Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602d32d2ec83b

Design van Lissabon tot Porto

Hoogmis van cultuur en creativiteit

9 Dagen - 8 Nachten

Portugal heeft een bloeiende designscene. Het land ademt architectuur. Van theehuisjes op de rotsen tot wereldvermaarde bouwwerken, deze beleefreis staat helemaal in het teken van cultuur en creativiteit.

Jouw designreis start aan de Taag, in Lissabon. Een stad die barst van de architectuurprojecten. Zoals het Parque das Nações, het terrein van de wereldtentoonstelling dat is uitgegroeid tot een heuse futuristische stad. De site huisvest onder meer het eerste Designmuseum van Portugal, en het nieuwe, met witte keramische tegels beklede Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia (MAAT).

Via Cascais en de mooie zuidkust beland je in Sintra, met zijn sprookjespaleizen en extravagante villa’s midden in een fabelachtig decor. Het hele gebied is intussen uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Verder naar Coimbra, de stad van kunst en literatuur, met haar beroemde kathedraal, oude universiteit en merk-waardig ondergronds gangenstelsel uit de Romeinse tijd.

Nog op jouw designmenu: de showroom van Vista Alegre, een van de meest prestigieuze porseleinfabrieken ter wereld, en de indrukwekkende moderne kunst en architectuur van Porto. De vele wijnkelders en trendy restaurants in de stad zijn trouwens de perfecte plek om een toost uit te brengen op zoveel moois.

Dag 1 : Vertrek naar Lissabon

Het is eindelijk tijd om te vertrekken naar jouw droomplek. Je reist per taxi of openbaar vervoer naar het centrum van Lissabon. Je verblijft daarna twee nachten in een van onze prachtige hotels.

Dag 2 : Lissabon

Lissabon is tegenwoordig actueler dan ooit, dankzij talrijke architectuurprojecten onder leiding van wereldbefaamde architecten. Naast het oude centrum is het Parque das Nações aan de Taag een must-see. Het voormalige terrein van de Wereldtentoonstelling is uitgegroeid tot een futuristische stad, met hoogtepunten zoals het Oceanário, ontworpen door de Amerikaanse architect Peter Chermayeff, en het Pavilhão do Portugal, ontworpen door Álvaro Siza Vieira. Het Centro Cultural de Belém, opgericht door de architecten Vittorio Gregotti en Manuel Salgado, herbergt onder andere het eerste Designmuseum van Portugal. De collectie is te danken aan Francisco Capelo, een verzamelaar die gedurende 30 jaar een kostbare collectie van meer dan duizend voorwerpen van over de hele wereld heeft verzameld. Een recente toevoeging is het Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia (MAAT), dat eind 2016 is geopend en is ontworpen door de Britse architecte Amanda Levete. Het gebouw nodigt bezoekers uit om eronder en erdoorheen te lopen en is bekleed met witte keramische tegels, een moderne versie van de typisch Portugese azulejo's.

Dag 3 : Lissabon – Costa de Lisboa

Je vervolgt je bezoek aan Lissabon. Daarna haal je je huurauto op en vertrek je naar Cascais, waar je 2 nachten verblijft in Hotel Farol. Je kunt alvast een eerste verkenning van Cascais doen.

Dag 4 : Costa de Lisboa

Een bijzondere bezienswaardigheid in Cascais is het Casa das Histórias Paula Rego. Het gebouw, ontworpen door architect Eduardo Souto Moura, beslaat een oppervlakte van 750 m² en herbergt expositiezalen, een auditorium, een cafetaria, een terras, een tuin en een winkeltje met originele voorwerpen. De collectie bestaat onder andere uit een privécollectie van de kunstenares Paula Rego, met schilderijen en tekeningen uit verschillende periodes van haar 50-jarige carrière. Verder kun je de zuidelijke kust van Lissabon verkennen, met als hoogtepunt Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Vanaf deze plek, op ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het gebergte Serra de Sintra en de kust, wat een bezoek aan deze kaap zeker de moeite waard maakt. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Sintra, met zijn sprookjesachtige paleizen en extravagante villa's, te midden van een betoverende natuur met adembenemende uitzichten. Het gebied werd oorspronkelijk al als heiligdom gebruikt door de Romeinen, en later bouwden de Moren er een kasteel op de berg. Het werd later de zomerresidentie van Portugese koningen en rijke aristocraten. Vanwege de ligging en de buitengewone architectonische pareltjes staat het hele gebied nu op de werelderfgoedlijst.

Dag 5 : Fátima – Coïmbra

Via uitstekende wegen, met een eventuele stop in Fátima, dat vaak wordt bezocht door architectuurliefhebbers vanwege de moderne Basilica da Santíssima Trindade, bereik je Coïmbra.

Dag 6 : Coïmbra

Coïmbra staat bekend als de stad van kunst en literatuur, met zijn beroemde kathedraal en oude universiteit. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het Museu Nacional Machado de Castro, gevestigd in het voormalige bisschoppelijke paleis, waar voornamelijk beeldhouwwerken worden tentoongesteld. Je kunt ook oude beelden, grafstenen en Visigotische kunst bewonderen in de Criptoportico de Aeminium, een opmerkelijk ondergronds gangenstelsel uit de Romeinse tijd. Na zoveel kunst en cultuur is het wellicht verfrissend om te wandelen in de prachtige 16e-eeuwse tuinen rondom het museum of langs de oevers van de rivier de Mondego in de benedenstad.

Dag 7 : Ílhavo – Porto

In Ílhavo kun je het museum en de showroom van Vista Alegre bezoeken, een van 's werelds meest prestigieuze porseleinfabrieken met ook hedendaagse ontwerpen. Vervolgens rijd je via Valega, met zijn typische kerk waarvan de voorgevel volledig is bekleed met kleurrijke azulejo's, verder richting Porto, waar je twee nachten verblijft in een hotel naar keuze.

Dag 8 : Porto

Kunstliefhebbers mogen het ambitieuze Serralves Museum niet missen, ontworpen door de beroemde Portugese architect Álvaro Siza Vieira. Met zijn collectie moderne kunst, strakke lijnen en uitgestrekte parken zal het museum elke kunst- en architectuurliefhebber aanspreken. Een andere interessante hedendaagse architectuur is het Casa da Música, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een van de vele wijnkelders en trendy restaurants in Porto. Je kunt kiezen uit een breed scala aan wijnhuizen en opslagkelders, waaronder grote namen zoals Taylors, Sandeman en Ramos Pinto. De imposante stalen brug, Ponte Dom Luis I, gebouwd door een Belgische leerling van Gustave Eiffel, verbindt Porto met Vila Nova de Gaia en is een van de symbolen van de stad.

Dag 9 : Terug naar huis

Het is alweer voorbij. Je levert je huurauto in op de luchthaven van Porto en vliegt vol mooie herinneringen terug naar huis. Je kunt er ook voor kiezen om je verblijf te verlengen in de Dourostreek. Hiervoor kan je ons altijd contacteren!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden