Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
6348092891e69

Het beste van de Provence en de Camargue

Zuiders en zinderend

10 Dagen - 9 Nachten

Nergens is het adagium ‘Leven als God in Frankrijk’ zo van toepassing als in de Provence. Zon, lekker eten en heerlijke wijn, krekels en lavendelgeur… Dit is zonder twijfel een van de aantrekkelijkste streken van Frankrijk.

Tijdens deze beleefreis word je ondergedompeld in het hart van de Provence. Een wereld vol zuiders genot met middeleeuwse dorpjes, majestueuze steden en adembenemende uitzichten. Van de voet van de Mont Ventoux tot de sfeervolle  pausen- en kunststad Avignon.

Maar je ontdekt ook het unieke, moerassige landschap van de Camargue met zijn prachtig licht en weidse vlakten, zwarte stieren, witte paarden en ranke flamingosilhouetten. Kortom, een reis vol hoogtepunten!

Dag 1: Vertrek naar Orange

Vandaag vertrek je naar Orange, daar begint je onvergetelijke reis doorheen de Provence. In de buurt van Orange verblijf je één nacht in een mooi Caractèrehotel.

Dag 2: De Mont Ventoux

Vandaag reis je langs pittoreske plaatsjes als Vaison-la-Romaine naar Malaucène, met eeuwenoude platanen, oude huizen, fonteinen en wasplaatsen aan de voet van de Mont Ventoux. Deze 'Reus van de Provence is door Unesco erkend als biosfeerreservaat. Vanaf de zuidkant heb je een schitterend panorama over de Rhônevallei en de Luberon. De oudste weg daalt af naar het dorpje Bédoin. Je gaat verder naar Carpentras, ook bekend van de 'Berlingot': kleine harde snoepjes met dunne witte strepen gemaakt van vruchtensiroop. Je verblijft hier drie nachten in een van onze hotels

Dag 3: De Luberon

Na het pittoreske Fontaine-de-Vaucluse bezoek je de Luberon, Unesco biosfeerreservaat: je geniet van schilderachtige landschappen met dorpjes als Gordes en zijn Village des Bories, Roussillon, Lacoste, ...

Dag 4: Avignon en de Pont du Gard

Breng een bezoek aan de sfeervolle pausen- en kunststad Avignon met zijn rijk patrimonium. Deze sfeervolle stad staat bekend om zijn historisch centrum met het Palais des Papes, de Pont St.-Bénezet en zijn jaarlijks theaterfestival. Tijdens dit festival treden diverse straatartiesten op in het centrum, een extra goede reden om Avignon te bezoeken. Ga eventueel verder naar de Pont du Gard, het beroemde aquaduct van bijna 50 kilometer lang uit de 1e eeuw dat dagelijks 20.000 m³ water van de bron vlakbij Uzès naar Nîmes transporteerde.

Dag 5: Les Alpilles

Langs Cavaillon naar de poort van de Alpilles, St-Rémy-de-Provence: bezoek onder andere de Romeinse ruïnes. Het avontuur gaat verder naar de indrukwekkende citadel van Les Baux. Via Fontvieille zet je koers naar je hotel voor twee nachten.

Dag 6: Aix-en-Provence, stad van Cézanne

Vandaag rijd je naar Aix-en-Provence, met zijn talrijke fonteinen en charmante pleintjes, waaronder de Cours Mirabeau zeker een bezoek waard is. De stad van de 'calisson' is eveneens een levendige studentenstad met brasseries en terrasjes waar het leven nooit stilvalt. Je verlaat de stad, via de beroemde Montagne Ste Victoire, een door Cézanne meer dan 60 x vereeuwigd symbool.

Dag 7: Arles

Wandel door deze schitterende Romeinse stad, een bron van eindeloze inspiratie voor tal van kunstenaars, met zijn antieke theater en arena. Arles is ook de poort van de Camargue en heeft steeds haar tradities bewaard: het feest van de Gardians, de ferias van Pasen en de rijstcultuur, de corridas in de arena's, ... Arles is eveneens de hoofdstad van de fotografie en organiseert jaarlijks internationale fotografieontmoetingen met beroemdheden van de hele wereld. Met het Parc des Ateliers, aan de voet van het gewaagde museum Luma - een nieuw centrum voor hedendaagse kunst - ontworpen door Frank O. Gehry, heeft deze oude stad er een modern forum bij. Een absolute must! Je logeert drie nachten in een Caractèrehotel.

Dag 8: De Camargue

Het unieke landschap van de Camargue wordt bepaald door een prachtig licht en weidse vlakten, zwarte stieren, witte paarden en ranke flamingosilhouetten. Les Stes-Maries-de-la-Mer, een oud vissersdorp, is tot vandaag een bedevaartsoord voor alle Europese zigeuners.

Dag 9: Aigues Mortes

Vandaag ben je vrij om de Camargue verder te verkennen, met een bezoek aan Aigues Mortes met loodrecht kruisende straten, de Tour de Constance en de église Notre-Dame-des-Sablons. Filips de Stoute liet er in 1270 de stadswallen bouwen die tot op heden nog steeds intact zijn gebleven en een prachtig voorbeeld van 13e eeuwse militaire architectuur vormen.

Dag 10: Terugreis

Jouw trip doorheen de Provence en de Camargue loopt ten einde, vandaag keer je terug naar huis. Als je zin hebt in een langere vakantie kan je natuurlijk nog enkele dagen blijven in een van onze Caractèrehotels naar keuze.

Prijs vanaf bedraagt 4.215 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden