6009695c697c7

Heerlijk ontspannen in Oost-Slovenië

Land van thermen en topwijnen

7 Dagen - 6 Nachten

Noem Oost-Slovenië gerust het land van thermen en waterbronnen. Je zal versteld staan van het grote aantal kuuroorden in deze regio. Maar de streek staat ook bekend om zijn topwijnen. Puur genieten dus!

Jouw beleefreis start in het prachtige Ljubljana, dat de jongste jaren is uitgegroeid tot een van de aangenaamste hoofdsteden van Europa. De oude binnenstad is een heerlijke mix van barok- en art-decogebouwen. Ook de universiteitsstad Maribor is vermaard om haar levendige kunst- en theaterwereld. Wist je trouwens dat hier de oudste vruchtdragende wijnstok ter wereld groeit? En dat onder het middeleeuwse centrum de grootste wijnkelders van Midden-Europa liggen? Een degustatie is dan ook een must!

In de oude wijnstreek Podravje, het Sloveense Toscane, ontdek je idyllische kuuroorden, imposante kastelen en kloosters en… het oudste stadje van Slovenië. Na al dat ontdekken en proeven kan je uit zestien kuuroorden kiezen om in uit te rusten.

Dag 1: Vertrek naar Ljubljana

Of je nu met het vliegtuig komt of met de wagen, je reis gaat van start in het prachtige Ljubljana. Kom je met het vliegtuig? Haal dan eerst nog je huurwagen op voor het avontuur kan beginnen. Kom je met de wagen? Wij stippelen graag samen met jou de beste route voor je uit. Rijd je in een keer door naar Slovenië of maak je een tussenstop in Italië? Jij kiest! Jouw eerste twee nachten verblijf je in Ljubljana in een Caractère-hotel.

Dag 2: Ljubljana

Op dag 2 kan je lekker ontspannen met een bezoek aan de prachtige universiteitsstad, Ljubljana. Deze stad is de jongste jaren uitgegroeid tot één van de aangenaamste hoofdsteden van Europa met een levendige sfeer. De oude binnenstad rond de oude markt en het Prešerenplein vormt een door karakteristieke bruggen aaneengeschakelde mix van prachtige barokke en art-decogebouwen.

Dag 3: Maribor, startpunt van de oostelijke wijnroute

Via de A-weg zet je koers naar de universiteitsstad Maribor, met haar middeleeuwse stadskern en befaamd om haar levendige kunst- en theaterwereld. De rivieroever is het hart van het oude stadsdeel met tal van terrasjes en restaurants. In Maribor groeit de oudste vruchtdragende wijnstok ter wereld en onder het historische centrum liggen de grootste wijnkelders van Midden-Europa. Een winetasting is hier een must! Om de regio optimaal te verkennen, verblijf je twee nachten in een van onze Caractère-hotels.

Dag 4: De wijnstreek Podravje, het Sloveense Toscane

De Podravje, tegen de grens met Oostenrijk en Hongarije, is een zeer oud wijngebied. De regio wordt ook wel het Toscane van Slovenië genoemd. Vandaag is het de grootste Sloveense wijnregio. De wijnen behoren volgens kenners tot de beste van het land. Het warme klimaat en de specifieke bodemsamenstelling maken de wijnen rijker en aromatischer. De eerste halte op je rondrit is Radenci, een oud kuuroord met het gelijknamige water, dat idyllisch gelegen is tussen heuvels met wijngaarden. Zet je tocht verder naar het middeleeuwse Ljutomer door een lieflijk landschap naar Jeruzalem. De volgende stop is Ptuj, het oudste stadje van Slovenië. Tot slot rijd je 12 kilometer verder zuidwaarts om het mooie, op een heuvel gevestigd, bedevaartkerkje te bezoeken.

Dag 5: Imposante kastelen en versterkte kloosters

Het avontuur gaat verder langs de Sava-rivier, doorheen de stadjes Celje en Laško. Maak een stop langs het kartuizerklooster van Pleterje. Zet je reis verder tot Novo Mesto, gelegen aan de steile oever van de Krka-rivier en omringd door zeven heuvels. Hier verblijf je opnieuw twee nachten in een Caractère-hotel.

Dag 6: Land van thermen en waterbronnen

Je zal verbaasd staan over het grote aantal natuurlijke thermale bronnen en kuuroorden in deze regio . Als afsluiter van deze beleefreis kan je genieten van een heerlijk dagje ontspannen in een van de 16 erkende en professionele kuuroorden die in het zuidoosten van Slovenië te vinden zijn.

Dag 7: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op en nadat je eventueel je huurwagen inleverde, vlieg of rijd je met een voldaan gevoel terug naar huis. Geen zin om al huiswaarts te keren? Caractère regelt met plezier dat jij nog enkele nachten kan blijven.

Prijs vanaf bedraagt 3.400 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. Vanaf 2.200 euro indien je met je eigen wagen gaat. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden