Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
600eaa93ec7be

De onvergetelijke Dalmatische kust

een Goddelijk stukje Kroatië

9 Dagen - 8 Nachten

“De goden wilden hun werk bekronen, en op de laatste dag vormden ze van tranen de sterren en van hun adem de Kornati-eilanden”, zo schreef George Bernard Shaw. Welkom in Dalmatië!

Het zuiden van Kroatië is bezaaid met wondermooie eilandjes, charmante havens en romantische baaien. Doe daar nog een spectaculair decor van bergen en groene natuurparken bij, en je hebt een werkelijk goddelijke bestemming.

Deze beleefreis voert je van het heerlijk chaotische labyrint van het historische Split tot de prachtige, autovrije Elafietenarchipel. Onderweg hou je halt in bekoorlijke middeleeuwse stadjes, bewonder je indrukwekkende watervallen en maak je per catamaran de overtocht naar zonovergoten eilanden met exclusieve stranden. En natuurlijk is er ook uitgebreid de tijd om Dubrovnik, de ‘Parel van de Adriatische Zee’ te verkennen.

Dag 1: Vertrek naar Split

Eens je bent aangekomen in Split en je jouw huurwagen hebt opgehaald, kan jouw reis van start gaan. De eerste vijf nachten verblijf je in een van onze tophotels in Dalmatië.

Dag 2: Het historische Split

Het avontuur begint met een bezoek aan het meest verbazingwekkende stadscentrum van Kroatië, het indrukwekkende paleis van Diocletianus. Lang na de dood van deze Romeinse keizer werden de luxueuze appartementen en bijhorende legerstallingen geplunderd, ramen dichtgemetseld en in de vertrekken ontstonden nieuwe woningen. Het keizerlijke mausoleum maakte plaats voor een grootse kathedraal. Vandaag is het een chaotisch labyrint van straatjes en gebouwen. Daarom wordt het paleis ook al eens het grootste 'kraakpand' van Europa genoemd.

Dag 3: Trogir – Šibenik

Trogir is een bekoorlijk middeleeuws stadje, gesticht door de Grieken en toch is de sfeer er door en door Venetiaans. De smalle geplaveide straatjes, de kades waar boten aanleggen en de St.-Laurentiuskathedraal met zijn prachtig westelijk portaal geven deze plek een sfeer uit een ander tijdperk. Zo'n 45 kilometer verderop ligt het mooie Šibenik met zijn pittoreske middeleeuwse centrum, zijn St.-Annafort en zijn architectonische meesterwerk, de St.-Jacobskathedraal, de beroemdste kerk van Kroatië. Leuk zijn de 71 stadsburgers, voor de eeuwigheid in een fries van de kathedraal gebeiteld omdat zij niet wilden meebetalen voor de bouw van deze kerk, dat noemt men dan een speelse wraakoefening van de kathedraalbouwers.

Dag 4: De Krka watervallen of de Kornati-eilanden

Het Nationaal Park van Krka is vooral bekend om de 17 watervallen van Skradinski Buk, hier stort het water 500 meter de diepte in. Er is ook een park waar kinderen mogen zwemmen. Eilandliefhebbers zullen een excursie verkiezen naar de beschermde en ongerepte Kornati-archipel, 90 kale eilanden, ontbost en kaalgevreten, enkel bereikbaar met een boot vanuit Murter.

Dag 5: Het eiland Brač of Hvar

Vanuit Split zijn er verschillende overtochten per dag naar het eiland Brač, dat sinds de oudheid vermaard om zijn maagdelijk witte kalksteen die ook populair is bij architecten en beeldhouwers, deze kalksteen werd onder andere gebruikt bij de bouw van het Witte Huis in Washington. Vooral de Zuid-Westkust met zijn schilderachtige dorpjes en haventjes zoals Ložisća en Milna en de steengroeve van Dragonjik onderweg geven een goed idee van dit eiland. Hvar, het zonrijkste en meest trendy eiland van Kroatië, is het best bereikbaar met een catamaran vanuit Split. Populair bij de jetset, treft men hier veel luxejachten, mondaine nachtclubs en exclusieve stranden aan. De hoofdstad Hvar heeft veel bezienswaardigheden en charme: het Spaanse fort, het Arsenaal met zijn theater, de St.-Stefanus kathedraal en een prachtige kustweg.

Dag 6: Van de Makarska-rivièra tot Dubrovnik

Na een goede 15 kilometer verandert het landschap al heel snel, het silhouet van het indrukwekkende Biokovogebergte troont dominant boven ieder dorpje of stadje uit waaronder het mooi gelegen Omiš of het verrukkelijke Brela. Makarska is een populaire badplaats en een spectaculaire combinatie van zee en bergen. Via Gradac en de vruchtbare Neretvavallei steek je voor een tiental kilometer de grens over van Bosnië-Herzegovina. Na een dag vol verkenning, zet je jouw reis verder richting Dubrovnik waar je drie nachten verblijft in een Caractère-hotel.

Dag 7: Dubrovnik, 'Parel van de Adriatische Zee'

Het voormalige Ragusa ligt op een rots omringd door hoge wallen en is een van de mooiste vestingwerken ter wereld (Unesco werelderfgoed). Een wandeling in de ommuurde stad met zijn indrukwekkende stadspoorten of langs de Placa laat u de bijzonderste bezienswaardigheden zien: de Onofriofontein, het franciscanen- en dominicanenklooster en de kathedraal, het Plein van de Loggia, het Sponzapaleis en het Paleis van de Rector. Ook leuk zijn de terrasjes aan de oude haven of een wandeling op de stadswallen.

Dag 8: De Elafieteneilanden of Ston

De stilte van het prachtige kustlandschap ervaar je het beste met een boottocht naar de Elafieten, een archipel van zo goed als autovrije eilanden: Lopud, Koločep en Sipan. je kan ook kiezen voor een uitstap naar het oesterdorpje Ston, met zijn vijf kilometer lange muur op een bergrug. Ston was vele jaren de noordelijke verdedigingspoort van de Republiek Ragusa, beter gekend als Dubrovnik, en de vestingwerken moesten aanvallen vanaf zee weren om de lucratieve zoutvlakten, die nog steeds aan het dorpje grenzen, te beschermen. De renaissancepaleizen en gotische huizen zijn nog stille getuigen van deze woelige periode.

Dag 9: Terug naar huis

Indien het moment van je terugvlucht het toelaat, kan je onderweg nog het aangename badplaatsje Cavtat bezoeken. Hierna zit je reis in Dalmatië er helaas op en lever je jouw huurwagen in. Nog geen zin om al naar huis te keren? Wij regelen met plezier een verlenging van jouw verblijf in een van onze boetiekhotels in Dubrovnik. Wil je Montenegro ook meteen meepikken? Dat kan ook, breng zeker een bezoekje vaan Tivat of de baai van Kotor.

Prijs vanaf bedraagt 5.290 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden