60377f7f3747a

Ervaar Sicilië en de Eolische Eilanden

Sicilië en haar dochters

13 Dagen - 12 Nachten

Miljoenen Sicilianen hebben in de loop der jaren hun vaderland verlaten. Met al hun bezittingen op hun rug trokken ze naar betere oorden. Duizenden jaren kolonisatie hadden het leven op het eiland hard gemaakt: het binnenland, waar de droge sirocco jaagt, verschraalde. De vissersdorpen liepen leeg. Enkel prachtige ruïnes bleven achter als getuigen van de vele beschavingen van weleer. Deze beleefreis neemt je mee naar de glorie van toen en nu in het gezellige Taormina, het barokke Syracuse of op de imposante Etna. In de verte, waar zee en lucht versmelten, liggen als zeven kleine stippen de Eolische Eilanden, met zwavel en gloeiende lava, met bloemen en zoete druiven, een school tonijnen er tussenin. Een schouwspel dat je niet snel zult vergeten.

Dag 1 : Vertrek naar Catania

Ophalen van de huurwagen op de luchthaven van Catania. Je kiest voor een verblijf in de barokregio bij Noto en Syracusa.

Dag 2 : Syracuse

Vandaag bezoek je het mooie Syracuse met haar amfitheater uit de 5de eeuw v.Chr., haar eeuwenoude 'latomie' (steengroeven) en haar schiereilandje Ortigia, waar de tijd stil is blijven staan.

Dag 3: Noto

Noto is een barokjuweeltje: niet te missen zijn de prachtige kathedraal, de oergezellige pleintjes en de versierde balkons in de 'Via Corrado Nicolaci'. Wie niet genoeg kan krijgen van de barok kan verder doorrijden naar Modica, gelegen in een smalle vallei met enkele mooie barokgebouwen en naar Ragusa met de schitterende San Giorgiokerk in het oude stadsdeel.

Dag 4: Caltagirone – Piazza Armerina

Vandaag ontdek je Caltagirone, met zijn monumentale trap belegd met keramiektegels, en Piazza Armerina, met zijn schitterende mozaïeken in de Villa Romana del Casale.

Dag 5: Milazzo - Salina

Je rijdt naar Milazzo, waar je de wagen achterlaat op een beveiligde parking. De haven en opstapplaats van de ferry naar Salina zijn vlakbij. Hier verblijf je in een prachtig Caractère hotel van waaruit je alle Eolische eilanden kan ontdekken.

Dag 6: Salina

Verken 'L'Isola dei Capperi', het op 1 na grootste Eolisch eiland met 2 actieve vulkanen en een magnifieke, ongerepte natuur. Salina telt ongeveer 2.300 inwoners, die met trots en liefde het verhaal van hun typische Malvasia wijn delen. Filmliefhebbers zullen dit decor zeker herkennen, de film Il Postino (1994) werd hier grotendeels opgenomen.

Dag 7 : Vulcano

Vandaag verken je het vulkanisch eiland Vulcano. Interessante excursies zijn de beklimming van de krater, de monstervallei op Vulcanello, Capo Grillo en het strand van Gelso, met zijn oude vuurtoren. Neem zeker een duik in een van de natuurlijke zwavelhoudende baden.

Dag 8: Stromboli

Boottocht naar Stromboli. De Stromboli is een van de actiefste en spectaculairste vulkanen van Europa: ongeveer elk halfuur vinden kleine uitbarstingen plaats. De vuurspuwende vulkaan is het best te observeren bij valavond.Als je een goede conditie hebt, kan je de vulkaan beklimmen met een gids (beklimming tot 900 meter en duurt ongeveer 6 uur heen en terug). Of kies voor een nachtelijke boottocht en zie zo de lava in de zee stromen. Absoluut een onvergetelijke ervaring!

Dag 9: Vulcano - Milazzo - Taormina

Je neemt de boot terug naar Milazzo, waar je de huurwagen terug oppikt en in of nabij het centrum van Taormina verblijft. Je kiest voor een verblijf in een tropische omgeving of in een historisch hotel aan het strand.

Dag 10: DE ETNA

Europa’s grootste actieve vulkaan verwacht je. Een kabellift of een 4x4 jeep brengt je naar boven om vervolgens met een vulkaangids enkele kraters te voet te ontdekken. Wie de top bereikt, wordt getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Vraag zeker naar onze excursiemogelijkheden. We bieden heel wat activiteiten aan, aangepast aan elke leeftijd en voor elk niveau.

Dag 11 en 12 : Taormina

Geniet van de laatste dagen op een van de mooiste Siciliaanse locaties in een immens gezellige sfeer. Taormina heeft met zijn oud Grieks Theater meer te bieden dan alleen maar gezellige straten, prachtige winkels en heel uitgebreide keuze aan restaurants. In Bassa Taormina, bereikbaar via de kabellift, bevinden zich verschillende baaien waar je kan zwemmen en snorkelen.

Dag 13: Terug naar huis

Je vakantie zit erop. Je levert je huurwagen in en stapt op het vliegtuig waar je terug naar huis vliegt.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden