frrr0021 kliffen bonifacio

De ruwe pracht van Zuid-Corsica

Parel van de Méditerranée

8 Dagen - 7 Nachten

De Grieken noemden Corsica niet voor niets ‘Kalliste’, ‘het Mooiste’. Maar met zijn duizenden jaren oud koloniaal verleden en rijke cultuur is Zuid-Corsica ongetwijfeld ook een van de uniekste. De beste manier om ‘L’Île de la Beauté’ te verkennen? Gewoon je tijd nemen om alle facetten ten volle te beleven.

Ontdek het natuurwonder van Scandola, Unesco-werelderfgoed, tijdens een onvergetelijke boottocht en met een beetje geluk… in het gezelschap van dolfijnen en visarenden. Trek het ruige binnenland in via een van de beklijvendste routes van het eiland en verken de historische en spectaculair gelegen hoofdstad Corte.

Maar Zuid-Corsica is ook vermaard om zijn prachtige stranden met blauwgroen water, inhammen en kliffen. Ga op ontdekking in het spectaculair gelegen Bonifacio, de meest mediterrane stad van het eiland. En vergeet onderweg niet halt te houden bij de prehistorische menhirs van Filitosa, nog meer werelderfgoed.

Jouw beleefreis eindigt in de stad van Napoleon, met een spectaculaire zonsondergang als veelzeggende apotheose.

DAG 1: Vertrek naar AJACCIO - PIANA

Vandaag vlieg je naar Ajaccio, waar je je huurwagen afhaalt en langs de mooie westkustroute richting Porto rijdt (door het bochtenrijk parcours, raden we je aan om dit overdag te doen). De route loopt via de mooie Golf van Liscia en Cargèse - waar Griekse tradities sterk bewaard bleven - tot het schilderachtige Piana. Hier overnacht je twee maal in een charmant Caractèrehotel.

DAG 2: HET VERBLINDEND MOOIE NATUURPARK SCANDOLA

Het beschermde natuurpark Scandola, Unesco werelderfgoed, is een schiereiland dat alleen te bereiken is te voet of per boot. Vanuit Porto of Galeria kan je inschepen naar dit natuurwonder. Een onvergetelijke boottocht brengt je langs de gekleurde rood-okerkleurige kliffen en grotten van dit indrukwekkende natuurreservaat. Met wat geluk zullen dolfijnen en visarenden je op zee begeleiden...

DAG 3: HET KLOPPEND HART VAN CORSICA

Je doorkruist nu het eiland via het woeste, ruige binnenland. Via de Spelunca-gorges rijdt je eerst over de Col de Vergio. Nadien over de 'Scala di Santa Regina', één van de meest beklijvende routes van het eiland. In de kastanjebossen van Aïtone en van Valdoniello zal je zeker wilde varkens en koeien aantreffen. Je rijdt door de vallei richting Calacuccia, gelegen aan de oevers van een meer waar je een panorama hebt op de hoogste top van Corsica, de Monte Cinto. Je reis gaat verder tot de historische en spectaculair gelegen hoofdstad Corte. Je bezoekt deze boeiende stad dat het geografische centrum en etno-culturele hart is van Corsica. Hier kom je snel in contact met de sterke Corsicaanse identiteit! Via Aléria, Solenzara daal je nadien af naar de zuidoostkust richting Porto-Vecchio of Bonifacio, waar je drie nachten verblijft in een Caractèrehotel.

DAG 4: DE MOOISTE STRANDEN ROND PORTO-VECCHIO OF DE COL DE BAVELLA

Het is heerlijk toeven aan de mooie stranden in dit deel van Corsica: Palombaggia, Santa Giulia en het wondermooie Rondinara, een schelpvormige baai gevuld met contrasterend blauwgroen water. Rond en om de weidse baai van Porto-Vecchio volgen nog vele kleine haventjes, inhammen en kliffen. Maar ook hier lonkt het bergachtige hinterland, zeer aantrekkelijk zijn de grillige toppen van de ‘Aiguilles de Bavella’, waar het heerlijk wandelen is tussen watervallen en mystieke holen en waar wonderlijke panorama’s gegarandeerd zijn.

DAG 5: BONIFACIO

Je zet de verkenning van zuidelijk Corsica verder met een andere topper: naar het spectaculair gelegen Bonifacio, de meest mediterrane stad van het eiland, oog in oog met Sardinië. Bonifacio was een echt zeeroversnest, met huizen schuin en wonderlijk hangend tegen de steile witte kliffen. Aanbevolen is een boottocht, vanop het water zie je nog beter de hangende huizen en kom je in de natuurlijke haventjes en grotten langs de kustlijn, die enkel via de zee te bereiken zijn. Je kan kuieren door het oude versterkte stadsgedeelte, ‘la ville haute’, met enkele mooie kerkjes en een citadel. Zeer aangrijpend is het 'Cimetière Marin’, een kerkhof dat verbluffend mooi gelegen is en bijna boven de zee zweeft, met Sardinië in het gezichtsveld.

DAG 6: PORTO-VECCHIO - BONIFACIO – AJACCIO

Via Figari rijd je naar Sartène, volgens Prosper Merimée 'de meest Corsicaanse stad van Corsica', spectaculair gelegen tegen een bergwand. Onderweg slaat het mystieke Corsica nogmaals toe bij de 'Megalithes de Cauria', verschillende groepen menhirs. Aan de kust kan je een verkwikkende halte maken in de schitterende badplaats Propriano, gelegen aan een prachtig zandstrand in een ‘hoefijzerbaai’. Terug in het binnenland rijd je via Olmeto naar de prehistorische menhirs van Filitosa, de grootste opgravingen uit de steentijd van heel het eiland Unesco Werelderfgoed). Vervolgens zet je koers naar de ‘keizerlijke’ hoofdstad Ajaccio, waar je twee nachten logeert.

DAG 7: AJACCIO EN 'LES ILES SANGUINAIRES'

Ajaccio, gelegen tegenover de Sanguinaireseilanden, is de stad van Napoleon en een belangrijke haven. Hier staat ook de villa en graftombe van een andere bekende Corsicaan: Tino Rossi. Herinneringen aan de 'kleine dictator' vind je op de ‘Cours Napoléon’, en bij het ‘Casonu’ monument, opgericht tot zijn eer en glorie. Even verder ligt ook geboortehuis van Bonaparte, wat nu een museum is. Ook de kathedraal en de citadel zijn een bezoek waard. Een rit langs de ‘Route des Sanguinaires’ met een spectaculaire zonsondergang betekent ‘un paysage de rêve’!

DAG 8 : Terug naar huis

Jouw reis zit erop, vandaag lever je jouw huurwagen in en maak je je klaar om terug naar huis te vliegen. Nog geen zin om al huiswaarts te keren? Verleng jouw vakantie met onze tweede beleefreis 'Mysterieus Noord-Corsica'.

Prijs vanaf bedraagt 5.780 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden