Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
618693d6a0576

Fenomenaal Fins Lapland

Land van arctische wildernis en oogverblindend noorderlicht

5 Dagen - 4 Nachten

Verken de wildernis in het noorden van Finland via heerlijke, avontuurlijke activiteiten met de verbluffende in sneeuw gehulde natuur als decor van jouw vakantie. Ondanks de lage temperaturen, speelt jouw vakantie zich toch buiten af via tal van activiteiten. Trek bijvoorbeeld door imposante landschappen met een hondenslee, een sneeuwscooter of te voet met sneeuwschoenen. Jij kiest!

Dag 1: Vertrek naar Fins Lapland

Jouw reis start in het noorden van Fins Lapland. Hier word je verder naar het hotel gebracht dat een zalige ligging geniet midden in de bossen. Je krijgt ter plaatse warme winterkledij om je reis aan te vangen.

Dag 2: Rendieren bezoeken met sneeuwscooter

Je start de dag met een sneeuwscootertocht en een gids die je inzicht geeft in de Sámi cultuur en de manier van leven in het noorden. De rendierhouder heet je welkom in het rendierverblijf waar de gids je meer vertelt over het leven van een rendierhouder. Je krijgt de kans om de rendieren te voeren - de nieuwsgierige dieren kunnen zelfs uit je hand komen eten! Na deze verbazingwekkende ervaring ga je gezellig lunchen bij het open vuur en krijg je rendiersoep en warme drankjes geserveerd.

Dag 3: Husky safari en Aurora camp

Er is geen betere manier om het winterlandschap van Lapland te bewonderen dan tijdens een husky safari. Voordat je vertrekt, krijg je les in het omgaan met de slee. Het enthousiasme van de honden is aanstekelijk en je start aan een geweldige rit. Laat je voortrekken door de krachtige husky’s terwijl je door de witte omgeving glijdt. ’s Avonds ga je op Aurora-jacht op het verbazingwekkende Inari-meer. Je zit comfortabel in een slee die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter van de gids. Zo kun je de hele weg naar het kamp genieten van de noordelijke hemel. Terwijl je de nachtelijke hemel observeert, geniet je van het kampvuur met warme dranken. De sfeer bij het kampvuur is een ervaring op zich. Het Inari meer is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te bekijken omdat er helemaal geen lichtvervuiling is. Als je geluk hebt, geniet je vanavond van dit unieke lichtfenomeen.

Dag 4: Sneeuwschoenwandelen en Aurora sneeuwscooter

Tijdens het sneeuwschoenwandelen ga je naar de bossen en heuvels. Het bos is een prachtig winterwonderland en de stilte is er ongekend. Tijdens de tocht vertelt de gids interessante verhalen en informatie over de Finse natuur en dieren. Uiteindelijk bereik je het kamp waar je luncht en iets warm drinkt bij het kampvuur. Deze tocht is perfect voor natuurliefhebbers want sneeuwschoenwandelen is een echte eco-activiteit! ’s Avonds ga je tijdens de sneeuwscootertocht op zoek naar het noorderlicht. Je gaat naar open plekken waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is.

Dag 5: vertrek naar huis

Tijd om de prachtige natuur achter je te laten en terug huiswaarts te keren.

Prijs vanaf per persoon: 2.500 euro

Inclusief: vluchten, verblijf in volpension, activiteiten

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden