5ffec8734a458

De ravissante Montenegrijnse Rivièra

De vlucht van de pelikaan

7 Dagen - 6 Nachten

De Romeinen wisten maar al te goed waarom ze hun zomerverblijven bouwden langs de stranden van de Montenegrijnse kust. Dat het hier goed toeven is, is een understatement vanjewelste.

Budva, een van de oudste stadjes van de Adriatische kust en bekend om zijn stranden en nachtleven, is de perfecte uitvalsbasis voor jouw beleefreis. Langs ongerepte heuvels en prestigieuze jachthavens trek je naar het grootste vogelreservaat in Europa … een van de de laatste plekken in Europa waar de pelikaan nog leeft.

Via de culturele en historische hoofdstad van Montenegro gaat jouw ontdekkingstocht verder naar Kotor, de zuidelijkste fjord van Europa en een van de 10 mooiste baaien ter wereld. Ongetwijfeld het hoogtepunt van een unieke reis!

Krijg je maar niet genoeg van deze prachtige plek? Verleng jouw reis dan met een bezoek aan het niet te missen Dubrovnik. Contacteer ons gerust om samen jouw droomverblijf samen te stellen.

Dag 1: Vertrek naar Tivat of Dubrovnik – Montenegrijnse kust

Jouw reis begint in Montenegro of Kroatië, afhangend van waar jouw vliegtuig landt. Hoe dan ook belooft het een unieke reis te worden. Nadat je je huurwagen afgehaald hebt, kan je richting de Montenegrijnse Rivièra rijden. Je overnacht zes nachten in een van onze Caractère-hotels. Wij helpen je graag jouw hotel uit te kiezen.

Dag 2: Budva, de oudste stad van de Montenegrijnse kust

Het avontuur gaat van start in Budva, een van de oudste stadjes van de Adriatische kust, met uitgestrekte stranden en een bruisend nachtleven. Het ommuurde Budva werd in de 15e eeuw door de Venetianen gebouwd op een landtong.

Dag 3: Het schiereiland Luštica

Proef alvast van een voorsmaakje van de schoonheid van de baai van Kotor, de ongerepte heuvels van Luštica sluiten deze baai in het zuiden af en kijken uit op versterkte haventjes zoals Rose en oude zoutpannen waar onder andere roze flamingo's zich schuilhouden in het vogelreservaat van Solila. Keer terug via Tivat en sluit je dag af met een rustige wandeling in de prestigieuze jachthaven. Vergeet zeker geen souvenir mee te nemen uit een van de luxueuze boetieks.

Dag 4: Het Skadarmeer en Bar

Via Cetinje en Rijeka Crnojevića kom je aan het Meer van Skadar, het grootste vogelreservaat in Europa. Dit is de laatste habitat van de pelikaan op het oude continent.

Dag 5: Cetinje en het Nationaal Park van Lovćen

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro, een klein en gezellig bergstadje met tal van musea en het paleis van koning Nicola. Het Nationaal Park van Lovćen bezit ook één van de belangrijkste monumenten van de Montenegro, het mausoleum van Njegoš.

Dag 6: Sveti Stefan en de baai van Kotor

Een ommetje langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan is zeker de moeite waard. Zet daarna je reis verder richting De baai van Kotor, het is het meest zuidelijke fjord van Europa en één van de 10 mooiste baaien van de wereld. Kotor ademt met zijn Venetiaanse campaniles een bijzondere zachtheid uit. Een bezoek aan Perast en zijn 2 kleine eilandjes vormen het hoogtepunt van deze reis.

Dag 7: Terug naar huis

Heb je nog niet genoeg vakantie gehad? Verleng dan zeker jouw reis om een uitstap richting Dubrovnik te maken. je beklaagt het je niet, dat beloven we je. Zit het er echt op? Lever dan je huurwagen in op de luchthaven en vlieg met een voldaan gevoel en helemaal opgeladen terug naar huis.

Prijs vanaf bedraagt 3.900 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden