602a9fbb1ab5f

Grandioos groen Spanje

Aan de voet van de Picos de Europa

10 Dagen - 9 Nachten

Groene dalen, helderblauwe meren en rivieren, ruige bergtoppen en lieflijke kuststroken. Dit stukje Noord-Spanje baadt in het natuurschoon. Ervaar de kracht van de zee en de onmetelijkheid van de natuur.

Deze beleefreis voert je langs charmante badplaatsen, middeleeuwse stadjes en grotten met wereldvermaarde prehistorische rotstekeningen. Je volgt het ruige, unieke pad van de Picos de Europa en flaneert langs de Costa Verde, een van de mooiste kusten van Spanje, en de ruige noordkust van Galicië met haar diepe fjorden. Eindigen doe je in de oude havenstad A Coruña, die je trakteert op schitterende uitzichten en historische bezienswaardigheden.

Vertoef je graag in hogere sferen? Maak dan een indrukwekkende tocht dwars door de Spaanse Pyreneeën?

Dag 1 : Brussel – Bilbao – Pechón (± 170 km)

Nadat je geland bent, rijd je naar het kustdorpje Pechón.

Dag 2 : Santillana del Mar - Cuevas de Altamira (± 90 km H/T)

Via typische badplaatsen als San Vicente de la Barquera en Comillas rij je naar Santillana del Mar. Ontdek de charmes van dit middeleeuwse stadje en bezoek de beroemde grotten van Altamira, met wereldvermaarde prehistorische rotstekeningen(replica van het beschermde origineel).

Dag 3 : Pechón – Cangas de Onis (± 70 km)

Je volgt de mooie kustroute via Llanes tot Ribadesella met zijn historische stadskern en verder via Arriondas tot Cangas de Onis.

Dag 4 : de Picos de Europa (± 180 km H/T)

Een unieke bergrit door de Picos de Europa brengt je naar karakteristieke plaatsen en via de indrukwekkende Desfiladora de los Beyos naar Riaño, en aansluitend, via de Puerto de San Glorio, naar Potes. Tenslotte rij je via de Desfiladero de la Hermida, Arenas de Cabrales terug naar Cangas de Onis.

Dag 5 : Mirador del Fito - Villaviciosa - Nava (± 140 km H/T)

De Costa Verde, de Asturiaanse kust, is één van de mooiste Spaanse kusten. Via de Mirador del Fito kom je in het kustdorpje Lastres, prachtig gelegen op kliffen. Iets verder bereik je via een diepe inham, Villaviciosa en via Nava met enkele oude herenhuizen en zijn gerenommeerde cider ga je terug naar je hotel.

Dag 6 : Cangas de Onis – Ribadeo (± 210 km)

Via Oviedo, Áviles en de kustweg rij je richting Galicië, tot in Ribadeo.

Dag 7 : een stukje noordkust van Galicië (± 330 km H/T)

Vanuit Ribadeo volg je de mooie noordkust via het havenstadje Viveiro tot Ortigueira. Onderweg wisselen diepe ‘rías’ (fjorden), baaien en landtongen elkaar af. Je keert terug door het binnenland, via Betanzos en Villalba.

Dag 8 : Ribadeo - Lugo - A Coruña (± 220 km)

Lugo was onder de Romeinse bezetting de hoofdstad van Gallaecía (Galicië). Uit die periode stammen de opmerkelijke stadsmuren en de historische kern (Intra Murros) en voetgangersgebied ligt om de indrukwekkende kathedraal. Indien je niet voor een verlenging kiest in Santiago de Compostela kan je deze beroemde bedevaartsstad en granieten universiteitsstad na of in plaats van Lugo bezoeken. Daarna ga je verder naar A Coruña.

Dag 9 : A Coruña

La Coruña, zoals de stad in het Spaans genoemd wordt, is de economische motor van deze streek. De oude havenstad beschikt over schitterende uitzichten en historische bezienswaardigheden. Kenmerkend zijn de hoge ramen, de 'Galerias', erkerramen met veelal witte kozijnen met balkons, de stad wordt dan ook wel 'la ciudad de cristal' genoemd (de kristallen stad). Wandel via de 'paseo maritimo' een 10km lang wandelpad rond het schiereiland.

Dag 10 : A Coruña - Santiago de Compostela - Vlucht naar Brussel

Na een deugddoende reis is het tijd om naar huis te gaan. Je levert je huurwagen in op de luchthaven van Santiago de Compostela en vliegt terug naar Brussel. Toch nog een beetje vakantie extra? Geef het door aan ons en wij breien nog graag een paar dagen rust aan je reis vast.

Prijs vanaf bedraagt 4.470 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden