602a8eec82f9c

Extreem mooi Extremadura

Het land van de Conquistadores

8 Dagen - 7 Nachten

Extremadura heeft zijn naam niet gestolen. Dit stukje centraal binnenland was lang het meest achtergebleven gebied van Spanje. Het leven onder de verzengende zon was er extreem hard. Nu is de streek vooral extreem mooi, dankzij de schitterende paleizen en villa’s die de beroemde conquistadores na hun veroveringstochten lieten bouwen als teken van rijkdom.

Je bezoekt middeleeuwse steden met klinkende namen als Guadalupe, Trujillo en Toledo. Je ontdekt unieke plekken vol Romeinse overblijfselen, renaissancegebouwen en paleizen van de conquistadores, die nu Unesco-werelderfgoed zijn. En je wordt ondergedompeld in een onweerstaanbare smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. In alle opzichten een extreem unieke ervaring!

Dag 1 : Vertrek naar Madrid – Jarandilla de la Vera

Nadat je je huurwagen hebt opgehaald rij je via Talavera de la Reina, bekend om zijn keramiek, naar Jarandilla d/l Vera, een middeleeuws paleis-kasteel, waar ook keizer Karel V enkele maanden verbleef.

Dag 2 : Yuste – Trujillo

Op ± 9 km ligt het befaamde klooster van Yuste in een mooi en sereen landschap: hier trok keizer Karel V zich terug na zijn troonsafstand. Daarna reis je verder naar Plasencia, met zijn talrijke renaissancegebouwen en opmerkelijke kathedraal. Op de daken en torens nestelen zich in groten getale ooievaars.

Dag 3, 4 en 5 : Trujillo, Guadalupe, Mérida en Cáceres

De volgende drie dagen bezoek je stuk voor stuk unieke plaatsen. In Mérida zijn vooral de Romeinse overblijfselen een bezoek waard: het aquaduct, het amfitheater en – de absolute topper – het Museo Nacional de Arte Romano. Trujillo is de stad van de conquistadores: de originele Plaza Mayor, met het standbeeld van Pizarro  - de veroveraar van het Incarijk - ademt een bijzondere sfeer uit. Guadalupe is een belangrijk Spaans bedevaartsoord, waar Columbus vóór en na zijn veroveringstochten de Maagd Maria vereerde: het indrukwekkende klooster, met zijn 'mudéjar'-kloosterhof en zijn buitengewone kunstcollectie (o.m. van Zurbarán), loont echt de moeite. Cáceres kende roem in de 16de eeuw, toen de eerste 'Extremeños' met goud beladen uit Amerika terugkeerden. Hun paleizen vullen het aantrekkelijke historische centrum, dat in 1986 werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 6 : Trujillo – Toledo

Van Trujillo, Guadalupe of Cáceres rijd je via de Montes de Toledo naar Toledo. Neem hier en daar de tijd om te genieten van de mooie natuur en natuurlijk het onmisbare hapje en drankje op tijd en stond.

Dag 7 : Toledo

Bezoek deze middeleeuwse stad, smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur en geniet!

Dag 8 : Toledo – Madrid

Het zit erop. Lever je huurwagen in op de luchthaven van Madrid en vlieg voldaan terug naar huis. Nog een beetje extra vakantie? Blijf nog een paar dagen in Madrid en ontdek wat deze mooie stad jou nog te bieden heeft.

Prijs vanaf bedraagt 2.800 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden