kleuren

7 Dagen - 6 Nachten

Zonovergoten routes onder een kobaltblauwe hemel. Paarse lavendelvelden en groene olijfgaarden. Rode klaprozen en gele zonnebloemen. Geen twijfel mogelijk, je bent in de Provence!

Geloof ons, alle clichés zijn waar! De geuren, de kleuren, het licht, het landschap… De Provence is uniek en verbaast dag na dag, kilometer na kilometer.

Dit is een beleefreis in de ware zin van het woord. Een zintuiglijke ontdekkingstocht langs charmante dorpjes, weelderige natuurreservaten en geurende lavendelroutes. Van de Reus van de Provence tot het Pausenpaleis. En van Romeinse ruïnes tot hedendaagse kunst. De Provence is puur genieten!

Dag 1: Vertrek naar Orange

Jouw heenreis start richting Orange. Je logeert twee nachten in een rustig gelegen hotel in de buurt van Orange.

Dag 2: De Lavendelroutes

Je reist via Grignan en Valréas tot Nyons, befaamd voor zijn olijven en truffels naar Vaison-la-Romaine, een charmant Provençaals stadje met talrijke Romeinse ruïnes. Je gaat verder tot Malaucène met eeuwenoude platanen, oude huizen, fonteinen en wasplaatsen aan de voet van de Mont Ventoux. Deze 'Reus van de Provence is door Unesco erkend als biosfeerreservaat. Vanaf de zuidkant heb je een schitterend panorama over de Rhônevallei en de Luberon. De oudste weg daalt af naar het dorpje Bédoin. Je rijdt via de pittoreske route langs de Dentelles de Montmirail, uitlopers van de Mont Ventoux, tot het wijndorpje Beaumes-de-Venise en terug. Houd er zeker rekening mee dat de prachtige lavendelvelden enkel in bloei staan in juni en juli.

Dag 3: Avignon

Parallel aan de Rhônevallei rijd je tot deze indrukwekkende pausen- en kunststad met zijn rijk patrimonium. Deze sfeervolle stad staat bekend om zijn historisch centrum met het Palais des Papes, de Pont St.-Bénezet en zijn jaarlijks theaterfestival. Tijdens dit festival treden diverse straatartiesten op in het centrum, een extra goede reden om Avignon te bezoeken. Je logeert vier nachten in een Caractèrehotel vlakbij Les Baux-de-Provence, in een hotel in het charmante Aix-en-Provence of in een hotel nabij Gargas.

Dag 4: De Luberon

Via L'Isle-sur-la-Sorgue bereik je Fontaine-de-Vaucluse waar de beroemde bron van de Sorgue ontspringt. Je reist verder naar het hogergelegen Gordes, een must met zijn 'Village des Bories'. Vlakbij ligt de abdij van Sénanque, een prachtig cisterciënzerklooster dat nog steeds bewoond is door monniken die meerdere malen per week een rondleiding geven in hun abdij. Je gaat terug via Roussillon door een uniek natuurgebied, de Montagne du Lubéron.

Dag 5: Het hart van de Provence tot Arles de poort van de Camargue

Via het typische St-Rémy met een bezoek aan het huis van Nostradamus en de Romeinse nederzetting Glanum verder naar de citadel van Les Baux. Langs de witte rotsen en kalkheuvels van 'Les Alpilles' en Fontvieille naar Arles met zijn antieke theater en arena. Schilders als van Gogh en Gauguin deden er eindeloze inspiratie op voor hun werken. Arles is ook de poort van de Camargue en heeft steeds haar tradities bewaard: het feest van de Gardians, de ferias van Pasen en de rijstcultuur, de corridas in de arena's en ga zo maar verder. Arles is eveneens de hoofdstad van de fotografie en organiseert jaarlijks internationale fotografieontmoetingen met beroemdheden van de hele wereld. Met het Parc des Ateliers, aan de voet van het gewaagde museum Luma - een nieuw centrum voor hedendaagse kunst - ontworpen door Frank O. Gehry, heeft deze oude stad er een modern forum bij.

Dag 6: Aix-en-Provence

De stad van Cézanne, met haar elegante herenhuizen, talrijke fonteinen en charmante pleintjes waaronder de Cours Mirabeau is zeker een bezoek waard. De stad van de 'calisson' is eveneens een levendige studentenstad met brasseries en terrasjes waar het leven nooit stilvalt: een moderne stad die haar cultuurverleden heeft weten te behouden.

Dag 7: Terug naar huis

Jouw avontuur in het hart van de Provence loopt op zijn einde, vandaag staat jouw terugreis op de planning. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om enkele dagen langer van je vakantie te genieten met een verlenging in een Caractèrehotel van je keuze. We helpen je hier graag mee verder!

Prijs vanaf bedraagt 2.920 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden