6034d3a5320a7

Fascinerend Napels en de adembenemende Amalfikust

Langs de mooiste kust van Italië

10 Dagen - 9 Nachten

Klaar voor een flinke dosis cultuur, geschiedenis en pittoreske plekjes? Napels is de bakermat van de opera. Rossini componeerde er de ‘Barbier van Sevilla’, die prachtig tot zijn recht komt in het ‘Teatro San Carlo’ - Europa’s oudste operahuis – met zijn perfecte akoestiek. Claude Debussy schreef zijn ‘Collines d’Anacapri’ op het eiland Capri vlakbij.

Ruïnes en natuurpracht zijn uiteraard de gedroomde elementen voor een romantische opera en beide zijn overvloedig aanwezig in de omgeving van Napels en aan de Amalfitaanse Kust: Pompeï en Herculaneum zijn de mooiste opgravingen ter wereld en de Baai van Napels vindt nergens zijn gelijke. En in Amalfi, Positano en Ravello waan je jezelf op de set van klassiekers uit de Italiaanse filmgeschiedenis.

Dag 1 : Vertrek naar Napels

Van de luchthaven van Napels neem je een taxi of het openbaar vervoer naar het centrum om in te checken, bagage uit te laden en de stad in te duiken.

Dag 2 : Napels

Je bezoekt de meest Italiaanse stad van Italië, met onder andere Spaccanapoli, het oude centrum van de stad, het Castel Nuovo en het Spaanse kwartier.

Dag 3 : Napels - Ischia

Je neemt een taxi of het openbaar vervoer naar de haven van Napels, waar je de boot neemt naar het romantische eiland Ischia. Dit eiland onderscheidt zich in de Baai van de andere door de vele prachtige stranden en de vulkaan die voor vruchtbare gronden en unieke fauna en flora zorgt.

Dag 4 : Ischia

Verken het eiland met E-bikes en flaneer aan de pittoreske havendorpjes Lacco Ameno en Forio, waar verschillende winkeltjes en restaurants te vinden zijn. Wie graag een stevige wandeling maakt in een prachtig decor, raden we aan om de wandelroute te volgen naar de top van de vulkaan. Eenmaal boven krijg je als beloning een adembenemend zicht op Ischia en Procida. Castello Aragonese zorgt voor een brok geschiedenis op dit bescheiden eiland. Het kasteel is ongeveer 2500 jaar geleden gebouwd, door een heerser die vanuit het Siciliaanse Syracuse voet aan wal had gezet. Zijn huidige naam dankt het kasteel aan de koninklijke Aragonese-familie, die het kasteel in de middeleeuwen restaureerde en uitbouwde. In 1441 zorgde Alfonso V ervoor dat de citadel dankzij een stenen brug verbonden werd met het eiland Ischia.

Dag 5 : Procida

Neem de ferry naar het nabijgelegen eiland Procida en wandel langs de restaurants en winkels aan de kleurrijke haven, de Marina Grande. Het eiland staat in de schaduw van Ischia omwille van de kleinere omvang, maar is zeker een bezoek waard. De voormalige gevangenis op het eiland Procida, Palazzo d'Avalos, is een imposant gebouw aan zee dat gebouwd werd aan het eind van de 16e eeuw. Het paleis werd ontworpen door de architecten Cavagna en Tortelli, in opdracht van kardinaal Innico d'Avalos.

Dag 6 : Ischia - Sorrento

Je laat de eilanden even voor wat ze zijn en keert terug naar het vasteland. De ferry brengt je opnieuw naar Napels, waar je de huurwagen oppikt en doorrijdt naar de volgende locatie. Maak kennis met Sorrento, waar een zicht op de immense Baai van Napels nooit ver weg is en talloze restaurants en boetiekwinkels te vinden zijn. Het is een heel gezellig oord met oude straatjes, vaak opgesmukt met middeleeuwse poorten, kerken, de verrukkelijke kloostergang van San Francesco en eeuwenoude vestingmuren.

Dag 7 : Pompeï en Ercolano

Keer terug naar 24 augustus, 79 n.C. en ontdek de ravage die de Vesuvius het volk van Pömpeï en Ercolano aanrichtte. Een gids vertelt vol passie over hoe een metershoge laag as deze steden bedekte waardoor de dag van vandaag alles extreem goed bewaard gebleven is. De stad Pompeï is zo groot, dat je schrikt wanneer de gids je vertelt dat slechts 1 derde van de stad opgegraven werd. Stop samen aan Via dell’Abbondanza, het forum, de thermen en ervaar op een intense manier hoe deze mensen 2000 jaar geleden leefden.

Dag 8 : De Amalfitaanse Kust

Vandaag rijd je langs de wondermooie Amalfitaanse Kust, en hou je halt in het pittoreske Positano, in Amalfi met zijn 'Duomo' met majestueuze trappen, en in het mooi gelegen Ravello, waar je een bezoek brengt aan de Villa Rufolo en de Villa Cimbrone, met zijn duizelingwekkend panoramische 'Terrazza dell'Infinita'.

Dag 9 : Capri

Op de voorlaatste dag ontdek je de schoonheid van Capri: de wandeling langs de 'Via Krupp' naar de Villa Jovis is een van de mooiste van het eiland. Met de bus ga je naar het bijzondere en minder drukke Anacapri, waar je een bezoek brengt aan de Villa San Michele van Axel Munthe. Via de Scala Fenicia ga je terug naar de haven. Maak ook een boottochtje rond het eiland: bewonder de Faraglioni, de drie puntrotsen in zee, en de Grotta Azzura...

Dag 10 : Vertrek naar huis

Je vakantie zit erop. Je keert terug naar Napels waar je het vliegtuig terug naar huis neemt. Blijf je liever nog enkele dagen langer? Dan kan je nog enkele nachten bijboeken in een van onze boetiekhotels.

Prijs vanaf bedraagt 6.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden